Verenigde Naties: “20% doelstelling EU niet door beugel!”

Dit is weer eens breaking nieuws dat je gewoon met al je vrienden en kennissen moet delen, nadat je natuurlijk eerst even jezelf katapulteert tot “Aarhus & UNECE”-expertje”. Prent bovenstaande logo’s in. Surf dan naar Wikipedia. Vervolgens flux naar Groenerekenkamer.nl en lees de introductie bij de lezing die Pat Swords gaf op de 2e nationale ontgroeningsdag.

En dan BOEM naar WUWT naar het net gepubliceerde artikel: EU violates Aarhus Convention in ‘20% renewable energy by 2020’ program. Want, geloof het of niet, een VN-orgaan – te weten de UNECE – heeft uitspraak gedaan dat de EU de Aarhus Conventie overtreedt met haar bij de burger ondemocratisch door de strot geduwde 20% emissiereductiedoelstelling waardoor zowat de hele EU verandert in een gehaktmolen voor grote vogels.

De EU moet nu het hele 20% beleid afblazen en een nieuw democratisch proces op gang brengen om de Europese burger te informeren en te laten kiezen, of anders zal de UNECE de EU dwingen uit de conventie uit te stappen. Misschien dat sommige EU-politici met het nieuwe bloedrode boekje van het WWF in de hand niet treuren om een UNECE exit, maar anderen zullen toch nog geloven in de democratie en internationale rechtsorde? Hopelijk?

Meer politiek weer onder de streep!

Geert Wilders lees ajb mee! Als je in het komende campagnespektakel al van Europa de core issue gaat maken, neem dit dan even mee. Peper het in bij Sap, bij Pechtold, bij Samsom en alle anderen die bereid zijn ook Nederland te transformeren in een groeivernietigende energiekolchos.

Door | 2012-05-20T10:00:04+00:00 20 mei 2012|31 Reacties

31 Reacties

 1. Matthijs 20 mei 2012 om 12:04- Antwoorden

  Vele boeren zullen failliet gaan met dit besluit.

  Wel eindelijk een beetje gerechtigheid.

  Raar dat die organisatie de hele EU comissie, niet gekozen maar aangesteld, wel democratisch vindt.

 2. DWK 20 mei 2012 om 12:20- Antwoorden

  Tsjezus,

  wat zullen de gezamenlijk Europese bestuurders schrikken zeg, dat ze zich niet aan hun zelf bedachte wetten en verdragen houden!

  Ik vraag mij telkens weer af hoe het kan dat de burger dit allemaal pikt.

  Antwoorden:

  . men is niet op de hoogte

  . men heeft andere, echte sores aan de kop

  . men weet precies wat er gaande is maar is van mening dat je hier toch niets tegen kunt doen

  . men is bang voor de maatschappelijke en financiële gevolgen

  Ikzelf zit onder puntje vier. Een schijtlaars dus.

 3. Hajo Smit 20 mei 2012 om 12:41- Antwoorden

  @DWK: Europa is gewoon nooit een zuiver democratisch gebied geworden…. onze feodale en religieuze knechting gedurende 2000 jaar geschiedenis is veel te sterk om zo maar van ons af te schudden….

  Amerika is een ander verhaal en daarvoor bestaat hoop… gek is dat een andere pioniersstaat, nl. Australie, zo totaal anders denkt en voelt dan Amerika….

  Mijn grootste hoop bestaat altijd nog uit een eindzege van het Confucianisme… dat lijkt me een prima welvaartsreligie voor de komende 1000 jaar!

  De mens heeft welvaart nodig.

  Maar bovendien, voor de practische concretist Confucius stond het vast, dat het ontstaan van menselijke deugdzaamheid aan een zeker minimum van materiële welstand en maatschappelijke veiligheid en orde is gebonden. Vandaar zijn antwoord aan de wagenmenner Yan Yu, wanneer deze hem vraagt, wat er voor het volk, dat zo talrijk is, gedaan moet worden: „Geef hun welvaart!" „En als zij welvaart hebben, wat dan nog meer?" En Confucius zei:

  „Onderwijs hen". Of, zoals het in de Shi Ching staat: „Geef hun eten en geef hun drinken", en dan pas: „Onderwijs hen en leer hen!"

