Langweerder Wielen

Van tijd tot tijd krijgen we hier zelfbenoemde deskundologen op bezoek, die -bij expres gekozen titels als bovenstaande – gaan doen alsof ze alles beter weten en wij dus dom zijn. Genre Jan Rotmans en andere omhooggevallen klimaatblufkoningen die zichzelf vreselijk serieus nemen.

Nee, wij weten het wel: weer is geen klimaat. Daarom vind ik ook dat het IPCC in werkgroep 2 niet één warme zomer had mogen nemen (2003) als zogenaamde voorbode van wat ons te wachten zou staan door DE opwarming. Ik zag Wageningse studies over ‘explosieve algenbloei mogelijk door opwarming van de aarde’, die zich op één zomer baseerden. Het meten met 2 klimaten.

Laten wij klimaatbescheidenheid in acht nemen, en in de tussentijd gewoon van de winter genieten..

De IJszeilers waren weer actief vandaag. Met een beetje wind kunnen ze 80 kilometer per uur halen

Hond ontdekt het fenomeen ijs en haar gladheid