Hierboven de grafiek van de gestaag dalende gemiddelde decembertemperatuur in Nederland. Het plaatje figureert in een seizoensverwachting voor aankomende winter van Meteoconsult. Bekijk de RTL video met Margot Ribberink die aangeeft dat haar organisatie qua seizoensvoorspellingen de experimentele technieken (lees: natuurlijke variatie) van het World Climate Service volgt. Typerend is weer het slotgedeelte met onverbeterlijke global warming believer Frans Berkhout.

MetOffice verklaart & voorspelt koude winters met UV
Pas echt breaking news is de onlangs in Nature Geoscience gepubliceerde studie van het Britse MetOffice waarin overtuigend bewijs wordt aangedragen voor de stelling dat de waargenomen sterke afname van de UV-straling van de zon in West-Europa voor de recente koude winters heeft gezorgd en zal blijven zorgen.

Verontwaardiging
Bijzonder is hier niet het feit dat er weer een bron van natuurlijke variatie in kaart is gebracht, maar dat het aartsalarmistische MetOffice ermee komt! Deze KNMI-tegenhanger had zichzelf in de afgelopen jaren geblameerd met vele veel te warme seizoensvoorspellingen (slappe winters en BBQ zomers) en had vanwege de algemene verontwaardiging hierover besloten nu helemaal geen seizoensvoorspellingen meet te doen.

Je krijgt zo langzamerhand toch het idee dat de wetenschappers en instituten zich geleidelijk aan aan het herpositioneren zijn (behalve onze KNAW dan). Want als je blijft oproepen dat het warmer wordt en dat CO2 alles doet dan droogt de funding op zeker moment natuurlijk op. Liever dan de zo gekoesterde CO2-hypothese falsificeren doe je dan of je neus bloedt en kom je met studies waar CO2 helemaal geen rol speelt. Zodat je over 5 jaar – net zoals met eerder alarmisme over bijvoorbeeld zure regen – kunt zeggen: “Hebben wij ooit gezegd dat we door dat beetje CO2 allemaal naar de mallemoer zouden gaan – heus niet – zie eens al onze publicaties op het gebied van natuurlijke variatie!”

Toch een Kleine IJstijd
Op het weblog van het MetOffice (jawel zelfs ons KNMI experimenteert inmiddels met een blog) wordt trouwens met klem van de hand gewezen dat het MetOffice nu een terugkeer naar de Kleine IJstijd voorspelt, terwijl juist die nieuwskop nu furore maakt in de media. De BBC is natuurlijk standby om een en ander te relativeren door de alarmistische Mike Lockwood van Reading University op te voeren die terecht zegt dat de Kleine IJstijd niet een onafgebroken reeks bitter koude winters produceerde. waarmee hij juist weer wel impliceert dat het klimaat de komende decennia op die de Kleine IJstijd gaat lijken.

We zullen zien!