De afgelopen dagen zie ik berichten langskomen die mij aan het denken zetten of alarmisme als modieuze atheïstische cryptochristelijke beweging zijn langste tijd heeft gehad. Toine Mudde had een mooi berichtje in de Volkskrant met als kop:

Duur voedsel is niet per definitie een ramp

Gebaseerd op deze net in Science gepubliceerde studie van de Leuvense hoogleraar Johan Swinnen. Relativerend dat hogere voedselprijzen in de derde wereld ook winnaars oplevert: daar zitten natuurlijk ook steeds meer voor de wereldmarkt producerende boeren.

Hulporganisaties hebben volgens Swinnen financiële motieven om alarm te slaan bij prijsschommelingen. “Ze voelen constant druk om aan te tonen dat hun werk relevant is”

Mooie quote! Beetje dubbel wél want juist de duurzaamheidsfreaks kunnen dit gebruiken om door te gaan met biofuels. Wat mij betreft mogen ze ook wel omdat ik als low carber en amateur voedingsdeskundige weet dat je koolhydraten bommen zoals aardappels en hoogwaardige granen beter door een auto kunt jagen dan door je lichaam. Als ze maar van mijn biefstuk afblijven met hun duurzaamheidswaan!

Mooier nog de spread in de Volkskrant vandaag op pagian 6 en 7 met een groot artikel van Jan Tromp met als titel:

We verspillen miljarden met waterbeheer

Dr.Ir. Wytze Schuurmans en Dr. Ir. Fons Nelen van adviesbureau nelen-schuurmans.nl steken hun nek uit doordat ze zich ondanks hun rechstreekse belang bij een open staande geldkraan van de overheid toch uitspreken tegen de abjecte verspilling van ons belastinggeld vanwege softe flower power principes als het voorzorgsprincipe. Nu ja als er jaarlijks 6 miljard euro uit een kraan stroomt dan hoef je als tweemanschap natuurlijk ook niet te vrezen je roept dat er 25% van dat bedrag bespaard kan worden.

Schuurmans: “Het is een reële schatting. Ik denk dat de economische crisis ons gaat helpen. Voorheen kon het geld niet op bij het waterbeheer. Wij hoefden niet met ons verhaal aan te komen. Politici hoefden geen lastige keuzes te maken. geld zat. We denken dat we nu meer kans gaan maken met ons pleidooi voor meer maatwerk en verstandiger besteding van het geld.”

Lees: het voorzorgsprincipe is failliet! Hieronder heb ik nog een nuttige miljardenbesparende tip:

Stop met alles wat riekt naar CO2-mitigatie! Méér fossiel. Méér CO2. Kolencentrales op zee! En een mooie kleine geldstroom van zeg 2 miljoen per jaar naar de Groene Rekenkamer en Climategate.nl om het allemaal uit te leggen.

Maar dat was toch vies en slecht???

Nee, hoor we zijn beetgenomen!