De Artis Pelikaan is terecht! En hoe! In twee helften. Jaarlijks doden windmolens 400.000 vogels waaronder vele bedreigde soorten. Wat mij betreft is bovenstaande video een gruwelijke aanklacht tegen de waanzin van windenergie. Drenthe: kaap deze video, dit artikel en strijdt tegen dit onrecht!

Via Drenthe en Zeeland naar windmolenparadijs Duitsland
Werkelijk bizarre samenloop van omstandigheden natuurlijk: in oktober 2008 ontsnapt Snelle Pelle 1 uit Artis die in januari 2009 na een grote omzwerving weer op het honk terugkeert. In juni van dit jaar ontsnapt een pelikaan uit Artis, die tegen een trambovenleiding vliegt en weer wordt gevangen. In juli is er weer een op stap in de stad: Pien de Pelikaan. Dan is Snelle Pelle 2 aan de beurt: eind augustus ontsnapt het dier uit Artis. Het dier wordt in Drenthe en in Zeeland gezien en verdwijnt dan van de radar. Luister naar alle details in deze audio van 27 augustus.

En dan: 3 dagen geleden spot een Duitse automobilist Snelle Pelle zwevend boven de Duitse autobaan. Hij maakt er al rijdend ook een indrukwekkende video van. En dan vandaag het breaking news dat Snelle Pelle 2 door een windmolen aan zijn einde is gekomen.

Gruwelijk
Het opmerkelijke is nu dat geen enkel Nederlands nieuwsmedium de bovenstaande gruwelijke beelden van Bild toont (zie ook artikel). Allemaal tonen ze vredige gezellige pelikanen stockfoto’s zoals bijvoorbeeld De Volkskrant, die afgelopen zaterdag niet schroomde de voorpagina te vullen met een bloedbesmeurde Kadaffi. We zullen zien welke krant het morgen wel aandurft. Bild durft het wel, maar is als groen alarmistisch medium weer te laf om de objectieve dodencijfers erbij te plaatsen. Nee, niets negatiefs over de onze economie én landschap ruïnerende windmolens.

Afsluitend nog even de windmolencartoon die je gezien moet hebben…

En o ja, kom komende woensdag naar de tweede Nationale Ontgroeningsdag waar de Ier Pat Swords gaat uitleggen hoe hij Brussel wil aanklagen wegens de windmolenwaan.