Nobel laureaat Dr. Ivar Giaever

Weer is een vooraanstaand natuurkundige met een publiek statement teruggetreden uit de American Physical Society (APS) vanwege het feit dat deze beroepsvereniging global warming tot kanonieke waarheid heeft verklaard. Was het eerder de inmiddels overleden zeer gerenommeerde Hal Lewis, dit keer betreft het zelfs een Nobelprijswinnaar: Dr. Ivar Giaever.

Een fragment:

In the APS it is ok to discuss whether the mass of the proton changes over time and how a multi-universe behaves, but the evidence of global warming is incontrovertible? The claim (how can you measure the average temperature of the whole earth for a whole year?) is that the temperature has changed from ~288.0 to ~288.8 degree Kelvin in about 150 years, which (if true) means to me is that the temperature has been amazingly stable, and both human health and happiness have definitely improved in this ‘warming’ period.

Incontrovertable betekent: Impossible to dispute; unquestionable. Het is bemoedigend om te zien dat een onredelijke verwijzing naar oliegeld weer netjes van Giaever’s Wikipedia lemma is verwijderd (zie discussie). Wél is het geen breaking news dat Giaever scepticus is. Dat is al jaren bekend.

Hieronder de volledige opzeggings-e-mail aan de APS…

From: Ivar Giaever [ mailto:giaever@XXXX.com]

Sent: Tuesday, September 13, 2011 3:42 PM

To: kirby@aps.org

Cc: Robert H. Austin; ‘William Happer’; ‘Larry Gould’; ‘S. Fred Singer’; Roger Cohen

Subject: I resign from APS

Dear Ms. Kirby

Thank you for your letter inquiring about my membership. I did not renew it because I can not live with the statement below:

Emissions of greenhouse gases from human activities are changing the atmosphere in ways that affect the Earth’s climate. Greenhouse gases include carbon dioxide as well as methane, nitrous oxide and other gases. They are emitted from fossil fuel combustion and a range of industrial and agricultural processes.

The evidence is incontrovertible: Global warming is occurring.

If no mitigating actions are taken, significant disruptions in the Earth’s physical and ecological systems, social systems, security and human health are likely to occur. We must reduce emissions of greenhouse gases beginning now.

In the APS it is ok to discuss whether the mass of the proton changes over time and how a multi-universe behaves, but the evidence of global warming is incontrovertible? The claim (how can you measure the average temperature of the whole earth for a whole year?) is that the temperature has changed from ~288.0 to ~288.8 degree Kelvin in about 150 years, which (if true) means to me is that the temperature has been amazingly stable, and both human health and happiness have definitely improved in this ‘warming’ period.

Best regards,

Ivar Giaever

Nobel Laureate 1973

PS. I included a copy to a few people in case they feel like using the information.

********************************************************************************************************

Ivar Giaever

XXX XXX

XXX

USA

Phone XXX XXX XXX

Fax XXX XXX XXX

Tja, wat moet ik zeggen? Ik vermoed dat de openlijk klimaatsceptische Rick Perry mede dankzij dit soort bewegingen de Republikeinse nominatie gaat op de politiek correcte Mitt Romney gaat winnen.

Vorstenhuizen en andere supermiljardairs
Ik sta zelfs open voor wilde complottheorieën waarbij nadat op de laatste Bilderberg conferentie over global cooling is gesproken de internationale elite van vorstenhuizen en andere supermiljardairs samen met geheime diensten aan het werken is aan de eindoverwinning van Rick Perry simpelweg omdat het Enron-achtige klimaatfeest in het huidige economische “klimaat” niet langer door kan gaan en de winsten (lees: belastingen) weer elders behaald zullen moeten worden. In dat licht is het denkbaar dat een of andere deep throat de al jaren openlijk als scepticus bekend staande Ivar Giaever bewust het seintje heeft gegeven juist nu iets leuks met zijn APS lidmaatschap te doen.  Het is wilde speculatie maar de timing is verbluffend.