Morgenvroeg moet ik al vroeg naar Hilversum om rond 9.55 uur live aan te schuiven op de bank bij Soundos El Ahmadi, de dienstdoende presentatrice van NCRV Z@ppLive! Zoals jullie misschien weten ben ik naast klimaatblogger ook weerman op mijn eigen site wintersportweerman.nl. Ze zochten een weerman die iets over de huidige hoge temperaturen kon zeggen en dan zeg ik geen nee.

De redacteur die me gisteren belde bleek een en al oor voor mijn inzichten op het gebied van klimaat en milieu. Dat ik de vertaalslag naar de kinderbeleving kan maken, hielp misschien. Zo heeft mijn zoon deze week expres een vraag op school fout/goed beantwoord over of autorijden wel/niet goed was voor de natuur. Anyway: we hadden het over van alles en nog wat, grote en kleine ijstijden en toen kwam die vraag over het nut van spaarlampen.

Mijn wedervraag was:

Hoe eerlijk of oneerlijk wil je me hebben?

“Op zijn eerlijkst was haar antwoord” en dus is zij dit weekeinde lekker zoet om die dingen weer uit haar huis te verwijderen. LOL. Maar dat stukkie zit niet in de uitzending. Wel ben ik dus maar liefst 6 minuten live in beeld en mag ik de kindertjes van Nederland vertellen dat Sinterklaas niet bestaat. Heb je dus kinderen van die leeftijd die je klimaatscepticisme wel/niet waarderen: dit is je kans!