PvdA-politici als Sjoera Dikkers negeren eigen sceptici

Wat is er toch met PvdA-politici en klimaat? Diederik Samsom nam zelf ‘De Staat van het Klimaat‘in ontvangst in Nieuwspoort. Zijn Greenpeace-verleden geeft echter nog zoveel ballast, dat zijn verwerkingsproces meer tijd kost dan wij hoopten. Toch blijven wij in Samsom geloven, slimme kerel..

Maar met andere PvdA-politici lijkt de kans op een verlichtingsmoment bij voorbaat verkeken.
Hier twittert alweer een nieuwe ‘klimaatdeskundige’, Sjoera Dikkers, parlementslid op het gebied van klimaat en zuurzaamheid van de PvdA. Meestal dient twitter om in het maximaal beschikbare aantal tekens zo weinig mogelijk te zeggen: ik zit hier, waar ben jij:bliep. Nu zegt één tweet wél voldoende

Sjoera Dikkers (@SjoeraDikkers)
08-03-12 14:50
Presentatie KNMI; opwarming West Europa sneller dan andere delen vd wereld en 20% meer regen. Waarom was de PVV er niet? #factfreepolitics

Is ze net begonnen?
Alle begin is moeilijk. Maar genezing is mogelijk, want ik ken weinig partijen met zulke goede sceptici in huis als de PvdA. De afscheidsrede aan Wageningen Universiteit van ‘lukewarmer’en PvdA-senator Rudy Rabbinge kun je integraal als manifest op Climategate.nl afdrukken, Bas van Geel is als paleo-ecoloog de belangrijkste pierrrievjoet publicerende klimaatcriticus van Nederland. Zijn verhaal belandt in PvdA-huize in dovemansoren, zo vertelde hij me nog bij de KNMI-borrel. En neem dan oud-KNMIér Henk Tennekes, belangrijkste criticus van klimaatmodellen. Ook PvdA. Sjoera, ga op cursus.


De temperatuursprong die op belang regionale klimaatprocesssen wijst
Uit deze tweet blijkt dat Dikkers voor het eerst hoort van de temperatuursprong sinds 1987, die juist duidt op het grotere belang van regionale klimaatprocessen als bijvoorbeeld de Noord Atlantische Oscillatie. Voor die periode was er in Nederland géén opwarmingstrend. Processen en waarnemingen die de CO2-doet-alles-theorie juist relativeren.

Ook in Nieuw Zeeland blijkt opwarming anders te verlopen, dan je op grond van de CO2-theorie zou verwachten, wanneer officials niet met temperatuurdata knoeien en het Urban Heat Island effect er uit filteren. Lees het bericht op Icecap.us op 5 maart over de Kiwi-data na correctie voor het stadswarmte-effect voor meetstations in oa Auckland. Daar zie je dan weer géén trend.

KNMI-onderzoekers willen graag een vinger krijgen achter het waarom van die sprong bij ons: Geef hún dat onderzoeksgeld, in plaats van weer tientallen miljoenen euro’s te verspillen aan klimaatpraatsessies van Pier Vellinga, klimaatstraatfeesten en de ‘warme truiendag’, of miljarden euro’s voor windmolens: terwijl we al overcapaciteit in stroomproductie hebben.

Maar dankzij de Sjoera’s, Thijs Bermetromannetjes en Frans Timmermansen van deze wereld gaat er meer geld naar initiatieven die via bureaucratie de wereldtemperatuur willen regelen, dan naar klimaatonderzoek. Toch jammer..

Door | 2012-03-09T12:27:24+00:00 9 maart 2012|27 Reacties

27 Reacties

 1. Theo Wolters
  Theo Wolters 9 maart 2012 om 15:59- Antwoorden

  @Rypke

  Je vergeet nog de onlangs overleden Arend Jan Voortman, eigenzinnig kamerlid van de PvdA, scepticus avant la lettre, uitgever van het blad Spil dat als enige vele jaren lang ruimte gaf aan de kritische publicaties van o.a. Arthur Rörsch en Noor van Andel.

