Hysterische vrouwengroep start petities teugen gaswinning

'Dankjewel Bregtje' met de groeten van Gazprom

De Washington Times schreef al over Rusland, die angstpropaganda stimuleert over schaliegaswinning. Bij een Europees verbod op schaliegaswinning blijft ons continent afhankelijk van Poetin’s Gazprom.

Bio-organische warpaint teugen gaswinning
Een eenvoudige prooi van anti-schaliepropaganda zijn goedwillende doch naieve mensen. Die gebrek aan kennis overschaduwen met universele goedheid en bijhorende intellectuele flexibiliteit. Neem cosmeticaverkoopster Bregtje Cals van Lush Cosmetics, de Amsterdamse tak van het Britse bedrijf.

Net als klimaatkraker Wijnand Duivendak wisselt Lush moeiteloos tussen CO2, dierproeven en Palestijnse underdogs teugen Israel: nu is Cals van Lush teugen winning van de veruit schoonste fossiele brandstof. Aardgas. Ja, ook dáár kun je tegen zijn…

Daar zijn ze alweer:’Verontruste burgers’met Schalie-manie
Cals lanceert nu petitieacties tegen proefboringen van schaliegas in Brabant en Haaren. Schaliegas: dat is gas in de diepere (rond 2 kilometer) kleizandsteenlagen.

Uiteraard zijn hier alweer ‘verontruste burgers’ opgestaan met een vaag gevoel van onbehagen, dankzij een overdosis TV-kijken/NOS-klimaatjournaal. Die hadden nog een centrale ophitser nodig en wat subsidie om tegen het publieke belang tekeer te gaan. Beide zijn nu gegarandeerd.

Deze Russissche website is alvast vol lof over Cals haar activisme. Djengkwie!

Ook teugen met subsidiegarantie
Ook protestclub (meer dan 3 miljoen euro projectsubsidies per jaar) Stichting Natuur en Milieu sluit zich aan in het koor teugen Schaliegas, met een gesubsidieerde teugenwebsite die bij intikken ‘schaliegas’op google al hoge ogen gooit. Hun voormalige directrice Mirjam de Rijk en ex van klimaatkraker Wijnand Duivendak (de juiste schrijfwijze, die y voegde hij toe uit ijdelheid) is nu Groen Links-wethouder in Utrecht: regelt zij de publieke geldstromen richting deze club die economische ontwrichting van Nederland als voornaamste doel heeft? Het is goed dat eens uit te zoeken.

Gretig door de Russen verspreid: Schaliemanie met brandend kraanwater


Pas voorbij als Erfenis ’68 onder groene zoden ligt
U zet uw kookplaat aan, wilt de aardappels garen. En er komt bij wijze van spreken een meisje met make up op biologisch dynamische olijfoliebasis aangesneld en spandoek. Teugen! Zonder dat u het direct doorheeft, betaalt u zo’n hysterica dus losgeld in de vorm van belasting, dat een protestclub als Stichting Natuur en Milieu vrij mag besteden. Om te lobbyen voor beleid met economisch schadelijke consequenties, of tegen energiezekerheid. Pas als de erfenis van ’68 onder de groene zoden ligt is die gekte weer voorbij. Misschien dat eerst de Europese economie moet sneuvelen.

  In een ander tijdperk zou je vragen: gaswinning, wat is dáár nu weer op tegen? De aardgasbaten – die 12 miljard euro subsidie van de olie-industrie aan de staat- betalen toch mooi de rente over onze staatsschuld af? En aardgas is de schoonste fossiele brandstof? Euhhh, nou ja euhh, het is heul erg eng en zo. In Utrecht evacueren ze ook op publieke kosten een hele woonwijk naar hotels, bij vermoeden van Asbestgevaar! Zonalarm! Weerpaniek! Bang zijn is als argument voldoende.

Zelfbenoemde kwaliteitsmedia zullen er ongetwijfeld te zijner tijd positieve aandacht aan geven. Wollenzweetsokmedium Trouw voorop.

Toch ontroerend, een kindje van erfenis ´68 zijn.
Je staat áltijd aan de goede kant, welk onderwerp je ook aansnijdt: van onderdrukte Novibnegers onder de evenaar, zwaarmoedige zeehondjes tot smeltende ijskappen. Je roept iets teugen de zionisten van Israel, teugen de kapitalistische Satan, teugen CO2. En gesteund door lovende mediaberichten- rolt subsidie als vanzelfsprekend naar je toe, als smeltwater uit een gletsjer naar zee.

Door | 2012-07-28T15:26:57+00:00 29 juli 2012|5 Reacties

5 Reacties

 1. Niek Rodenburg 29 juli 2012 om 11:33- Antwoorden

  Er is maar één Dossier Schaliegas: http://fibronot.nl/dossier-schaliegas/

  Staat meestal op 1 bij Google.

 2. Niek Rodenburg 29 juli 2012 om 14:20- Antwoorden

  Het probleem dat de anti schaliegaslobby heeft is dat ze volstrekt blind zijn voor de nieuwste technische ontwikkelingen bij het fracken.

