Wie draagt bij aan onkosten bezoek FDP-klimaatconferentie?

Dankzij Pierre Gosselin van Notrickszone.com zijn we snel op de hoogte van een eerste belangrijke domineesteen die in de Duitse politiek valt: de FDP Sachsen organiseert samen met de Europese liberalen 30 juni a.s. een alternatieve klimaatconferentie in Dresden. Programma zie hierboven. Webpagina van de conferentie hierrr.

300 euro nodig
Ik heb destijds in 1989 de kans verprutst om getuige te zijn van de val van de muur. Deze kans om mee te maken hoe in Europa (en we weten tegenwoordig dat Europa = Duitsland) de eerste dominosteen valt ga ik NIET missen. Voor een treinkaartje heb ik 200 eu nodig. Voor een hotelovernachting 50 eu. Onkosten ook zo iets. Natuurlijk doe ik uitgebreid verslag op climategate.nl. Voor noppes. Graag in de reacties aangeven of je wilt doneren. Ik kan je mailadres zien (lezers niet) en zal je dan contacteren met een bankrekeningnummer. Een alternatief is dat je ook wilt gaan en dat je een lift aanbiedt om samen te rijden. Laat snel weten dan meld ik je aan.

Ik ga via een contact in Den Haag ook nog kijken of ik het kan regelen dat een kamerleden of EU-parlementariërs van D66 en/of VVD meereizen. ALDE is hun koepel in Brussel en ook zij moeten hier natuurlijk het fijne van weten!

Stukken tekst uit de aankondiging (Engels op notrickszone.com):

“Sei es nun das Verbot der Glühlampe oder die Einführung von E 10 Superbenzin, die geplante energetische Sanierungspflicht für Wohngebäude, die bis Ende Dezember 2010 errichtet wurden oder der Versuch einiger übereifriger Kommunen, eine Pflicht zur Errichtung von Dachsolaranlagen einzuführen: Angefangen von der Europäischen Union bis hin zur Verwaltung in deutschen Kleinstädten warten Öko-Bürokraten mit immer neuen, überzogenen Forderungen und Umweltstandards auf.

Dabei ist völlig egal, dass Energiesparlampen später als Sondermüll teuer entsorgt werden müssen, dass die Herstellung eines einzigen Elektroautos einen zusätzlichen Energieverbrauch zur Folge hat, der ausreichen würde, einen durchschnittlichen Kompaktwagen während seiner gesamten Lebensdauer zu betanken. Ökohysterie und Aktionismus bestimmen zunehmend unseren Alltag. Allein die Sanierungspflicht bei Wohngebäuden könnte Kosten von mehr als 100.000 Euro je Einfamilienhaus verursachen. Für nicht wenige deutsche Eigenheimbesitzer dürfte dies den wirtschaftlichen Ruin bedeuten. Im Dienste des Klimaschutzes ist offenbar jedes Mittel recht, koste es was es wolle. Der Zweck heiligt die Mittel: Ökonomische Vernunft, ökologische Sinnhaftigkeit? – Fehlanzeige!

Und bei all dem spielt die Frage, ob es denn überhaupt einen Klimawandel, eine globale Erderwärmung gibt, und falls ja, ob diese dann auch tatsächlich durch uns Menschen verursacht wird, keine Rolle mehr. Nicht wenige seriöse Wissenschaftler bezweifeln mittlerweile schon den Anstieg der Globaltemperatur ernsthaft, von anthropologischen Ursachen dafür ganz zu schweigen.

Die FDP-Fraktion im Sächsischen Landtag hat sich deshalb gemeinsam mit dem sächsischen FDP-Europaabgeordneten Holger Krahmer entschlossen, der medial geschürten Hysterie eine alternative Klimakonferenz entgegen zu setzen.

Wir wollen ganz bewusst Naturwissenschaftler, Ökonomen und Journalisten zu Wort kommen lassen, die den grünen Aktionismus skeptisch sehen und vor den unkalkulierbaren Folgen warnen.

Als Referenten erwarten wir die Naturwissenschaftler Prof. Dr. Knut Löschke, Leipzig und Prof. Dr. Josef Reichholf, München, die Umweltökonomen Prof. Dr. Bodo Sturm, HTWK Leipzig und Dr. Benny Peiser, London sowie den Publizisten und Journalisten Michael Miersch, München.”

Het is heel belangrijk dat ik Peiser kan spreken want zijn GWPF kan model staan voor De Groene Rekenkamer in Nederland. Josef Reichholf is iemand die we pertinent een keer op de Nationale Ontgroeningsdag moeten uitnodigen. Ik ben fan van die veelschrijver. Rypke heeft hem ooit in Beieren geïnterviewd. Rypke ga je ook mee?

