Amercentrale_Essent_CCBYSA

Essent importeert houtpallets uit Georgia in de VS om ze hier voor 5000 euro per uur MEP-subsidie in brand te steken.

Gingen we vannacht weer akkoord met een nieuwe blanco miljardencheque aan belastinggeld naar Griekenland/Goldman Sachs, is het fijn te weten dat het Kabinet Rutte (‘windmolens draaien niet op wind maar op subsidie’) vindt dat u best méér kunt uitgeven. Zoals aan windenergie op land en stimulering dure energie (SDE+).

Duurzaam is vooral duur: 120 euro extra per gezin, naast lopende klimaatrekeningen
In tijden van economische crisis gaat u per gezin nog 120 euro of meer per jaar betalen, als extra opslag op uw energierekening: naast de 13 cent belasting per kWh die u al betaalt (over een stroomprijs van 5 cent). Voor ‘het klimaat’. De regels voor SDE+ staan uitgelegd in Kamerstuk 33115.

Dit kabinet wil ons jaarlijks 1,4 miljard euro EXTRA subsidie voor windmolens op land laten betalen, en voor ‘biomassa’. Geen wonder dat 60 procent van de jongeren ‘duurzaam’veel te duur vindt. .

Duurzaam maakt mensen oneerlijk
Waar gaat die SDE+ naar toe? Naar ‘stichtingen’, die werden opgericht omdát er subsidie beschikbaar komt. En die wij al herhaaldelijk betrapten op overoptimistische opbrengstcijfers, zoals in ons bericht ‘Friese windmolenaars blazen opbrengsten op‘.

Onder die gesubsidieerde windhandel vallen Stichting E10 en Noordenwind, die Friesland willen volzetten met windmolens, en die over 15 jaar dan 275 miljoen euro subsidie vangen, en daarbij lokale democratie buiten spel zetten.

Pak je rekenmachine en zie dat windmolenlobby en overheid liegen over windenergie
Wanneer men beweert met 150 MW OPGESTELD vermogen liefst 150.000 huishoudens (1 huishouden=3500 kwh) van stroom te voorzien, kun je uitrekenen dat dit bij een door CBS opgegeven productiefactor op land van 20 procent niet klopt. Immers: Die 150 MW OPGESTELD vermogen geeft 1314000 MWh energie, waarvan dan 1/5de daadwerkelijk wordt geleverd, dus 262800 MWh. In werkelijkheid levert dit ongeveer 75.085 huishoudens wisselvallige stroom.

Duurzaam: Niet voor energievoorziening, maar andermans subsidievoorziening
Terwijl zelfs Jan Rotmans al vaststelde dat Nederland nu al netto energie-exporteur is. Die molens worden dus niet gebouwd voor onze energievoorziening, maar voor andermans subsidievoorziening.

Zo besteden we ongeveer 18 miljard euro aan klimaatbezwering tot 2020, wanneer we de MEP, SDE en SDE+ bij elkaar rekenen. De meeste MEP-subsidie ging naar de houtkachel van Essent (Amercentrale), die Canadees bos – momenteel hout uit Georgia in de VS- verstookt voor 5000 euro subsidie per uur. Hartstikke zuurzaam. En daarnaast dingen Gasunie en ECN om belastingmiljarden voor hun ‘Groen Gas’.

Zoals de Algemene Rekenkamer al constateerde is dit kabinet het zicht volledig kwijt op kosten van klimaatbeleid. Op windmolens lijdt onze overheid 1 miljard euro per jaar verlies.

Welke politicus heeft de moed op te staan, en de stekker hier uit te trekken.
Voor ons, het volk dat alleen machteloos mag toekijken hoe anderen ons bestelen onder het mom van klimaat. Geen één, ook Rutte heeft mij voorgelogen bij de verkiezingen.

Maar gelukkig, hebben we ons even mogen uiten op ons hoekje van internet. Ik herhaal eigenlijk wat ik al tientallen malen schreef. Kunnen we nu gewoon mond houden en weer dokken.