Het laatste woord over de klimaatconferentie van de Duitse FDP is nog niet gezegd. De FDP is wat bij ons D66 is maar dan met een rechtser profiel. Een beetje zoals Groenlinks zeg maar, maar dan zonder het groene gezwets. Qua netwerk in het bedrijfsleven is het de evenknie van de VVD. Maar de FDP heeft sich dus enorm vergallopeerd met het Erneuerbare Energie Gesetz dat misschien niet alleen Duitsland in het bankroet zal storten, maar waarschijnlijk heel Europa.

Heerlijk dat soort Untergangs-conferenties. Je ziet me ervan smullen als ik op 2 minunten 56 seconden aan het woord kom. Too litte too late! The tipping point is near. Met dank aan de goedgelovige media zoals Michael Miersch aan het einde van het verslag betoogt. Maar goed: uiteindelijk komt alles goed…. als we ons maar van de milieubeweging (“de Partij”) weten te bevrijden ;-)