Christopher Booker schreef dit weekend in The Telegraph een interessant artikel, ‘MPS have no Idea how to reach the carbon target they voted for’. Een artikel dat je 1 op 1 naar onze Tweede Kamer kan kopieren. Als we af mogen gaan op prof.dr Pieter Lukkes zijn pogingen om bij Kamerleden een respons te krijgen op de vraag;

    Hoe denk je ooit tientallen procenten CO2-emissies te besparen zonder de economie tot stilstand te brengen, wanneer 80 procent of meer van de elektrische energie nu wordt opgewekt met fossiele energie, en bijna 100 procent van de reguliere energievoorziening nu met fossiele energie wordt gedekt? En wanneer je voor wisselvallige bronnen mogelijk een even groot backupvermogen aan gascentrales nodig hebt, en in een systeem van emissiehandel alleen op papier CO2 wordt gereduceerd??

Lukkes kreeg alleen van de SGP een antwoord.
De SGP is de enige conservatieve partij in Nederland, die zo vaak wordt beschimpt door Ventje Pechtold en co dat ze vast iets goeds doen. Oorverdovend stilzwijgen was verder Lukkes zijn deel. Terwijl het zelfs bij ons huidige klimaatbeleid al over een geschat bedrag van 18 miljard euro gaat, en Kamerleden zoals ook beleidswetenschapper Matthijs Hisschemoller toonde niet de minste interesse tonen in vragen over rentabiliteit.

Gedeelde smart…
Het Britse parlement had na de hysterie rond de wetenschappelijk omstreden en eenzijdig alarmistisch selectieve Stern Review unaniem gestemd voor een klimaatwet die 80 procent CO2-reductie voor 2040 belooft, als enige land in de wereld. Booker geeft hier een overzicht van de antwoorden die hij kreeg van 50 parlementsleden: even deprimerend van niveau als bij ons.

Not one of the 47 MPs who answered showed the faintest understanding of the question. Many simply relied on a form letter supplied by the Department of Energy and Climate Change, starting with the sentence: “Decarbonisation does not mean de-industrialisation.” The more honest MPs sent on DECC’s letter, others used cut-and-paste to pretend that this reply was all their own work.

Some, such as our climate change minister Greg Barker, chirped about “the Green Deal, Renewables Incentives and Smart Meters”. Fiona Bruce (Con, Congleton) was “assured that onshore wind is by far the cheapest large-scale renewable energy source”. Roberta Blackman-Woods (Lab, Durham) claimed “nearly a million people now work in the low-carbon economy, with the potential to create 400,000 green jobs by 2020”. (dat getal komt regelrecht uit een ‘onderzoek’en persbericht van het WWF)

The silliest response came from Oliver Letwin, who said that the quoted costs of the Climate Change Act had been greatly exaggerated (not realising that the figures come from DECC’s own website), and predicted that solar, wind and carbon capture (as yet non-existent) will soon be so cheap that, in a few years, they “will be able to operate without subsidies”.

As reader after reader observed, not a single MP addressed the question. Not one had done any serious homework or showed the slightest practical grasp of how electricity is made and how our transport system is powered. They merely regurgitated irrelevant, jargon-ridden propaganda passed on to them by others

Ook bij onze twitterende Kamerleden is het denkniveau en beslissingsniveau een representatieve weerslag van 40 jaar onderwijsvernieling en utopische waanideeen, zo mocht ik al eerder vernemen bij verschillende informatiesessies waar ik moest opdraven. Als het goed voelt is het goed. Wat je zegt voelt niet goed dus is het niet waar. Alleen- jawel- Esther Ouwehand- toonde nog iets van scherpte en enigszins op de hoogte van (één kant van) de literatuur, al is ze té zeer ideologisch verblind om op een nuchtere wijze informatie te beoordelen.

Je zou bijna gaan twijfelen aan het fenomeen democratie….
Dat we dankzij het verzameld onbenul dat zich Tweede Kamerlid noemt een ceremoniele democratie hebben was me al langer duidelijk. Maar goed, gedeelde smart is halve smart. Het is bij de Britten minstens net zo erg, en het Oosten neemt langzaam het stokje van ons over..

Lees mijn bespreking van ‘why the west rules for now’ exact een jaar geleden, en je begrijpt dat ik niet zomaar wat roep. ‘Duurzaamheid’is de vermoeidheid en zelfmoord van de Westerse cultuur, of wat daar nog van over is…(ik word ouder en krijg al Dalrymples…)