  Inderdaad, voor echte sceptici moet je blijkbaar bij de PvdA zijn!

 2. Turris 9 maart 2012 om 17:44- Antwoorden

  Bij de PvdA gaat het om de partijlijn. De nieuwe partijlijn! Terug naar de kernwaarden van het Marxisme-Leninisme! Terug naar het elan van Joop den Uyl en het besnorde Nieuw Links. De nieuwe voorzitter Hans Spekman wil uit de verdediging en verdrukking met de PvdA, nieuwe duidelijke groene doelstellingen en nieuwe herkenbare socialistische doelstellingen (= is in tegenstellingen met elkaar), nieuwe elan met nieuwe aansprekende inspirerende voormannen. Binnen de "nieuwe" PvdA is geen plaats voor sceptici. Daarom is Samsom nu ook niet hoorbaar als sceptisch! Hij kijkt wel uit!

 3. Hugo Matthijssen 9 maart 2012 om 18:28- Antwoorden

  Art dagblad van het noorden.

  Samson beloofd de leden van de PVDA een windpark op zee in de buurt van schier en vele duizenden extra banen in groene energie voor werkloze noordelingen als zij hem kiezen.

 4. DWK 9 maart 2012 om 18:47- Antwoorden

  Ach dat lijkt maar zo. Die Spekman had geen schijn van kans gehad als de SP niet zo in de lift had gezeten. Politieke partijen kijken waar hun stemmen zitten, ook de PvdA. Daarom doet Samsom het zo goed.

  Verder zijn de socialisten kampioen van de emotie. Het is een emotionele jankbeweging. Kijk die Plasterk dan met vochtige ogen beweren dat hij het een eer vindt om in de voetsporen van de oude Drees te treden. Waar halen die mensen toch het lef vandaan?

  Als je de life long garderobe van de hele familie Drees voor inflatie corrigeert kan Plasterk daar net een halve hoed voor kopen.

  Overigens besefte de oude Drees heel goed dat al die fraaie plannen wel ergens van betaald moesten worden. Na hem en sinds de gasbel hebben we geen sociaal democraat meer gezien die daar oog voor heeft.

 5. Leo Bokkum 9 maart 2012 om 18:57- Antwoorden

  Samsom is inderdaad een slimme kerel.

  Hij is nog gladder dan Maxime Verhagen en Donner tezamen, en dat wil wat zeggen.

  De hoop op enig gezond sceptisme bij dit politieke dier deel ik dan ook niet.

  Persoonlijk is het misschien een aardige kerel, maar als politicus is het gewoon een groene extremist die geen millimeter van zijn geloof zal afstappen wanneer hij eenmaal aan de macht is.

 6. Hugo Matthijssen 9 maart 2012 om 20:35- Antwoorden

  De leden in het noorden hadden het over "een gladde jongen" dacht ik

 7. Joop Klepzeiker 10 maart 2012 om 07:38- Antwoorden

  Diederik Samsom heeft gewoon het boek in ontvangst genomen, en dacht, nu doe ik eventjes poeslief en daarna laten ze vast wel met rust. Ondertussen blijft Diederik gewoon een wetenschapper die de feiten rond global warming (en niet local climate waar Rypke het over heeft) niet ontkent. Ik durf niet te raden wat Diederik met het boek gedaan heeft, misschien staat het al niet meer in de kast in de huiskamer maar op een doos ergens op zolder, je weet maar nooit. Diederik is overigens meer tegen kernenergie. Na Fukushima is er weer een schokgolf door de wereld gegaan waarbij iedereen zich realiseert dat een kerncentrale een permanente zorg is waarbij de veiligheidsrisico's eigenlijk niet bekend zijn. Joop Klepzeiker kan nog een heel eind verder gaan.

