Koudegolf en boek stomen Duitsland klaar voor “Klimawende”

Terwijl ik op wintersportweerman.nl een dagtaak heb aan het bijbenen van de vorst en de elfstedenkoorts in Nederland, voltrekt zich bij onze oosterburen een wonder. Misschien wel een van de meest alarmistische kranten van Europa – Bild, goed voor 3 miljoen lezers  en buiten Japan de grootste krant ter wereld – voorheen koppend met chocoladeletters als HITZETOD – behaagt het nu een driedelige serie zowel in print als online uit te brengen onder de titel:

  Die CO2-Lüge

Hoe is die? Allemaal naar aanleiding van het uitkomen van het boek Die kalte Sonne: Warum die Klimakatastrophe nicht stattfindet van Fritz Vahrenholt en Sebastian Lüning. Pierre Gosselin laat ons en de hele Angelsaksische wereld in ieder detail mee smullen op het blog notrickszone.com. De gerenommeerde titels Die Welt en Der Spiegel hebben beide zeer uitvoerige interviews met Vahrenholt gepubliceerd.

Gosselin concludeert:

Global warming in Germany will soon be kaput!

Als je bedenkt dat Bild Bundeskanzler en Presidenten maakt en breekt en dat deze krant door de immense oplage als enige echt redactioneel onafhankelijk is (en niet zoals de Telegraaf een bijlage De Groene Telegraaf lanceert om het bedrijfsleven te behagen a la de grootste duurzame hoer van allen BNR radio), dan weet je wat dit betekent! Hier zit een hoofdredactionele beslissing achter! Men zal nu eerst eens even gaan aanzien wat het losmaakt en wat het boek verder nog allemaal aanricht. En als men dan merkt dat scepticisme de verkoop van abonnementen en losse nummers verhoogt…. dan is de beer pas echt los. Dan doet Bild een Buckler op de klimaatwaan. Bring it on! Op naar de kiosk en kopen die hele stapel!

Hieronder de relevante links naar Bild en Die Welt.

1) http://www.bild.de/politik/inland/globale-erwaermung/seit-12-jahren-ist-erderwaermung-gestoppt-22486408.bild.html

2) http://www.bild.de/politik/inland/erneuerbare-energie/stoppt-solar-und-windkraft-22510594.bild.html

3) Deel drie volgt!

http://www.welt.de/wissenschaft/umwelt/article13853684/Geht-die-Klimakatastrophe-an-der-Erde-vorbei.html

Door | 2012-02-08T02:37:13+00:00 8 februari 2012|13 Reacties

13 Reacties

 1. Frans Franken 8 februari 2012 om 12:12- Antwoorden

  Schön, schön.

  En nog beter nieuws op WUWT – een stevige schop tegen het fundament van de klimaatparodie: “Support for the saturated greenhouse effect”…
  http://wattsupwiththat.com/2012/02/08/support-for

 2. PB 8 februari 2012 om 12:22- Antwoorden

  Dit gaat al een beetje de betere kant op. De vraag is wanneer gaan andere politieke partijen vragen stellen…

  VVD en SGP zullen snel volgen. CU zal op den duur komen. Dan komt misschien de SP. De vraag is wat doet het CDA. Die zitten vooralsnog vuistdiep in de duurzaamheidsideologie.. Maar wie weet wat er gebeurt!

 3. Rob 8 februari 2012 om 12:50- Antwoorden

  Geweldig!

  Nu duurt het niet lang meer voordat Duitsland helemaal om is!

  Zeer interessant om te zien wat voor gevolgen dat gaat hebben t.a.v. de ook in Duitsland geldende CO2 regelgeving…

 4. N.R. 8 februari 2012 om 15:47- Antwoorden

  De politieke partijen in Den Haag mogen dan wel vragen gaan stellen aan minister Verhagen, zolang het CDA niet weet welke koers ze moet varen in duurzaamland, krijgen we van deze CDA minister slechts een praatje pot te horen en draait hij om de kern van de zaak heen.

  Een schone taak derhalve voor de redactie van Climategate om 'Den Haag' eens echt wakker te schudden en niet af te wachten hoe de mening in Duitsland over AGW explodeert.

 5. baksteen 8 februari 2012 om 18:06- Antwoorden

  De CO2 waanzin is de afgelopen jaren nog extra versterkt door het EU 20-20-20 verhaal, dat zo inspirerend werd vertolkt door Barroso, en de daaruit voortvloeiende verplichtingen voor de deelnemende landen.

  Door het zich afzetten tegen de klimaatwaanzin door der Spiegel worden niet alleen de klimaatcritici op sleeptouw genomen maar mogelijk ook de EU-critici.

  Het vertonen van de barsten in de EU/Euro en het klimaat-Groene energie complex lopen nu synchroon en krijgen mogelijk een spreekbuis.

