Terwijl ik op wintersportweerman.nl een dagtaak heb aan het bijbenen van de vorst en de elfstedenkoorts in Nederland, voltrekt zich bij onze oosterburen een wonder. Misschien wel een van de meest alarmistische kranten van Europa – Bild, goed voor 3 miljoen lezers  en buiten Japan de grootste krant ter wereld – voorheen koppend met chocoladeletters als HITZETOD – behaagt het nu een driedelige serie zowel in print als online uit te brengen onder de titel:

  Die CO2-Lüge

Hoe is die? Allemaal naar aanleiding van het uitkomen van het boek Die kalte Sonne: Warum die Klimakatastrophe nicht stattfindet van Fritz Vahrenholt en Sebastian Lüning. Pierre Gosselin laat ons en de hele Angelsaksische wereld in ieder detail mee smullen op het blog notrickszone.com. De gerenommeerde titels Die Welt en Der Spiegel hebben beide zeer uitvoerige interviews met Vahrenholt gepubliceerd.

Gosselin concludeert:

Global warming in Germany will soon be kaput!

Als je bedenkt dat Bild Bundeskanzler en Presidenten maakt en breekt en dat deze krant door de immense oplage als enige echt redactioneel onafhankelijk is (en niet zoals de Telegraaf een bijlage De Groene Telegraaf lanceert om het bedrijfsleven te behagen a la de grootste duurzame hoer van allen BNR radio), dan weet je wat dit betekent! Hier zit een hoofdredactionele beslissing achter! Men zal nu eerst eens even gaan aanzien wat het losmaakt en wat het boek verder nog allemaal aanricht. En als men dan merkt dat scepticisme de verkoop van abonnementen en losse nummers verhoogt…. dan is de beer pas echt los. Dan doet Bild een Buckler op de klimaatwaan. Bring it on! Op naar de kiosk en kopen die hele stapel!

Hieronder de relevante links naar Bild en Die Welt.

1) http://www.bild.de/politik/inland/globale-erwaermung/seit-12-jahren-ist-erderwaermung-gestoppt-22486408.bild.html

2) http://www.bild.de/politik/inland/erneuerbare-energie/stoppt-solar-und-windkraft-22510594.bild.html

3) Deel drie volgt!

http://www.welt.de/wissenschaft/umwelt/article13853684/Geht-die-Klimakatastrophe-an-der-Erde-vorbei.html