Hollanders op alternatieve klimaatconferentie FDP Sachsen

Het laatste woord over de klimaatconferentie van de Duitse FDP is nog niet gezegd. De FDP is wat bij ons D66 is maar dan met een rechtser profiel. Een beetje zoals Groenlinks zeg maar, maar dan zonder het groene gezwets. Qua netwerk in het bedrijfsleven is het de evenknie van de VVD. Maar de FDP heeft sich dus enorm vergallopeerd met het Erneuerbare Energie Gesetz dat misschien niet alleen Duitsland in het bankroet zal storten, maar waarschijnlijk heel Europa.

Heerlijk dat soort Untergangs-conferenties. Je ziet me ervan smullen als ik op 2 minunten 56 seconden aan het woord kom. Too litte too late! The tipping point is near. Met dank aan de goedgelovige media zoals Michael Miersch aan het einde van het verslag betoogt. Maar goed: uiteindelijk komt alles goed…. als we ons maar van de milieubeweging (“de Partij”) weten te bevrijden 😉

Door | 2012-07-11T09:12:01+00:00 11 juli 2012|7 Reacties

7 Reacties

 1. Niek Rodenburg 11 juli 2012 om 11:07- Antwoorden

  De film is een goeie promotie voor de klimaatcritici. (Klimaatcriticus vind ik een beter woord dan klimaatscepticus), nietwaar J.?

  Tot mijn genoegen zie ik niet alleen emeritus hoogleraren in de zaal, (daar is overigens niets mis mee), maar veel jongeren die nog midden in de samenleving staan en invloed kunnen uitoefenen als ze het klimaatprobleem maar goed kunnen uitdragen.

 2. Marc van Oppen 11 juli 2012 om 13:49- Antwoorden

  Hajo, wat spreek jij netjes Duits. Alle Achtung!

 3. Harry van Schalkwijk 11 juli 2012 om 18:49- Antwoorden

  Wat Hajo in de video bespreekt is natuurlijk het hoofdpunt.

  Wat ik hier nog wel eens ten onrechte zie staan, namelijk dat afwijzing van het klimaatbeleid hardstikke rechts zou zijn, is om te beginnen niet waar en ook niet behulpzaam bij het verbreiden van klimaatbeleids-skepsis bij andere partijen.

  Dat moet nou juist wel gebeuren.

  Daar zijn we het snel over eens.

 4. Rypke 11 juli 2012 om 19:29- Antwoorden

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/articl

  Dit nieuws laat al zien dat veel doorsnee regiobestuurders weinig hebben met megawindfarms. Zowieso heeft de doorsneeburger weinig met klimaatzaken

  Vandaar dat het voor sommigen lijkt alsof we een kanon op een kind afschieten.

 5. Turris 11 juli 2012 om 20:39- Antwoorden

  Skiles, Wettervorhersage of klimaatinterview in Duits, Hajo draait zijn hand er niet voor om.

 6. DWK 11 juli 2012 om 20:50- Antwoorden

  Harry

  Je hebt gelijk; rechtse politiek heeft de naam sceptisch te staan tegenover de klimaatflauwekul en afwijzend tegenover klimaat- en daaruit voortvloeiend krankjorum energiebeleid. Maar noem mij een partijprogramma in Nederland of Duitsland dat niet overloopt van klimaatbeleidachtige kletskoek? PVV telt ik niet meer mee, want die partij is al heel lang muisstil op deze dossiers.

  Wat betreft links; klimaatbeleid sluit haarfijn aan bij het linkse gelijkheidsdenken, sterker nog, het is zowat nog de enige hefboom waarmee men het grote internationale ideaal denkt te kunnen verwezenlijken.

  Indien men scepsis wil verbreiden dan zal er toch een partij op moeten staan die de mensen op de hoogte brengt van de FEITEN en zich niet zoals de VVD nu een beetje rommelend en afwachtend achter die feiten schuilhoudt. Overigens lijkt de VVD mij daartoe nog wel steeds de beste kandidaat. Maar feiten en politici; ze zijn er doodsbenauwd voor.

 7. Ad de Fouw 17 juli 2012 om 22:42- Antwoorden

  recentelijk zijn in Australië een reeks vidio's op YouTube gezet die zeer de moeite waard zijn om te bekijken:

  http://www.galileomovement.com.au/

  mvg

Geef een reactie