  Bron: http://www.boudicca.de/cfu4-nl.htm

 4. Hugo Matthijssen 20 mei 2012 om 15:04- Antwoorden

  Hajo

  Australië heeft andere wortels. Daar zijn in eerste instantie alle Engelse criminelen naar toe gebracht.

 5. Niek Rodenburg 20 mei 2012 om 17:13- Antwoorden

  Waarom lees ik dit niet in de vaderlandse pers?

  Waarom zie ik niets op het NOS journaal?

  Kortom, maak op 12 september een strategische keuze….

 6. Realist 20 mei 2012 om 18:53- Antwoorden

  Hulde! En het meest interessante is nu dat allerlei tegenstanders van windfarms, zonnepanelen, biomassavergassingsinstallaties etcetera het internationale recht achter zich hebben staan om miljoenmiljard schadeclaims in te dienen.

  Pat Swords (WUWT): "“as the Convention is part of EU law, there is now a legal ruling that this law has not been complied with. There are long established legal procedures where if a Member State does not comply with EU law, the citizen can seek ‘damages made good’. A can of worms has been opened.”

  Laat de eerste claimadvocaat nu maar opstaan om zich genant te verrijken aan deze EU-scam!

 7. TINSTAAFL 20 mei 2012 om 20:36- Antwoorden

  Meer info over dit onderwerp hier door Richard Tol (en Pat Swords in de comments):

  http://www.irisheconomy.ie/index.php/2012/05/14/p

 8. Niek Rodenburg 20 mei 2012 om 23:23- Antwoorden

  Realist schreef:

  Hulde! En het meest interessante is nu dat allerlei tegenstanders van windfarms, zonnepanelen, biomassavergassingsinstallaties etcetera het internationale recht achter zich hebben staan om miljoenmiljard schadeclaims in te dienen.

  Pat Swords (WUWT): ““as the Convention is part of EU law, there is now a legal ruling that this law has not been complied with. There are long established legal procedures where if a Member State does not comply with EU law, the citizen can seek ‘damages made good’. A can of worms has been opened.”

  Laat de eerste claimadvocaat nu maar opstaan om zich genant te verrijken aan deze EU-scam!

  Een interessante reactie Realist en vanavond hebben we nog contact gehad met onze jurist. Hij is geen claimadvocaat maar gaat toch bekijken of er juridisch iets mogelijk is.

  We kennen een (failliet) bedrijf dat in Tanzania zo nodig jatropha moest kweken om mee te helpen aan die EU doelstelling van 20% in 2020, enz.

  Er zijn duizenden slachtoffers in Tanzania van de handelwijze van Bioshape en haar directies en Raden van Bestuur en Commissarissen.

  Een schadeclaim bij de EU neerleggen namens al die slachtoffers die van hun land zijn beroofd omdat de EU zo nodig in 2020 een bepaalde doelstelling wil halen ligt in de lijn der verwachtingen.

 9. Ben 21 mei 2012 om 00:58- Antwoorden

  De meeste burgers weten hier eenvoudigweg niets van en begrijpen het niet, menen dat politici oprecht zijn. Stemmen op de SP, D66 en Groen Links omdat ze deze wel sympathiek vinden, maar kunnen niet vermoeden dat de energierekening dan wel EURO 500 tot 1500/jaar omhoog gaat terwijl ze al bijna niet rond kunnen komen….Een donatie aan het WWF moet toch goed zijn, maar welke onschuldige burger kan nu vermoeden dat dit geld gebruikt wordt om onze economie om zeep te helpen en hun kinderen werkeloos zal maken onder het mom van het redden van de planeet….

