Zuidpool afgelopen dertig jaar iets kouder geworden

Wat heeft de grootste kenner van Antarctica – Prof. Dr. heinrich Miller van het Alfred Wegener Institut für Polar und Meeresforschung – te zeggen over het kwik op de zuidpool? Jammer dat ook hij afsluit met een gratuite handreiking naar een terrein – global warming – waar hij vast geen verstand van heeft maar wat hem vast ook wel de nodige onderzoeksfondsen zal hebben opgeleverd. Netto toch dikke winst dit spoort eerlijkheid op het eigen terrein.

Door |2011-12-06T11:29:02+00:006 december 2011|2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

avatar
  
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouthzonboemokg
Afbeeldingen
 
 
 
Andere bestanden
 
 
 
2 Reacties
0 Discussies
0 Volgers
 
Grootste discussie
Meest gelezen reactie
2 Auteur reacties
Amadeus Gouldjc Recent comment authors

  Abonneren  
Abonneren op
jc
Gast
jc
Offline

Wat zegt Miller nou eigenlijk? Volgens mij is dat samen te vatten als: "Hier is het niet warmer geworden, maar zo'n lokale trend zegt natuurlijk weinig of het mondiale klimaat. Want als je iets over het mondiale klimaat wil zeggen moet je naar de mondiale trend kijken." Ik snap niet zo goed waarom dit nou gepresenteerd wordt als een bevestiging van het klimaatsceptische standpunt. De enige reden die ik daarvoor kan verzinnen: een ernstig gebrek aan betere argumenten. Ernstiger wordt… Lees verder »

Amadeus Gould
Gast
Amadeus Gould
Offline

1a) Nou jc, jouw bericht zegt ook iets over jezelf. Dat is onvermijdelijk als je een berichtje achterlaat. Het stukje Duitse natuurdocu begint met een „alarmistische“ voice over. En dan komt de professor aan het woord en die die professor zegt precies het tegendeel van wat sommige kijkers verwachten. Hij spreekt over grote temperatuurverschillen van jaar tot jaar en als er dan een trend uitgepeurd moet worden, dan wijst die op een lichte afname de laatste 30 jaar. Precies het… Lees verder »

Conform ons Privacybeleid maken wij gebruik van Cookies om onze website beter te laten werken. OK