 8. Turris 10 maart 2012 om 14:50- Antwoorden

  Don't mention de war! John Gleese beroemde uitspraak over taboe's. Andere soortgelijke politieke taboe voorbeelden bij de PvdA:

  Zo hadden we de WAO die jarenlang als WW-afvoerputje werd gebruik, onder het tapijt geveegd bij de PvdA.

  Zo hadden we de Wajong en de sociale werkplaatsen die als WW-afvoerputje werd gebruik, onder het tapijt geveegd bij de PvdA.

  Zo hadden we de immigratiecijfers en de cijfers over de mislukte integratie, over ambtelijke verzet tegen uitzetting en inbreuk op scheiding tussen staat en kerk, die onder het tapijt bij de PvdA gingen.

  Zo hadden we de prachtwijken, homo haat en joden geweld, stijgende jeugdcriminaliteit, omvangrijke uitkeringsfraude, die gevoeglijk onder het tapijt bij de PvdA gingen.

  Is het dan verwonderlijk, dat wetenschappelijk fundamentele kritische kanttekeningen aan het adres van duurzaam, milieu en windenergie, vanwege de nieuwe harde partijlijn, onder het PvdA-tapijt verdwijnen?

  PvdA: "Het zijn kampioenen onder het tapijt vegen"

 9. DWK 10 maart 2012 om 15:02- Antwoorden

  Klepzeiker,

  Ik onderschrijf je suggestie dat Samsom het boek van Marcel in ontvangst nam om er politiek garen bij te spinnen d.w.z. zijn opponenten te marginaliseren.

  De kans dat Samsom (overigens GEEN wetenschapper maar Greenpeace-activist en straatkootjsch) het boek gelezen heeft acht ik vele malen groter dan de kans dat jij het gelezen hebt.

  Gezien de opdracht waar Crok nu aan werkt is het wel handig als Samsom weet in welke doos het zit. Andere Kamerleden op het dossier moeten De Staat van het Klimaat nu maar even aanschaffen.

  Overigens is er in de huiskamer van Samsom helemaal geen plaats voor boeken. In een NCRV-uitzending over kernenergie beweerde hij dat het zwaar radioactieve afval van één cyclus Borsele voldoende is om zijn hele huiskamer te vullen. In werkelijkheid betreft het een viertal verhuisdozen. Prof. Kauffeld nam ons in die uitzending (ik kan die reportage niet meer vinden) mee naar de oplag, waar hij ons liet zien hoe veilig het in glas gegoten materiaal bewaard wordt en ontkrachtte daarmee de volgende Samsomleugen over het gevaar van vuile bommenmakers.

  Enfin zo kan De Woedende Kok nog wel even doorgaan.

 10. DWK 10 maart 2012 om 15:41- Antwoorden

  Turris

  Als je wilt weten hoe ze bij de PvdA met feiten omspringen. Dit is typerend voor socialistische politiek: 100% emotie.

  http://www.parool.nl/parool/nl/5/POLITIEK/article

 11. Waarnemer 10 maart 2012 om 16:48- Antwoorden

  Lobbyist energiebedrijf leidt campagne PvdA'er Samsom.

  Vriendje van oa. mevr. Cramer

  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Politiek/332974

 12. DWK 10 maart 2012 om 17:06- Antwoorden

  Ha, ik zit het net te lezen! Samsom ziet dus ook wel wat in kolenstook. Net als de Duitsers.

 13. Turris 10 maart 2012 om 18:05- Antwoorden

  JaJa, wat een bochten en DOMME uitvluchten om geen CO2-loze, zeer veilige en 3x goedkope KERNENERGIE te hoeven bespreken binnen de PvdA. Ik adviseerde Al Gore en mede beleggers al eerder te gaan beleggen in de aanzienlijk stijgende wereld kolenhandel, want de windenergiehandel en CO2-emissiehandel dalen in geloofwaardigheid. PvdA die kolen propageert na 20 jaren groene verblindheid, veeg al het voorgaande maar onder het tapijt. En net doen of niemand het door heeft!