  De EU is een gevaarlijk gedrocht maar zal geen stand houden. Al is het maar doordat het zichzelf economisch isoleert en zelfmoord pleegt door haar waanzinnige energiebeleid en de echte ontwikkelingen volledig mist: Shale/Thorium/Methaanhydraat/Keramische-

  brandstofcel etc etc.

  Send in the lawyers!!!!!!!!!!!!

  Ik betaal nog steeds mee aan de eerste goede case…

 10. Turris 21 mei 2012 om 01:09- Antwoorden

  'Hoop dat Rutte meeleest. Hij kan nu miljarden € gaan besparen op basis van dwingende EU-wetgeving en hiermede zijn eigen sceptische achterban (Leegte & Neppérus) tevreden stellen.

 11. Matthijs 21 mei 2012 om 09:27- Antwoorden

  @Niek Rodenburg

  Daar hebben ze in Tanzania toch ook zelf schuld aan? Kan niet zijn dat de EU daar juristrictie heeft, laat staan verantwoordelijkheid voor de burgers. Een morele verplichting, wellicht, maar geen wettelijke plicht. Dat moet de Tanzaniaanse overheid zelf doen.

  Dat ze haar plicht verzaakt heeft kan alleen maar te maken hebben met dat zij haar oor niet naar haar burgers laat hangen, maar naar andere overheden die gratis geld komen brengen.

  Trouwens, stel dat je een schade vergoeding weet los te peuteren. Dat moet weer opgebracht worden door de EU burgers en die hebben al genoeg ellende voor hun kiezen gekregen.

 12. Realist 21 mei 2012 om 11:05- Antwoorden

  Niek Rodenburg,

  Interessante ontwikkeling. Ik weet inderdaad niet of dit ook voor projecten buiten de EU uitgevoerd zou gelden, maar waarom niet als de beoogde opbrengsten van het project zouden bijdragen aan de 'onwettige' EU doelstelling?

  Heb enige tijd geleden met Pat Swords himself hierover contact gehad, en hij schat in dat je hier nu een machtig instrument in handen hebt om ofwel grootschalige projecten te voorkomen / tegen te houden, of om geleden schade terug te kunnen vorderen.

  Ga ook eens rondneuzen of er goede advocaten in mijn vriendenkring rondlopen die hier wel hun tanden in willen zetten…

 13. Niek Rodenburg 21 mei 2012 om 12:03- Antwoorden

  Matthijs schreef:

  Daar hebben ze in Tanzania toch ook zelf schuld aan? Kan niet zijn dat de EU daar juristrictie heeft, laat staan verantwoordelijkheid voor de burgers. Een morele verplichting, wellicht, maar geen wettelijke plicht. Dat moet de Tanzaniaanse overheid zelf doen.

  Matthijs, met betrekking tot het biobrandstofbeleid zijn de EU en haar lidstaten er niet in geslaagd om in ieder geval vier van hun extraterritoriale verplichtingen te respecteren, wat leidt tot de conclusie dat zij het internationale recht schenden:

  1) De verplichting om te voorkomen dat er schade wordt veroorzaakt in derde landen buiten de EU, dus ook in Tanzania.

  2) De verplichting om de effecten op de mensenrechten te beoordelen.

  3) De verplichting om privé bedrijven te controleren of ze geen humanitaire schade aanrichten.

  4) De verplichting om er op toe te zien dat de inwoners van die derde landen toegang tot rechtsmiddelen wordt geboden als ze schade ondervinden van het handelen door Europese bedrijven die in derde landen werkzaam zijn.

  De vraag is nu of het oordeel van de UNECE een bindende of niet bindende aanbeveling inhoudt en of de UNECE (dwingende) sancties aan de EU kan opleggen, want als het een niet bindende aanbeveling is halen ze in Brussel hun neus op en gaan ze rustig door met dit idiote brandstofbeleid.

