Green Inc BV: het bescheiden kantooroptrekje van het Wereldnatuurfonds aan Driebergseweg 10 in Zeist: ze zitten niet om pinda's verlegen

In tijden van bezuinigingen geven wij onze regering tips, waar vele miljoenen euro’s te halen vallen: vandaag, het Wereldnatuurfonds: groothandelaar in klimaatangst. Hoewel opgericht als particulier fonds, kunnen de panda’s kunnen al lang niet meer zonder publieke pinda’s.

Onze overheid geeft ze jaarlijks tussen de 3 en 10 miljoen euro subsidie.
Zie deze subsidie-evaluatie van Buitenlandse Zaken. In het jaar 2005/6 kregen ze met Milieudefensie en IUCN samen 15 miljoen euro subsidie, PLUS nog eens 3,2 miljoen euro cadeau-subsidie.

Daar komen in het laatste openbare boekingsjaar 2010 dan nog een miljoentje of 15 aan EU-projectsubsidies achteraan voor klimaatprojectjes en het hier beschreven REDD: dat zijn kapjebosniet-subsidies in Indonesie en Afrika. Vraagt geen diepteonderzoek: iedereen kan het via deze site van de EU inzien.

Dan zijn de structurele EU-subsidies nog niet vermeld.
Voor 2010 kreeg het Europese lobbybureau in Brussel van het WWF (waar WWF- klimaatlobbyist Stephan Singer in Climategate-emails werkte) een kleine 7 ton van de Europese Commissie. Om zich te laten belobbyen, zodat er weer meer projectsubsidies richting klimaatprojectjes gaan van het WWF zoals voor REDD.

2010 WWF EUROPEAN POLICY PROGRAMME AISBL* Belgium (1150 BRUXELLES)
621.503,00 SI2.564819.1
Subject of grant or contract: OPERATING GRANT 2010

Het meeste projectgeld gaat naar klimaatbezweringsprojectjes zonder definitie

2010 WWF – WORLD WIDE FUND FOR NATURE*FONDS MONDIAL POUR LA NATURE WELT NATUR FONDS FONDO MUNDIAL PARA LA NATURALEZA FONDO MONDIALE NATURA Switzerland (1196 GLAND)

2.500.000,00 SCR.CTR.248197.01.1
Subject of grant or contract: Implementing Climate Adaptation Strategies in the World’s Most Outstanding Natural Places

of naar biofuelplantage-promotie achtig iets

2010 WWF – WORLD WIDE FUND FOR NATURE*FONDS MONDIAL POUR LA NATURE WELT NATUR FONDS FONDO MUNDIAL PARA LA NATURALEZA FONDO MONDIALE NATURA Switzerland (1196 GLAND)

1.066.838,00 SCR.CTR.220068.01.1
Subject of grant or contract:Bio-fuels policies and practices for sustainable socio-economic development in Zimbabwe

Maar ook het Nederlandse Wereldnatuurfonds was weer gelukkig met een klimaatproject op Cuba

Year: 2010 Amount €: 563.156,00
Subject of grant or contract: Evaluación de los impactos potenciales del cambio climático sobre la biodiversidad y desarrollo de estrategias de adaptación en dos regiones de ecosistemas frágiles de Cuba
Responsible Department: EuropeAid Cooperation Office Budget line name and number: Environment and sustainable management of natural resources, including energy (21.04.01)
Country / Territory: Netherlands Expense Type: Operational
Geographical Zone: Cuba Action Location: Sur de Cuba, en las regiones de Golfo de Ana María- Archipié
Action Type: Development Cooperation Instrument Co-financing rate: 84.92 %
BeneficiaryName: STICHTING HET WERELD NATUUR FONDS-NEDERLAND*WNF
Address: 3708 JB ZEIST, DRIEBERGSEWEG 10

Prachtig verdienmodel, niets aan veranderen.
Eénvijfde van hun half miljard euro aan inkomsten komt van overheden: de naam Niet Gouvernementele Organisatie (NGO) krijgt met al deze subsidies een wat ironische bijklank. Gouvernementele Extensie is een betere naam of gewoon Niet Gekozen Organisatie. Dan kun je de afkorting NGO behouden. De overheid betaalt je om zich te laten belobbyen, en nadat deze lobby werkt krijg je ook nog geld toegestopt voor je projectjes. Van de Noorse regering krijgen ze voorlopig géén subsidies meer, omdat toegestopt geld voor oa REDD in Tanzania zoek raakte.

Natuurlijk wisten we dit al lang, maar zij hebben Doutzen.
Maar ook dit jaar blijft onze overheid weer grif doneren aan handelaren in angst en groen schuldgevoel als het Wereldnatuurfonds, en de Europese Unie ook. De groene betuttelingsindustrie krijgt –naast al deze overheidssubsidie- jaarlijks blanco cheques van tientallen miljoenen euro’s voor haar marketingapparaat, om onze breinen via de onderbuik te masseren: zie mijn blog ‘Postcodeloterij betaalt bonussen angstindustrie’. Jeugd wordt al vroeg geronseld als donateur, zoals in een klimaatindoctrinatiecentrum bij Slot Loevestein. Bij het Wereldnatuurfonds werken 2,5 maal zoveel marketeers als natuurbeschermingspersoneel.

Terwijl sceptici als prof Pieter Lukkes in ‘Klimaatbeleid in Eurocrisistijd’het klimaat- en energiedebat met rede en zonder geld proberen te voeren, brengt het Wereldnatuurfonds Doutzen Kroes in stelling. En voor een nacht met Doutzen mag van mij heel Friesland vol met windmolens. Met WNF-snoepje Carice er bij word ik WNF-donateur voor het leven. Huh, wie is die gepensioneerde prof die zo loopt te zeuren?