 14. Leo Bokkum 10 maart 2012 om 18:43- Antwoorden

  Turris, ouwe rechtse rakker!

  Je bent weer aardig op stoom.. ;~)

 15. DWK 10 maart 2012 om 20:06- Antwoorden

  Turris,

  je bent niet alleen.

  http://www.hoogsterente.nl/nieuws/belgische-banke

 16. Fred 13 maart 2012 om 14:36- Antwoorden

  @Turris: Grappig dat u dit alles de PvdA verwijt. Die WAO liep vol met werklozen onder de eerste twee Lubberskabinetten in samenwerking met de werkgevers- en werknemersorganisaties. De immigratie nam af dankzij een strengere wet, gemaakt door Cohen in Paars II. De Wajong liep vooral vol na 2004 toen het VVD-CDA kabinet deze regeling samen met de bijstand decentraliseerde naar de gemeenten.

  Wie zo met eenvoudig te vinden feiten sjoemelt, kunnen we ook niet helemaal vertrouwen als het over klimaatfeiten gaat. Turris, de kampioen van de overdrijving en verdraaiing!

 17. Fred 13 maart 2012 om 14:47- Antwoorden

  @Turris: En nog even voor de duidelijkheid: al die zaken die u noemt overspannen de periode 1970 – 2012: De PvdA maakte in die 42 jaar slechts 14,5 jaar deel uit van een regering.

  Nu kan het natuurlijk zijn dat u denkt dat een partij – die ook nog eens de macht moet delen met andere partijen – in 14 jaar meer invloed heeft dan de andere grote partijen die aanzienlijk meer jaren aan het roer hebben gestaan.

  Zo zijn er ten slotte voldoende skeptici die ook aan een periode van 12 jaar, waarin de temperatuur constant is gebleven, aanzienlijk meer gewicht toekennen dan aan een periode van 30 jaar waarin de temperatuur gestaag is gestegen.

  Kortom, ik verbaas mij nergens meer over. Maar van die lessen in retorica – zie "Lord Monckton wervelend op universiteit New York" – zijn bij u kennelijk inderdaad alleen de hyperbool en de drogreden beklijft.

  PS: Ik ben geen fan van de PvdA, maar dit soort beweringen waar mee u de handen op elkaar probeert te krijgen, zijn ongeveer net zo diepgaand en betekenisvol als de tweets van Sjoera Dikkers.

 18. Boels069 14 maart 2012 om 19:24- Antwoorden

  De vakbeweging is een niet onbelangrijke machtsfactor.

  Die beweging bedrijft landelijke en mondiale politiek.

  Daarom regeert links altijd mee en dragen daarmee ook verantwoordelijkheid.

 19. Turris 14 maart 2012 om 21:25- Antwoorden

  @Fred: Den Uyl's periode is het dieptepunt te noemen in die 42 jaar, waanzinnige politiek met de Marxistische dwaallichten van Nieuw-Links, hoewel gelukkig maar relatief kort. Drees was de laatste socialist-realist, sociaal en tevens schatkistbewaarder, en hij verliet de PvdA, zwaar teleurgesteld! Den Uyl wordt nu nog steeds als hoogtepunt gezien binnen de "sociaal-democratie",zoals deze week nog op DWDD was te zien. Sociaaldemocraten bestaan, evenals de democratie. De "sociaaldemocratie" bestaat niet, is slechts een Rode uitvinding/verzinsel! Paars was natuurlijk ook een ramp, ontmaskerd door Fortuyn. Ook Lubbers' CDA was kampioen "gat in de hand", voordat hij moest gaan bezuinigen. De VVD voert nu een "orde op zaken" kabinet aan, met spartelende coalitiegenoten en een waanzinnig geworden oppositie, die Griekenland wil nastreven, door het begroting tekort nog maar even te laten oplopen met zo'n 10 miljard per jaar, waarvan 5 miljard door wettelijk "misbruik" van de AWBZ. En Samson wil bovendien nog eens 10.000 "Groene" banen creëren, in een talentshow via P&W. U bent daar vast niet voor! Goed dat u emotie toont, ik ben vaak te cynisch afstandelijk en ben verweest geraakt in de politieke Groene waan!

