Het is de Duitse journalisten David Harnasch en Michael Mierschs gelukt om in nr. 15 van het populaire Duitse Focus Magazine dit artikel geplaatst te krijgen, dat “onthult” dat er hele rechtstreekse banden zijn tussen het Duitse nationaal socialisme en de Duitse Groenen en de Duitse natuurbescherming. Een hele rits nazi’s en nazi-sympathisanten heeft prominente functies in die Duitse groene clubs vervuld. Dat de sociaaldarwinistische Lebensraum filosofie van de nazi’s verwant is aan de ecological footprint gedachte van de milieubeweging is voor kenners sowieso een open deur.

Nu zat ik eergisteravond tot mijn eigen schaamte met een wijntje in de hand naar een docu op National Geographic over de Einsatzgruppen te kijken. Misselijkmakend materiaal. En nu denk ik heus wel dat de openlijke brutaliteit van de SS ongeëvenaard is… hoewel Marc Dutroux … Robert M.. Maar los daarvan en los van Sarajevo en Ruanda en Syrië is er gewoon nog steeds een holocaust gaande:

  • Jaarlijks 1 miljoen doden in 106 landen
  • Elke 45 seconden een kind
  • 3 miljard mensen bedreigd (bron)

En de oplossing voor dit probleem is in 1939 gevonden: DDT waarvoor Paul Hermann Müller in 1948 de Nobelprijs voor medicijnen kreeg. Juist tijdens WWII is DDT effectief toegepast om burgers en militairen vrij te houden van malaria. Europa, America en Rusland zijn er geheel malariavrij mee gemaakt. In Afrika was men een aardig eindje op weg…. totdat de milieubeweging genocidaal roet in het eten gooide. Eigenlijk alleen omdat door het gebruik van DDT in de landbouw (wat mij geen f… kan schelen of je dat verbiedt) het materiaal zich ophoopte in ecosystemen waar het mogelijk tot sterfte onder roofvogels leidde via de omstreden theorie dat eierschalen dunner werden.

httpv://www.youtube.com/watch?v=uf6KkjBCoVU
Is die commentaarstem de moeder aller genocidale alarmisten Rachel Carson?

Maar zelfs als roofvogels en andere toppredatoren als ratten zouden sterven van DDT gespoten op mensen, huizen, straten en scholen (wat niemand gelooft natuurlijk), zelfs als hele continenten grootschalig uitsterven van bepaalde soorten vrij rondfladderende kippen zouden meemaken, dan nog heeft de mensheid maar 1 morele plicht: met spuitflessen DDT oprukken naar Afrika en de ziekte binnen luttele jaren uitbannen. Artis heeft dan vast nog wel een paar gieren en arenden over om Afrika te herkoloniseren. Maar nee: nu zegt een bedrijf als Entogenex apetrots dat ze mogelijk in 2020 de oplossing hebben voor malaria. Alsof een Amerikaans bedrijfje anno 1943 zou hebben geroepen binnen 5 jaar de Endlösung voor de Endlösung te hebben. Terwijl het Witte Huis de kennis en de middelen had om du moment te beginnen met het bombarderen van spoorlijnen en gaskamers, waarvan de plekken gewoon bekend waren.

Dus stel ik soms ook een beetje voor om de hele discussie over alarmisme en klimaat te vernauwen tot die ene vraag: gaan we nu wel/niet du moment malaria uitroeien met DDT? Aan het antwoord wat eenieder op die vraag geeft, lees ik af wie een nazi is en wie niet.

Hieronder nog wat plaatjes voor wie meende dat mijn vergelijking met de holocaust ongepast is….

Afsluitende strikvraag: wat zou Rachel Carson – de hel hebbe haar ziel – anno nu zeggen over de roofvogelgehaktmolens die wij windmolens noemen? En zou zij ook de als slechtvogelbroedplaatsen diendende kolencentrales willen sluiten? Ik verzin een mooie quote voor haar:

The ecosystem is a fine balance. You can’t just step in and take away the coal plants from our ecosystems and replace them with windmills….  

LOL. Als een boer met kiespijn.