 14. Niek Rodenburg 21 mei 2012 om 12:06- Antwoorden

  We moeten met z'n allen weer dokken:

  12 procent subsidie voor zonnepanelen

  http://www.energiebusiness.nl/2012/05/21/deze-wee

  Rutte kan z'n borst natmaken.

  De kiezers lopen massaal bij de VVD weg gezien de laatste polls.

 15. Niek Rodenburg 21 mei 2012 om 12:17- Antwoorden

  Over de sociale gevolgen van het EU biobrandstoffen beleid.

  Een rapport van ActionAid van vorige maand waarin ook Tanzania als slachtoffer wordt genoemd. Zie hoofdstuk 7.

  http://www.fibronot.nl/download/fuel_for_thought….

 16. Rypke Zeilmaker 21 mei 2012 om 12:26- Antwoorden

  De centrale vraag blijft: hebben wij zeggenschap over onze eigen omgeving en energievoorziening of doen grote bureaucratische autoriteiten dat, als uitkomst van een lobby die de rekening voor hún agenda bij óns neerlegt. Wie kijkt wat de VVD onder Rutte momenteel uitspookt met Kunduz ziet dat hij ook niet meer is dan een slaaf van deze lobby

  Verder lees ik deze reactie op het blog van Richard Tol, die Swords in mijn optiek nogal cynisch beschrijft.

  No disrespect to Pat Swords – one can only admire his doggedness and determination – but there is far less to these findings and recommendations than meets the eye. All it means is that the Commission and relevant Irish Government Departments will be far more careful and far more cunning in future.

  Zolang burgers zich niet beter organiseren, inlezen en beschaven krijgen dit soort machtsblokken ongehinderd de ruimte. Je weet nu al dat stemmen geen enkel effect heeft omdat we in een ceremoniele democratie leven

 17. DWK 21 mei 2012 om 12:54- Antwoorden

  Roerend in mijn pannetje

  schoot mij zojuist het volgende te binnen. Sinds enige tijd maak ik als soep van de dag na jaaaaren af en toe weer eens tomatensoep. TOMATENSOEP!

  En dan gebeurt het aan de lopende band dat de mensen vragen: Wat een lekkere soep, wat is dat voor soep; het lijkt wel kreeftensoep. KREEFTENSOEP!

  Prijsvraag: Noteer in maximaal tien woorden de moraal van dit verhaal.

  Prijs: een dampende kop kreeftensoep bij de woedende kok; KREEFTENSOEP!

 18. Ivo 21 mei 2012 om 13:39- Antwoorden

  http://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=eur

  Hierin staat 1. Dat Nederland 14% duurzame energie moet gaan gebruiken en 2. dat windenergie duurzaam is. De stelling van Sword is dat niet met inachtneming van de Aarhus-verplichting is bewezen dat windenergie duurzaam is. Er moet dus een afweging tussen nut en noodzaak van windenergie op milieugebied gemaakt worden.

  Dat is geen eenvoudige snelle omissie die goedgemaakt kan worden. Rypke heeft gelijk dat als we ons niet organiseren we niets opschieten. NPKW zou een begin kunnen zijn.

 19. Hans van den Bergh 21 mei 2012 om 16:46- Antwoorden

  Goed nieuws zeg! Als donateur van Platformstorm.nl, windnee.nl en als recreatieondernemer in de Drentse Veenkoloniën kan ik alleen maar blij zijn met dit oordeel. Ik heb dan ook direct wat kamerleden, lokale politici en Dagblad van het Noorden via e-mail ingeseind dat nu van hen verwacht er meteen de nodige aandacht aan te besteden. Dus met het rondbazuinen ben ik al naarstig bezig. Breder organiseren zou snel kunnen door platformstorm.nl, windnee.nl. tegenwindn33.nl. tegenwindveenkolonie, tegenwind Hunzedal, etc… erbij te betrekken. Zo kort na de petitie die 15 mei jl. in Den Haag is aangeboden, is dit oordeel van UNECE een cadeautje wat we dan ook maar snel moeten uitpakken!

