In het voormalige Oostblok hingen zelfs de kleinste dorpen vol met luidsprekertjes waar je zoals in de moslimlanden het Allah Akbar schalt, dag in dag uit het communistische evangelie hoorde klinken. Daar hebben wij het PBL voor. Zoals we destijds braaf naar de kerk gingen om van de dominee te horen dat sex om lust verwerpelijk was, zo luisteren we nu braaf naar de betuttelende stem op het PBL Youtube kanaal. Het voordeel is natuurlijk dat we dat weg kunnen klikken.

Als je echt wilt lachen moet je het hele rapport downloaden (pdf, 10 MB). Dat staat vol mooie plaatjes. Omgekeerde hockeysticks die ons moeten doen geloeven dat we in 2050 heulemaal geen CO2 meer zullen uitstoten. De kosten per gezin komen we niet tegen. Die staan wel in het onderstaande Volkskrant artikel van gisteren:

Het is 600 euro per jaar per gezin (staat niet in het PBL-persbericht natuurlijk)! Dat wij natuurlijk allemaal supergraag betalen in ruil voor het gevoel dat we de hunkerende plantenwereld verder op een CO2-hongerrantsoen houden. Wie zou er al vergroening van de woestijnen willen? Wie zou er al zin hebben in een halve tot een hele graad extra warmte nu de nieuwe Kleine IJstijd is aangebroken?

Tuurlijk!
Nee het PBL ziet het helemaal zitten. Het kost een beetje maar dan heb je ook wat. Zie die grafiek links in de Volkskrant: die enorm geslonken rode staven zijn de CO2 uitstoot per sector in 2050. Onze industrie (derde grafiek van links) stoot dan heulemaal geen CO2 meer uit. Tuurlijk!