Grootste criminele syndicaat van de wereld
Goldman S.  is zonder twijfel de machtigste, meest invloedrijke, winstgevende, en immorele criminele organisatie van de wereld.  Haar rol als facilitator in de Griekse fraude, maar vooral in het reddingsplan dat daarop volgde plaatst dit alles in een helder daglicht.                        

Ik werd voor het eerst opmerkzaam gemaakt op deze bank door de emotionele uitbarsting van ex Apollo astronaut en senator Schmitt op de Heartland conferentie in Chicago, waar hij als keiharde conservatieve liberaal toch snoeihard uithaalde naar de immorele opstelling van Goldman S.  in de zeer lucratieve CO2 handel.

Later liet ik Miriam Wolters aan het woord, die uitlegde in welk historisch kader we de opstelling van GS moeten plaatsen,  en vooral: wat hierbij hun werkwijze is:

De werkwijze van Goldman S.

Eerst een zeepbel opblazen, dan ondoorzichtige zaken verpakken als prachtige investeringen die de midden- en onderklasse koopt om de boot niet te missen, en ten slotte heel snel weg zijn als de zeepbel uiteen dreigt te spatten.
En dat is dan de nette versie: daaromheen worden miljardenspelletjes gespeeld met voorkennis en manipulatie.  De dynamiek van zo’n spattende zeepbel is nodig om de winsten te verveelvoudigen, want gewoon als bank je geld verdienen bestaat al twintig jaar  niet meer in de VS.
Overigens ook niet in Nederland.

Wie blies de EU op?
Miriam gaf 4 zeepbellen, en wie had kunnen denken dat onze eigen EU de vijfde zou worden..

Toch heeft uw eigen climategate.nl meteen gesignaleerd hoe deze 5e zeepbel door Goldman S.  werd opgeblazen, en vervolgens werd gebruikt om met hun tentakels tot in de hoogste EU regionen door te dringen.
Zo zitten er nu opeens Goldman S.  zetbazen op de  drie sleutelposten die beslissen over de aanpak van de Eurocrisis:
De Griekse premier Papademos, de Italiaanse premier Monti en het hoofd van de Europese bank Draghi

Waarom mag eigenlijk van de politici Griekenland niet failliet gaan?
U hoort telkens op de TV: omdat dan de verzekeraars moeten betalen voor de niet terugbetaalde schulden, vervolgens in de problemen raken, en dat is heel, heel, heel slecht voor de Europese belastingbetalers.
Maar wacht eens, wie zit er ook alweer met twee triljoen in die verzekeringen?

U raadt het al:  Syndicaat Goldman S. Vandaar dat in recordtijd de zetbazen naar deze posities moesten worden geparachuteerd. Ik ben verbijsterd dat onze politici zich zo gemakkelijk hebben laten ringeloren.

Onze eigen Nelie heeft daar maling aan. Ze zegt gewoon dat Griekenland rustig failliet kan gaan en de Euro uitgezet kan worden. Van mij mag ze commissaris bankzaken worden, daar orde op zaken stellen, en daarna president van Europa.

Maandagavond a.s. 13 februari, 21.00u , Nederland 2, Tegenlicht:
Goldman Sachs en de vernietiging van Griekenland

Dan ziet u of wij u goed hebben voorgelicht over hoe uw wereld écht in elkaar zit, terwijl de betaalde Nederlandse pers zich wentelde in groen geneuzel. Verplicht kijken!