 20. Turris 14 maart 2012 om 22:53- Antwoorden

  @ Fred: Over Monckton heb ik reeds voldoende mijn respect en bewondering geuit voor zijn stijl van speechen en redeneren. In de Nederlandse politiek kan ik alleen naar Bolkenstein verwijzen, echter minder humoristisch en minder de draak stekend, daarom ook minder gehaat. Hyperbolen omtrent het klimaat-alarmisme zijn in de mode op climategate.nl, voor ons aller genoegen!

 21. Fred 17 maart 2012 om 17:33- Antwoorden

  @Turris: aan het eind van het kabinet Den Uyl was de begroting neutraal en de staatsschuld redelijk laag. aan het eind van Paars II was er zelfs een begrotingsoverschot. De tekorten ontstonden onder Van Agt en Balkenende. Toch blijft het sprookje van de linkse potverteerders maar bestaan.

  Fortuyn heeft helemaal niets ontmaskert. In zijn eigen boek 'De Puinhopen van Paars' erkent hij zelf dat het allemaal meevalt, met name met de door hem zo gevreesde islamisering.

  Fortuyn was een opportunist eerste klasse. In de jaren -70 doceerde hij marxistisch-leninistische sociologie, omdat dat toen heerlijk in de mode was. Hij werd lid van de PvdA, een beetje jonge academicus kon dat goed gebruiken bij zijn carrière.

  In de jaren '80, de opkomst van het neoliberalisme, omarmde hij opeens het vrije ondernemersschap en poogde hij lid te worden van eerst de VVD en daarna het CDA. Beide partijen bedankten vriendelijk voor de eer.

  Eind jaren '90 kreeg hij – je bent katholiek opgevoed of niet – de visie dat hij een Opdracht had en sloot hij aan bij het opkomende rechts populisme. Kenmerkend voor de man was dat hij de 'y' in zijn naam zette i.p.v. de 'ij' en zich professor bleef noemen.

  En Paars een ramp? De grootste economische groei van de westerse wereld, Clinton en Blair wilden dolgraag van Kok weten hoe Nederland dat toch deed, een enorme banengroei, waarbij vooral de arbeidsparticipatie van vrouwen exponentieel groeide, een begin aan het beperken van immigratie via de wet Cohen, strengere WAO-regels en, zoals al eerder gezegd een begrotingsoverschot en een begin aan de aflossing van de staatsschuld.

  Nogmaals, a.u.b. een beetje aan de feiten houden als het om de recente geschiedenis gaat. Dat zal ook in uw voordeel spreken als u het over het klimaat heeft.

 22. Turris 17 maart 2012 om 19:56- Antwoorden

  Dank voor je uitgebreide opinie, Fred!

  Politiek en haar geschiedenis zijn zoals bekend altijd onderhevig aan politieke interpretaties! Ook het financiële beleid de laatste jaren, echter de feiten:

  Ook Churchill wisselde 2 maal politiek van kamp! En, Fortuyn sprak geen onwaarheden, maar bezigde pure feiten, die nu nog steeds gelden, die heden nog steeds een fors maatschappelijk probleem zijn, en nog geheel ontkent door de linkse kerk! Melkert en Dijkstal hadden geheel het gevoel voor de realiteit verloren. Fortuyn schreef vele boeken over de verweesde politiek in Nederland, voor hij de politiek inging, en gehakt maakte van Paars: http://pimfortuyn.com/asp/default.asp?t=show&…

  Verder over de NL-staatschuld: De stijging van de staatsschuld zette eind jaren zeventig in (zie link). Ten tijde van het kabinet-Den Uyl stegen de uitgaven harder, met name voor de uitbreiding van de sociale zekerheidswetten. Het sobere door Drees' naoorlogse beheer van de overheidsfinanciën raakte geheel uit de mode. Den Uyl verjubelde dus onze financiële balans in de schatkist door sinterklaas te spelen van de aardgasbaten voor een tomeloos immigratiebeleid en volledig contraproductieve ontwikkelinghulp.

