Koefnoencoalitie doet klimaatdansje

De liefde voor theorie is de wortel van alle kwaad.
Gisteravond bij de NOS een extra aflevering bekeken van het politiek satirisch programma ‘De Tweede Kamer’, de soapserie van onze ceremoniele democratie: aflevering ‘de triomf van de Kunduz-coalitie’, hier verder Koefnoencoalitie genoemd.

Soapserie ‘Interessante Tijden’
Amusante tv, met af en toe lieftallige soapsterren die Kameravragen herhalen over verbindingszones. Amusante oneliners van Prins Alexander Pechtold en Kamerleden kunnen ook al roffelen: anders zapt de kijker weg.

De soapserie zou ook naar Chinees gezegde ‘Interessante Tijden’kunnen heten: Niets is meer wat het lijkt. Een liberale partij, de VVD gelooft dat verdere lastenverzwaring en nog meer energie(klimaat)belasting de economie vlottrekt. Wanneer de klimaatkassa afrekent zonder bon, valt blijkbaar niet te snijden.

Koefnoencoalitie samengevat

 • – ‘Groene toeslagen’ blijven, zoals op auto’s: zie Simon Rozendaal’s blog over zijn met subsdie in stand gehouden ‘groene’redactie-auto van Elsevier die elektrisch tankt
 • – Er komt extra belasting op energie/elektriciteit uit kolen en aardgas, bovenop de 12 ct per kwh die we al hebben (bij een stroomprijs van 5ct), én naast de belastingverhogingen van 120 euro per jaar per gezin op energie om de SDE+-klimaatsubsidies te betalen.

 • We hadden zeker 18 miljard euro lasten kunnen verlichten via het schrappen van klimaatbeleid, onderstaande schrappen en we komen op een begrotingsoverschot zónder dat het gros van de normale Nederlanders last krijgt: zoals een BTW van 21 procent, om subsidie te gooien naar groene prestigeprojectjes.

  Niet direct klimaatgerelateerd, maar toch het vermelden waard met de VVD, ik herhaal VVD in de Koefnoencoalitie:

 • – wel 750 miljoen subsidie voor corrupte dictaturen rond de evenaar (het eufemistische ‘ontwikkelingssamenwerking’) om postkoloniaal restsentiment en schuldgevoel af te kopen.
 • – ook onaangetast blijft de subsidie voor werkweigeraars, schoolverlaters en waardeloze mentaliteit in het algemeen (uitkering, hoeveel miljard per jaar valt daar te halen, chronisch zieken uitgezonderd?)
 • – huursubsidies (miljarden) onaangetast
  – fokpremies (kinderbijslagmiljarden) blijven ongewijzigd.

  Te makkelijk aan de toeslagen
  Van huursubsidie heb ik afgelopen jaar gebruik mogen maken, omdat ik dankzij bloggen voor Climategate historisch weinig had verdiend. De vermeende sloten geld die de olie-industrie mij zou geven volgens klimaatactivisten en Jan Paul van Soest bleven uit, maar het is nu weer goed gekomen. Ik heb de onderdaksubisidie nu opgezegd, en verbaasde mij over het gemak waarmee je dat krijgt. Je hebt er dan ‘recht op’, maar ik bleef me er voor schamen.

  Wie WIL werken vindt meestal werk, al is dat onder niveau
  Dan, in mijn leven kon ik altijd werk vinden, als student, en ook als het schrijven even minder opleverde. Met dank aan een normale opvoeding. Ik was bomenplanter in Opheusden, bijrijder voor GVA (nu Deli XL), sloopte betonvloeren voor BFI bij Siemens in Bocholt, veegde de reet af van incontinente alcoholisten voor het Leger des Heils op de Amsterdamse Wallen, werkte in de horeca, was verslaggever voor De Gelderlander Editie Ede/Wageningen: wie WIL werken, vindt ook werk en vind op dat werk vele mensen met gezonde mentaliteit die dat ook vonden. Dat hoort normaal te zijn: overblijvende miljarden kun je dan steken in energie-onderzoek. De VVD vindt dus van niet. Fijn om te weten op 16 september.

   Windmolens draaien niet op wind maar op subsidie volgens de VVD, dus krijgen we er nog een drievoud bij.

  Het is niet dat ze niet willen: ze zijn gewoon onmachtig.

  Fahrenheit 451, weg met al die boeken.
  In de Leeuwarder Courant lees ik verder dat regio Noordoost Friesland vier bibliotheken sluit, om 4 ton euro te besparen. In de zelfde regio bouwen die bestuurders een vierbaansweg ‘De Centrale As’dwars door Nationaal Landschap de Noordelijke Friese Wouden van een half miljard euro, de Betuwelijn van het Noorden ‘voor de economie’ (= inkomsten).

  De economie waarmee zij in Noord Oost Friesland dan publieke voorzieningen kunnen financieren. Zoals een bibliotheek. Die dus eerst dicht moet, samen met andere publieke voorzieningen. Want dan kun je een snelweg aanleggen van een half miljard euro, zodat misschien dan eindelijk deze achterstandsregio een industrieel hart van de regio wordt en je met het vrijkomende geld een bibliotheek kunt openen. En andere publieke voorzieningen. Toefta revisited.

  Meer toefta
  De stad Leeuwarden wil 80 miljoen euro uitgeven aan culturele zelfpromotie, en sluit tegelijk de muziekschool. Toefta. Hier in het buurdorp Sint Nyk pattrouilleerde een burgerwacht na inbraakgolven, omdat de politie niet bij machte is menselijk eigendom te beschermen. En aangifte doen van diefstal geen zin heeft, zo kan ik uit eigen ervaring bevestigen. Wel hebben ze hier net een boa aangesteld die mensen op de bon slingert die de hond los laten lopen. Toefta.

  Verrijking
  We lezen over Den Haag waar de zoveelste juwelier (velen in A’dam gingen hem voor) werd doodgeknald, 10 tegen 1 door iemand die te veel luisterde naar met goud behangen neanderthalers, die op een vierkwartsmaat wat opscheppen over hun strafblad (gangstarap) en waardeloze mentaliteit in het algemeen verheerlijken. De gemiddelde Amsterdamse jongere wint aan status door een strafblad, zo kan de recherche u vertellen evenals het feit dat ze dweilen met de kraan open en continue voor lul staan. Waarna de voorzitter van de lokale winkeliersvereniging voor de NOS in Tarzan-Nederlands mag uitleggen dat het heel erg is. Iesh niet goet!

  Lasten bij VVD: ’the only way is up’
  Logica en waarneming zijn ‘gevoelens waar we begrip voor moeten tonen’, waanideen zijn waar. Onmachtig in die grote bewegingen die lobby’s, beschavingserosie, bureaucratisering, globalisering, corporatisering en 40 jaar dominantie van progressieve waanideeen aanrichten tegen alle logica, kennis van menselijke natuur en waarneming in, mogen politici het enige doen waartoe ze nog bij machte zijn: meer belastingen heffen en falende regulering repareren met meer regels. En een toneelstuk opvoeren, dat we live bij de NOS mogen volgen.

  We moeten het maar zelf doen dacht ik zo…