  Hoe gaat de politiek nu om met een onafhankelijk medium dat niet zomaar is te stoppen door er een stekkertje uit te trekken. Interessante tijden

 6. Turris 8 februari 2012 om 18:17- Antwoorden

  Ben benieuwd naar een recensie door Marcel Crok!

 7. Tuur 8 februari 2012 om 21:36- Antwoorden

  Voor de grap even ge-googled op "Fritz Vahrenholt", "Pagina's geschreven in het Nederlands" en "Afgelopen week". De mainstream Nederlandse media heeft het nog niet echt opgepakt. Dat betekent dat iedereen die zich beperkt tot deze media, vele politici incluis, dit niet meekrijgen. Hoe komen dit soort berichten ook op hun radar?

 8. N.R. 8 februari 2012 om 21:48- Antwoorden

  Tuur, de in het algemeen linkse Nederlandse pers komt dit boek erg slecht uit en zal er zolang mogelijk mee wachten publiciteit aan te geven.

  Alhoewel, het NRC besteedde er twee weken geleden wel aandacht aan.
  http://www.nrc.nl/klimaat/2012/01/27/een-ommekeer
  Vahrenholt wordt overigens in het artikel wel afgebrand.

 9. DWK 8 februari 2012 om 23:02- Antwoorden

  Ik vind jullie enthousiasme ontroerend maar voorbarig. Wie is hier nu het slimste jongetje van de klas; Hajo of Diederik? Ik zou het niet weten, maar Diederik is leper.

  Hij maakte al vrij snel na het rumoer rond climategate en de IPCC-schandaaltjes een zwaai naar ENERGIE. Toen hij zag dat hij even geen kans had op een grote rol binnen zijn partij liet hij zich op een lege oliedrum al twitterend over de Japanse “Catastrofe” de luwte indrijven en wacht daar naar alle waarschijnlijkheid op nieuwe kansen. Moet natuurlijk eerst wel even die Timmermans ergens ondergebracht worden en de Amsterdamse maatpakwethouder moet toe zijn aan meer tijd voor zijn gezin o.i.d.

  Maar Samsom had dat dus goed gezien: klimaat is geen duurzaam thema als je politieke loopbaan je lief is, en als ergens die ommezwaai al helemaal gemaakt is dan is het wel in Duitsland. Waar energie ooit het reserveargument was in het klimaatdebat, daar is klimaat inmiddels een bankzitter in het gesprek met mensen die zich niet een, twee, drie laten overtuigen van de aanstaande energieschaarste.

  Dat blijkt ook uit de praktijk. Het maakt allemaal niet uit waar ze hier de walsen mee laten draaien. Kernenergie uit levensgevaarlijke Tsjechië centrales, bruinkoolstook uit Polen, voedselstroom of peperdure en vervuilende windenergie.

  Nu kan ik hier alle argumenten herhalen die op deze site en elders in de loop der jaren al de revue hebben gepasseerd als het gaat om de vraag: Waarom doen deze mensen dat? Waarom jaagt men de burger angst aan en op kosten door ze niet bestaande problemen voor te houden?

  Maar Richard de Mos gaf ooit op deze vraag al het enige juiste antwoord: Dat moet u die mensen zelf vragen.

  Ik denk, verwijzend naar zijn politieke “Werdegang” (om in Duitse sferen te eindigen) dat Diederik daar een aardig boekje over kan open doen.

  P.s. Had die Vahrenholt dit nu niet een paar jaar eerder kunnen bedenken? Antwoord: Nee, was niet handig.

 10. N.R. 9 februari 2012 om 10:25- Antwoorden

  Overigens is Vahrenholt niet tegen het opwekken van duurzame energie.

  Dat misverstand leeft maar wordt vooral door zijn tegenstanders nergens vermeld.

  Hij heeft zelf gezegd dat hij een groot voorstander is van het opwekken van duurzame energie, alleen gaat het hem te snel.

  Een beetje meer doordacht zou volgens hem wel mogen.

 11. Rypke Zeilmaker 9 februari 2012 om 10:52- Antwoorden

  Ik denk dat je onderscheid moet maken tussen wat je graag zou willen zien, en wat je ziet

  Onder het academisch establisment is er niet één haar op één hoofd dat in de verste verte ook maar enige kennis heeft genomen van de sceptische kritiek, noch daar enige behoefte aan betoonde. Dat is de realiteit

  Ze doen dit soort berichten dus gewoon af als 'sensatie'en de kar dendert door

  Vrijwel alle ecologen die ik sprak doen lacherig over de implicaties van Climategate- meestal uit onkunde en het feit dat ze standpunten uit hun sociale (=progressieve) kring huldigen

  Wanneer je enkelen de zaak rustig uitlegt blijkt het volslagen nieuw voor ze

 12. DWK 9 februari 2012 om 14:43- Antwoorden

  Even de windmolenhandel verdringen en stemmen:

  http://www.ftd.de/unternehmen/industrie/:die-klim

Geef een reactie