Greening the land: 'groene energie'


Vandaag schrijft Christopher Booker nog over de ‘crisis en herstelwet’die de Britse regering aanneemt om de vernietiging van de Countryside met nog 10.000 windmolens te bespoedigen. Hij bericht ook over de schoonvader van David Cameron, die 1000 pond PER DAG aan subsidies vangt voor zijn windfarm op een landgoed in Lincolnshire. Allemaal een gevolg van de ‘Climate Change Act’geforceerd door klimaatminister Chris Huhne.

Anderhalf miljoen om molens stil te zetten
Het kan altijd gekker bij de klimaatgekte, zo berichtte de anders zo klimaatgezinde BBC in een bericht dat we hadden gemist: Schotse windfarms in bezit van ondermeer het Duitse RWE kregen in totaal 900.000 Britse pond om géén stroom te leveren. Tussen 5 en 6 april waaide het teveel en raakte het Grid overbelast. Ze kregen daarom geld om hun molens stil te zetten.

Ook hier in Somerset komen nog megawindfarms: ik ga dit najaar nog deze terminale patient die Countryside heet bezoeken, nu het nog tot mijn verbeelding spreekt

Dus recapitulerend (oudgediende Climategaters kunnen dit overslaan): windmolens kosten ALTIJD subsidie, en sparen nauwelijks CO2-uitstoot omdat er altijd een gascentrale als backup moet blijven draaien: voor als het niet waait of te veel waait. Ze leveren BIJNA nooit genoeg stroom, en als ze het wel doen komt dat vaak ongelegen. Je moet je energie ook niet afhankelijk maken van de wisselvalligheid van de natuur. Groene energie is rood staan op je rekening, en een blackout op je Grid, en de verduistering van het gezonde verstand.