 20. DWK 21 mei 2012 om 21:48- Antwoorden

  Het is toch the bloody limit.

  Als je een beetje googled vind je er bijna niets over in de bovengrondse Nederlandse pers.

  Het wachten is m.i. op een sierlijke of niet zo sierlijke manoeuvre waarmee de EU uit de conventie stapt. Dat soort geintjes ziet Europa werkelijk geen been in. Referendum organiseren en als de uitslag niet bevalt via het kattenluik je zin doordrukken, u kent dat wel.

  Wij hebben hier dus te maken met een morsdode mus. Of ben ik nu een zwartkijker?

 21. Niek Rodenburg 21 mei 2012 om 22:40- Antwoorden

  DWK, ik schreef al dat ik er niets van in de Nederlandse pers kon lezen.

  We hebben voor ons onderzoek naar misstanden in Tanzania door de club van van Soest contact gezocht met ene Hans van Steen. Een soort energiedirecteur in Brussel.

  De man was te beroerd om te reageren.

  Dit is nu typisch de sfeer onder de klimaatmaffioso. Eigengereid, arrogant, van de pot gerukt.

  Kortom, ze doen hun eigen zin, hebben overal schijt aan en niemand kan er iets aan veranderen. Ze bestieren hun eigen keizerrijkje, vangen per maand een slordige halve ton netto en trekken een lange neus naar je.

  Net als de meeste vaderlandse persbroeders.

  En al deze onzin wordt ten koste van de Nederlandse belastingbetaler in stand gehouden.

  Maar wacht even.

  Op 12 september kunnen we daar iets aan doen.

  Niet dat we zo'n figuur als Hans van Steen naar huis kunnen sturen, die blijft hangen tot aan z'n pensioen, maar we kunnen er wel voor zorgen dat de bezem eens flink door de kliek in Den Haag wordt gehaald.

  Kiezers moeten er zich goed van bewust zijn dat ze met de huidige club in Den Haag de komende jaren gigantische prijsstijgingen voor hun energie voor de kiezen krijgen.

  Nu wordt de subsidie op zonnepanelen ineens naar 12% verhoogd. Raden wie dat gaat betalen?

  Als sommige partijen eens wat minder de nadruk zouden leggen op bepaalde bevolkingsgroepen in Oost Europa en het Midden Oosten, en wat meer op al die klimaat onzin, windmolens, aanzienlijk zwaardere lasten voor de burgers om al die opgeblazen lucht te betalen dan voorspel ik een aardverschuiving op 12 september die z'n weerga niet kent èn een hele korte kabinetsformatie.

  Die partij zal volgend jaar alle bezuinigingen terug draaien omdat alle subsidies op alles wat maar even naar de kleur groen neigt, per direct wordt afgeschaft.

  En TenneT per direct opheffen. En, en en…

  En Rutte maar de popie jopie uithangen op het journaal terwijl hij nu al weet dat zijn partij op 12 december gedecimeerd wordt en niets meer te vertellen heeft omdat hij z'n hele ziel en zaligheid aan het groene heeft verpand.

  Inmiddels zijn gisteren twee man van ons onderzoeksteam weer naar Tanzania afgereisd om nieuwe informatie over de humanitaire ramp die Bioshape daar heeft veroorzaakt, op te halen.

  Voor eigen rekening weer.

 22. DWK 21 mei 2012 om 23:35- Antwoorden

  Niek,

  Je schrijft: “En Rutte maar de popie jopie uithangen op het journaal terwijl hij nu al weet dat zijn partij op 12 december gedecimeerd wordt en niets meer te vertellen heeft omdat hij z’n hele ziel en zaligheid aan het groene heeft verpand.”

  Dat veronderstelt dat de burger zich er al terdege van bewust is hoeveel geld er rolt in klimaat- en energiebeleid, terwijl wij hier nu keer op keer tot de conclusie komen dat de mensen geen idee hebben! Rutte verliest stemmen omdat hij mensen hun geld afpakt. Ik denk niet dat de kiezer dat al te zeer associeert met Groen beleid Autootje pesten is van alle Kabinetten.