  Zelfs de huidige geldende Eu-norm voor het jaarlijkse toegestane overheidstekort is ronduit belachelijk. De NL-balans moet jaarlijks kloppen!

  De PvdA is nu het zelfde toegedaan (Samsom!) als Den Uyl in 1973-1977 en wil zelfs 10 miljard extra uitgeven met nóg meer overheidsbanen en met nóg meer groene gesubsidieerde banen en nog meer gesubsidieerde groene energie. Het is een grove schande!

  http://www.destaatsschuldmeter.nl/

 23. Fred 21 maart 2012 om 03:37- Antwoorden

  Boze oude mannen, daar gaan we de wereld niet mee redden Turris!

 24. DWK 21 maart 2012 om 11:46- Antwoorden

  Ik zou terughoudend zijn met het gebruik van de kwalificatie “boze, oude mannen” (volledig: boze, oude, blanke mannen). Het klinkt hip maar het wijst op gevoeligheid voor het Samsomitische jargon waar we nu al een weekje van mogen genieten.

  Als je door je wimpers kijkt naar de beweging waar hij uit voortkomt en nog steeds deel van uitmaakt zie ik toch een hele dikke, vette neergaande lijn. Niet voor de gemiddelde wereldtemperatuur maar voor de mensen aan de onderkant waarvoor dit soort loopbaanactivisten zich altijd zegt sterk te maken.

  Goed dat momenteel iemand uit onverdachte hoek het opneemt voor “de schoonmakers”. Dat doet de woedende kok al twee jaar.

  Met het afschaffen van twee, drie idiote groene, averechts werkende terreurmaatregelen geef je de schoonmakers de koopkrachtverhoging waar ze recht op hebben.

 25. Turris 21 maart 2012 om 14:37- Antwoorden

  Ik behoor als critisch blogger hoogstens NIET tot de jonge dwaallichten, die Groen, IPCC-klimaat-voorspelling en CO2-reductie tot linkse religie en tot gesubsidieerde broodwinning hebben verheven.

  Het stoort mij meer, dat de aandacht van de journaille nog steeds onkritisch naar de gesubsidieerde NGO's en Quango's met een politiek Groene agenda uit gaat, terwijl wordt verwacht dat ge-outsourcede overheids-adviesbedrijven een objectieve wetenschappelijk advies- en uitvoeringstaak hebben.

  De ideologische koppeling van Groen en Links is er een die elkaar bijt, maar de weg terug, inclusief het gezichtsverlies, is nog te moeilijk voor de dwaallichten.

 26. Bonat 9 juli 2012 om 14:06- Antwoorden

  De laatste motie van Sjoera, de 'motie Dikkers, over "… een tijdelijke stop op de bouw van windmolenparken totdat de provincie de zaak op orde had" is niet meer dan een 'voordeur-STOP-sticker'.

  De achterdeur staat nog wijd open door de laatste wijzigingen op de C&H-wet, met MER-degradatie en het – tot 10 jaar lang – kunnen overschreiden van milieu- en geluidhindernormen.

  Foute locaties voor windmolenparken kunnen er nu zelfs versneld van door.

  Mw. Ouwehand kan het Sjoera uitleggen, haar (C&H-wet)uitleg is te lezen op de site van de PvdD.

 27. DWK 9 juli 2012 om 14:14- Antwoorden

  Ik weet niet waar dit over gaat, maar Sjoera-wetgeving klinkt heel eng.

Geef een reactie