PS Gisteren grapte ik al dat Rutte en Pechtold een opdracht van de Bilderberg Meeting 2012 hebben meegekregen. Dus ik meteen kijken of iemand van de FDP op deze meeting is geweest. Niet dus. Alleen Jürgen Trittin was er, de voormalige milieuminister van de Groenen. Maar wel allerlei hotemetoten uit de Duitse industrie. Zie hierrrr. En het is geen geheim dat de Duitse FDP uitstekende banden met de industrie onderhoud! Nu ja, gekheid op een stokje. Maakt mij niet uit waarom die dominostenen nu ineens vallen. Als ze maar vallen!

Door | 2012-06-12T13:11:34+00:00 12 juni 2012|12 Reacties

12 Reacties

 1. Hajo Smit 12 juni 2012 om 15:03- Antwoorden

  De eerste 50 euro zijn binnen. Dank daarvoor. Nog 250 te gaan. 🙂

 2. Hajo Smit 12 juni 2012 om 15:52- Antwoorden

  Tweede 50 euro zijn binnen. Nog 200 eu te gaan.

 3. Scarface 12 juni 2012 om 20:00- Antwoorden

  Hallo Hajo,

  Geld heb ik niet, sorry man. Wel een tip.

  Boris van der Ham verlaat de D66-fractie. Nu lees ik dat je hoopt dat er D66-ers meegaan.

  Volgens mij wilde je Van der Ham nog eens interviewen over GLOBE. Misschien zijn beide zaken te combineren?

  Groeten,

  Scarface

 4. T2000 12 juni 2012 om 21:52- Antwoorden

  Hajo, het is mij nog niet duidelijk wat je bedoelt met " een eerste belangrijke domineesteen die in de Duitse politiek valt", maar ik doneer 20 keiharde (n)euro's.

 5. rembie 12 juni 2012 om 23:08- Antwoorden

  ben tot een bijdrage bereid…

 6. DWK 12 juni 2012 om 23:55- Antwoorden

  Ik weet wel twee,

  drie mooie stukken van Theo die je daar aan de deelnemers zou kunnen uitdelen. Om de FDP-ers extra te prikkelen heeft Hans Labohm een paar mooie blogs geschreven over de rol van hun partij bij het optuigen van Öko- en Klima-gekte.

  Ik heb je een mailtje gestuurd. Goed voor een Schnitzel Wiener Art + edles Tröpfchen. (Je bent kok of je bent het niet)

 7. Rypke Zeilmaker 13 juni 2012 om 11:11- Antwoorden

  Kunnen we bij Dresden ook even doorcrossen Hajo, even naar de wolfjes in Ober Lausitz en Gesa Kluth opzoeken. Is al weer bijna 7 jaar geleden dat ik daar kwam voor reportage NRC Damesblad

  En eindelijk Josef Reichholf eens ontmoeten

 8. Hajo Smit 13 juni 2012 om 11:37- Antwoorden

  @Rypke: Ja leuk idee! Is 50km verder toch? Kun je die wolfjes echt zien?

  Enne… ik dacht dat je Reichholf al eens ontmoet had voor een interview!

 9. Niek Rodenburg 13 juni 2012 om 12:44- Antwoorden

  Neem een paartje wolven mee en laat ze alsjeblieft op de Veluwe weer los. In dat geval stort ik nog € 50 extra.

 10. dv-why 13 juni 2012 om 15:15- Antwoorden

  Het klinkt me als muziek in de oren en zou het ook graag uit de eerste hand hier willen lezen. Dus ik doe ook 50 euro in de pot. Eigenlijk een koopje als je de nuttige klimaat/energie info per euro van climategate vergelijkt met die van je krant waarvoor je een abonnement betaald… 🙂 Succes daar in Duitsland en laat jullie niet afleiden door het voetbal 🙂

 11. DWK 14 juni 2012 om 11:06- Antwoorden

  Handelsblatt vandaag:

  "Der frühe Tod der deutschen Solarindustrie", so die Überschrift unserer heutigen Titelgeschichte. Laut Umweltministerium wird die einstige Vorzeigebranche bis zum Jahr 2031 zwar mit 85 Milliarden Euro gefördert. Dennoch ist laut einer Studie der Unternehmensberatung Wyman, die uns exklusiv vorliegt, der Abstieg der deutschen Solarindustrie nicht aufzuhalten. Unser Energie-Team analysiert die sieben Gründe für diesen Leistungsabfall einer Branche, die wir in Zeiten von Atomangst, Klimasorge und Ölpreisanstieg für unschlagbar hielten.

 12. Hajo 14 juni 2012 om 11:19- Antwoorden

  @DWK: Graag een scan van het artikel opsturen of tenminste de 7 redenen nog even weergeven. 😉

Geef een reactie