  Verder; vergis ik me nu of geef jij hier ee n stemadvies PVV af? Hoor jij die partij (behoudens in wat voetnoten) ooit stelling nemen inzake klimaat en energie? Tot de laatste verkiezingen was ik nog van mening dat de Nederlanders iets te kiezen hadden op die dossiers. Na Rutte I geloof ik dat niet meer.

 23. JanWaalwijk 21 mei 2012 om 23:46- Antwoorden

  Omdat Rutte via Verhagen en de Jager in de tang zat van de Wijffels clan, DWK, ik ben het eens dat er op klimaatozin bestrijdingsgebied niks te kiezen valt, dus wat te stemmen? Hoe denkt Johan Vlemminx eigenlijk over "duurzaamheid"? Ik heb overwogen om Hero Brinkman te mailen maar dat nog niet gedaan, die zit nog te zeer in de ontkenningsfase van alles waar hij het niet met Wilders eens was maar er toch achter stond?!?!?

 24. DWK 22 mei 2012 om 01:15- Antwoorden

  Vlemminx?

  Ik moest even googlen. Je bedoelt die koningshuismalloot? Nah, als ie net zo groen is als het onderwerp van zijn dromen vrees ik het ergste.

 25. tegenwinder 22 mei 2012 om 09:49- Antwoorden

  Hallo Hans vd Berg, prima aktie! Ik ben al volop bezig hetzelfde te doen, maar heb andere kanalen benaderd.

  Het verzet tegen windenergie en andere groene gekte moet gestopt worden. De,tot nu toe, conventionele wegen die daarvoor bewandeld zijn moeten verlaten worden en daar biedt Pat een prima handvat voor.

  Ik heb ook Houten benaderd, die hebben een budget.

 26. DWK 22 mei 2012 om 10:53- Antwoorden

  typo!

  Het verzet tegen windenergie en andere groene gekte moet gestopt worden.

 27. Niek Rodenburg 22 mei 2012 om 14:23- Antwoorden

  Hallo tegenwind. Klinkt dit niet beter? DWK wees je er ook al op.

  Het verzet tegen windenergie en andere groene gekte moet geïntensiveerd worden.

 28. tegenwinder 22 mei 2012 om 18:10- Antwoorden

  Ja, jullie hebben gelijk, mijn enthousiasme ging even met me op de loop.

  @Niek: prima zo.

 29. Ben 23 mei 2012 om 00:15- Antwoorden

  Rutte moet zich schamen.

  Toch belastinggeld naar zinloze en veel te dure windmolens.

  Ordinaire belastingverhogingen en de oren naar links laten hangen en dan trots zijn dat het in 2 dagen gelukt is…pffff, een kleuter kan dat in een 10 minuten!!!!.

  Gemiste kans om de miljarden (!!!) “groene“ subsidies te korten en mes in overheid te zetten.

  Meelopen in Brussels keurslijf en helpen aan het omzeep helpen van de economie en geld storten in bodemloze put.

  Echte vernieuwende energiebronnen negeren en Nederland verder op achterstand brengen.

  Ik hoop dat je dit leest Mark, het is nu nog niet te laat en ik help je graag..

 30. Niek Rodenburg 23 mei 2012 om 05:08- Antwoorden

  Lees dit even:

  An EU Commission internal strategy paper “calls for an end to subsidies for solar and wind energy by EU countries and that this should be done as soon as possible”.

  op

  http://notrickszone.com/2012/05/22/eu-internal-st

 31. […] Pat Swords wisten we al dat de Europese duurzaamheidsdoelstellingen juridisch onhoudbaar zijn (zie hierrr). /*//>*/Aanverwante berichten:Radio Oranje zoekt namen binnen D66, CDA, CU, SP & […]

Geef een reactie