Volkskrant 28 november 2011 op pagina 6

Heb je het al gehoord: de klimaattop in Durban heeft de krant gehaald. Echt waar? Wauw! Wat een PR-succes. Zo maar in de krant. Echt waar? Zouden grote media er echt aandacht aan willen besteden? Aan de ondergang van de planeet en wat we eraan kunnen doen? Ja, heus een klein stukkie in de kantlijn op pagina zes. Ook in de TV-journaals en andere kranten? Nee, daar groot stilzwijgen.

En dan nu het antwoord op de vraag der vragen: Wat is overeenkomst tussen crisis Ajax en klimaatcrisis?

Het antwoord luidt:

Bij Ajax willen de voetballers het voetbalbedrijf leiden en laten zij keer op keer zien dat de beursnotering en dus ook vreemde structuren zoals een RvC parasitaire fremdkörper zijn.

En evenzeer zullen dus de Jo Harlem Bruntlands, Jacqueline Cramers, Christiana Figueres en huilebalkende mannen als Yvo de Boer en Jan Pronk die door onze lieve heer hoogstens als onderwijzer bedoeld waren, uiteindelijk moeten erkennen dat de wereld niet gerund wordt door fremdkörper als VN en IPCC, maar door optimistische creatieve ondernemers met hun duizenden banen en enorme welvaart scheppende bedrijven. En dat dergelijke onderwijzertjes dankzij de klimaathoax even hebben mogen dromen dat het eindelijk anders zou worden.

Lieve dames: het carnaval is voorbij. Ik bedoel:

de meest grondige culturele en industriële revolutie die de mens ooit heeft gezien

Dan is zo’n Figueres toch echt rijp voor het gekkenhuis… en als ze geen TBS krijgt dan tenminste voor levenslange opsluiting omdat het gewoon misdadig is de mensheid zo te storen bij het grootste project ooit: het met behulp van conventionele energiebronnen beyond biobased de gehele mensheid gezond en welvarend maken in harmonie met de natuur. Dit project… deze revolutie is rond 1850 begonnen en nog gewoon in volle gang.