Gruwelijke beelden gisteren op RTL Nieuws (zie item). Brandwondencentra spreken van toenemende ongevallen met bio-ethanol. Tja wat wil je als je zo bio-oliedom bent dat je in reclame biokwatsch trapt als op bio-ethanol.nu:

Bio Alcohol wordt geproduceerd van de in natuur aanwezige (afval)stoffen. Door het inzetten van deze voor mens en natuur onschuldige brandstof dragen wij graag bij aan een beter milieu. Bio Alcohol als brandstof is absoluut veilig zonder nadelige gevolgen voor mens en milieu.

OK? Dus de directeur van dit bedrijf gaat er een litertje van drinken? De RTL-nieuwsredacteur orakelt als een kip zonder kop:

Het probleem is dat het veel veiliger lijkt dan spiritus maar ook bij dit product kunnen dit soort situaties ontstaan…

En dat is het droevige. Dat we in een mediacratie leven waarin mensen met werkelijk geen enkel benul van scheikunde en toxicologie zich door de marketingmachinerie van bedrijfsleven en big environment laten aanleunen dat “bio” goed is en CO2 fout. En dat die gehersenspoelde mensen vervolgens via de peilingen en stembus welvarende landen de vernieling in helpen.

Nee, de Amerikaanse PR-specialisten hadden gelijk toen zij halverwege de twintigste eeuw verheugd uitriepen dat de mogelijkheden van de moderne westerse massamedia ter beïnvloeding van de bevolking alle schitterende propaganda tools van de Nazi’s of Soviets compleet deden verbleken.

In en in triest!