  Waarom zijn ze blind?

  Omdat ze gezichtsverlies leiden als ze toegeven dat er nieuwe ontwikkelingen zijn. Hun hele bestaansgrond is namelijk in één klap verdwenen.

  In feite houden ze hun toehoorders voor de gek.

  Bij fracken 2.0 worden geen chemicaliën en grote hoeveelheden zand en water meer gebruikt.

  In plaats van die materialen gebruikt men LPG in een gel vorm.

  Dat LPG komt uiteindelijk met het schaliegas in gasvorm weer mee omhoog.

  In de VS bij New York vindt op dit moment de eerste boring met deze nieuwe methode plaats die wereldwijd veel aandacht trekt.

  Het Canadese bedrijf dat de boringen verricht heeft inmiddels patent op deze nieuwe schone boortechniek verkregen.

  Zie ook Schaliegas fracken zonder water, zand en chemicaliën

  Trouwens, mevrouw Bregtje Cals, weet u 100 procent zeker dat de cosmetica die u verkoopt niet op dieren is uitgetest?

  Ach Bregtje, dat zoeken we zelf wel even uit, maar het is voor u te hopen dat we niets vinden.

 3. JanWaalwijk 29 juli 2012 om 15:01- Antwoorden

  OK dat hun standpunt dan volledig fout is en ze dat niet willen toegeven vind ik zelfs voor allround axievisme drammers wel een te simpele reden waarom ze tegen schaliegas zijn. En het voetvolk, de gehersenspoelde bevolking, is het nou alleen de "kwaliteitsmedia" die onder het motto als de NOS zegt dat Groenland in de zee is gezakt dan zal het wel waar zijn en is schaliegas dus op grond van 1 hoaxfilmpje bad, m'kay???

 4. Tuur 27 september 2012 om 10:46- Antwoorden

  Van de site van omroep gelderland; http://www.omroepgelderland.nl/web/Nieuws-1/18053

  'Voorkom boren naar schaliegas'

  ARNHEM – De provincie moet er alles aan doen om te voorkomen dat er in Gelderland wordt geboord naar schaliegas. Dat zegt de Gelderse PvdA naar aanleiding van plannen van het Amerikaanse BNK Petroleum om op de Noord-Veluwe en in de regio Arnhem-Nijmegen proefboringen te doen.

  Volgens de PvdA leiden deze plannen tot veel onrust bij de inwoners van deze gebieden. Bovendien vindt de PvdA dat het overgaan op schaliegas de noodzaak naar het overschakelen op bijvoorbeeld wind- en zonne-energie onnodig uitstelt.

  GroenLinks in Gelderland heeft zich al eerder uitgesproken tegen plannen voor proefboringen naar schaliegas in de Achterhoek. Het Australische bedrijf dat die proefboringen wilde doen, heeft die plannen inmiddels ingetrokken.

  Minister Verhagen van Economische Zaken herhaalde dinsdag in het vragenuurtje in de Tweede Kamer dat er geen vergunningen zullen worden afgegeven voordat een onderzoek naar de gevolgen van boringen klaar is. Dat is waarschijnlijk volgend jaar.

  ..overgaan op schaliegas de noodzaak naar het overschakelen op bijvoorbeeld wind- en zonne-energie onnodig uitstelt. voor mij komt hier een aapje uit een mouw, deze schone en goedkope energiebron zou ons maar afleiden van het hogere doel, het bereiken van een "duurzame" heilstaat.

 5. Niek Rodenburg 27 september 2012 om 11:28- Antwoorden

  Zal ik je eens wat vertellen Tuur.

  Het zou me niets verbazen dat bij Diederik Samsom de schellen van de ogen vallen tijdens de onderhandelingen voor een nieuw kabinet.

  De PvdA partijgenoten van Samsom in de Provinciale Staten van mijn provincie zullen nog vreemd opkijken als de Provincie Gelderland er van overheidswege toe gedwongen wordt om naar schaliegas te boren….

  In het landsbelang. Om de Nederlandse economie te versterken.

  Jouw veronderstelling dat deze politici bang zijn dat bij het boren naar schaliegas hun groene droom over windmolens en zonnecellen in duigen valt is volledig terecht.

  Als er inderdaad zoveel schaliegas onder Nederland zit als de experts verwachten, dat ons land er de komende 250 jaar mee vooruit kan, dan hebben de tegenstanders een groot probleem.

  Hoe en aan wie gaan ze de tientallen miljarden verantwoorden die ze voor niets aan zon en wind hebben uitgegeven?

  Ik raad de leden van Provinciale Staten van Gelderland dan ook aan ons artikel over het gebruik van toevoegingen aan het boorproces eens te lezen.

  Ik zeg expres toevoegingen omdat ik vind dat de stoffen die Cuadrilla gebruikt eigenlijk geen chemicaliën zijn. Ze worden ook gewoon aan ons dagelijks voedsel toegevoegd.

  Chemicaliën die bij het boren naar schaliegas worden gebruikt

Geef een reactie