Chicago Hilton aan het Grant Park

Blijkbaar is op het allerlaatste moment besloten tot een ICCC7, want dit gigantische congres (er worden 60 sprekers en 800 deelnemers verwacht) werd pas op 16 april aangekondigd, amper een maand voor datum.

En dan nog aansluitend op een NATO congres in de stad, waardoor de binnenstad in het weekend eraan voorafgaand door de security maatregelen onbereikbaar en de hotels volgeboekt zullen zijn. Terwijl een vliegreis zonder weekend erin natuurlijk onbetaalbaar is….

Ik vermoed dat het ermee te maken heeft dat Vaclav Klaus, de Tsjechische president, toch al voor de NATO in de stad was en beschikbaar was als key-note speaker.

Ook is de opzet anders: de toegang is wat goedkoper maar alle maaltijden zijn deze keer voor eigen kosten. Dat hakt erin, vooral voor journalisten, want voor hen is de toegang gratis. Het veel lagere klimaatbudget (dat we dank zij vriend Gleick nu goed kennen) van het Heartland Institute de laatste tijd vraagt blijkbaar een zuinigere aanpak.             

Hoewel het mij zakelijk erg slecht uitkomt, ik er geen vakantiedagen aan vast kan plakken, ik absoluut geen tijd heb om me erop voor te bereiden, en er nog niets interessants in het programma te vinden was, heb ik meteen een vlucht en een kamer in het Hilton geboekt. Het ICCC4 in 2010 (ook in Chicago) was namelijk zo’n overweldigende ervaring dat ik niet de kans wou lopen om zoiets deze keer mis te lopen.
Maar alles wel met ruime annuleringsoptie (lang leve booking.com!), want ik twijfelde toch wel erg. Los van de ruim twee mille die het kost (ondanks mijn gratis toegang als uw trouwe blogger!), gaat het me ook vijf dagen kosten die ik eigenlijk niet missen kan.

Maar ik zag net de laatste lijst met sprekers en daar werd ik toch wel door getriggerd. Vooral mijn grote held Willis Eschenbach, en Donna Laframboise wil ik graag spreken.

Ik zie er helaas geen sprekers uit het AGW kamp bij staan.
Die zijn beslist wel gevraagd, en collega Scott Denning zou ze aangespoord hebben om toch vooral te gaan, maar na de enorme blamage van Fakegate, waarbij de hele alarmistische wereld zich – achteraf volstrekt onterecht – over het Heartland Instituut heen stortte zullen de meesten zich wellicht te zeer schamen om het sceptische publiek onder ogen te komen.

Vooralsnog staat het reisje dus in mijn agenda, en hoop ik op een wederom zeer inspirerend en nuttig congres, waarover ik uiteraard uitgebreid zal berichten!

Een van de zalen in het Hilton