Radio Oranje: Newt Gingrich elimineert alarmiste uit boek

Hierboven zie je het moment supreme waarop Newt Gingrich besluit de alarmistische activistische klimaatwetenschapster Katherine Hayhoe te elimineren uit het boek dat hij na de Amerikaanse presidentsverkiezing die hij hoopt te winnen zal publiceren. Er zijn dus twee arena’s waarin de klimaatstrijd wordt gestreden: academia en PR. En Marc Morano (zie zijn Hayhoe get’s the Heave-Ho overzicht) bewijst opnieuw dat hij de spin is in de Amerikaanse sceptische PR-machine. Onderliggend aan beide strijdtonelen zijn gewoon de gebruikelijke mannelijke drijfveren geld & macht (lees: seks – it is al biology!). Ja Morano krijgt een beetje geld voor wat hij doet. Rypke & ik inmiddels ook een klein beetje. Moge die geldstroom aan onze kant aanzwellen in 2012! Daar drink ik op…

Makes me think?

Als de mannelijke drijfveer in de klimaatstrijd geld & macht is, wat is dan de vrouwelijke? Ahh… het antwoord is niet zo moeilijk: koketterie en esoterie natuurlijk. It’s all biology! Zo zouden Rypke en ik nog eens een Midas Dekkeriaans boek over milieu en klimaat kunnen schrijven denk ik, waarin we zullen blootleggen hoe mannetjes en vrouwtjes allerwegen een fantastisch paringsritueel uitvoeren met alle ingrediënten van het klimaatdebat. Inclusief onszelf!

Door | 2013-09-07T10:13:07+00:00 2 januari 2012|4 Reacties

4 Reacties

 1. Hajo Smit 2 januari 2012 om 10:02- Antwoorden

  En voor mensen mij nu van seksisme gaan beschuldigen: mannelijk en vrouwelijk zijn hier begrippen die zowel op mannen als op vrouwen van toepassing kunnen zijn. De menselijke soort kent een glijdend in elkaar overlopend spectrum van extreem mannelijk tot extreem vrouwelijk en met alle vreemde combinaties van dien zoals ook de koketterende milieu & klimaat-metroman (Wubbo Ockels en Yvo de Boer bijvoorbeeld). En dus ook zoals de journaliste in bovenstaande video: scherp analytisch en kritisch redenerende vrouwen. En Judith Curry!

 2. Rypke Zeilmaker 2 januari 2012 om 12:57- Antwoorden

  Laat de dollars van de olieindustrie maar komen dit jaar!

  Een leestip is verder The Genial Gene van Joan (voorheen John) Roughgarden

 3. Frans Groenendijk 4 januari 2012 om 15:54- Antwoorden

  Dit stukje heb ik als aanleiding genomen om Climategate.nl op Keizers & Kleren eens in het zonnetje te zetten. Ik heb er gelijk nog wel wat aan vastgeknoopt over Romney en Walid Phares.

 4. […] ook deze Newt samenvatting. Eerder heb ik Newt als “ramp” bestempeld, vervolgens zijn flip-flop op klimaatgebied getoond, en nu ben ik ook wel weer een beetje fan! Hierboven het Fox News debat integraal! Wat zou kameraad […]

Geef een reactie