Klimaatsceptici gaan voor Richard de Mos op 50

Hoera: er is nog eens kans dat klimaatsceptici kunnen stemmen op de dappere Richard de Mos, die zeer succesvol was in de periode na Climategate waarin Jacqueline Cramer en Kees Vendrik uiteindelijk aan het kortste einde trokken. Dit zou kunnen als het Wilders zou behagen onze eigen Hansje Brinker alsnog op de lijst te plaatsen, simpelweg door de huidige 49 ja-knikkende kandidaten aan te vullen tot 50. Fans en sympathisanten lanceren daartoe HoudDeMosInDeKamer.nu, waar iedereen zijn dringende advies ten faveure van De Mos aan de Grote Roerganger kan uitbrengen.

Oplettende lezers zullen het afgelopen jaar hebben gemerkt dat mijn aanvankelijke sympathie voor de PVV geheel is verdampt, waarbij voor mij het omslagpunt niet was het mislukte Catshuis-overleg, maar de beschimpingen van Wilders aan het adres van de Turkse premier Erdogan. Mijn stem zwierf de laatste weken tussen de Libertarische Partij en de VVD, maar heb ik misschien dus ook weer de optie De Mos, die door Wilders totaal ondankbaar werd gedemoveerd naar de Haagse Raad. De Mos vraagt zich terecht af hoe hij nog in die Haagse Raad kan opereren als zijn partij het vertrouwen in die mate in hem opzegt.

Richard de Mos is binnen het Nederlandse parlement de sleutelbewaarder tot de enige don’t worry be happy miljardenbezuiniging zie mogelijk is: onze astronomische duurzaamheidsaflaten in de vorm van windmolens en andere quichotische projecten. Al dan niet dankzij hem is de PVV nog steeds de enige partij met een uitgesproken klimaatsceptisch programma (download). Maar Wilders en ook zijn ideoloog Bosma zijn nog steeds blind voor de overeenkomsten tussen de reactionaire krachten in de islam en de reactionaire krachten in de milieubeweging. Wie dat wel ziet en wie daar wel tegen strijdt is Richard de Mos, en daarom moet hij die 50e plek krijgen.

Ik hoop zelfs dat hij genoeg voorkeurstemmen krijgt voor 3 zetels, zodat …..

…. zodat hij het vrij snel na de verkiezingen aan zou durven de Groep De Mos te gaan vormen. Nederland heeft recht op een eerlijke democratische milieupartij! Het liefst zou je zien dat De Mos zich nu al zou afsplitsen, maar dan dreigt hem een roemloze afgang zoals het Hero Brinkman ten deel zal vallen. Nee, in de politiek is het juist moedig compromissen te sluiten en je partij trouw te blijven zo lang het nog de beste plek is om je land nu te dienen of in de toekomst te gaan dienen (vgl. de partijtrouw van Gorbatchov).

Surf daarom snel naar HoudDeMosInDeKamer.nu en stuur ook jouw brief aan Wilders en zijn Politbureau!

Mijn brief?

Geachte heren Wilders en Bosma,

Wist U dat Jean Jaques Rousseau, de geestelijk vader van romantiek daarmee de voorvader van de milieubeweging, een uitgesproken bewonderaar was van Mohammed? In zijn beroemde boek het Sociale Contract keert hij zich tegen het Christendom dat mensen een individuele band met God gunt in een domein dat buiten de politiek staat. Hij prijst het systeem van de Islam aan waarin een religie en staat versmelten en je een totale onderwerping van het individu aan de staat hebt.

Ik pleit er al jaren voor dat jullie de milieubeweging als tweede grote vijand neerzetten naast de islam…. en vóór het “gevaar Europa” want zonder het blinde milieugeloof van de Brusselse bureaucraten is Brussel nog best wel te pruimen. De belangrijkste reden om uit de EU te willen stappen – dan wel de EU drastisch te willen hervormen, is het godsdienstwaanzinnige totalitaire klimaatpolitiek uit Brussel. Jaag de landbouw en de klimaatlobby met pek en veren uit Brussel….

…. en steek jullie trouwe medestrijder Richard de Mos nu eindelijk eens de helpende hand toe in het Nederlandse parlement in plaats van hem in te perken tot een dorpsstrijd tegen een klimaatneutraal Den Haag. Hijs Richard op een schild en vorm samen het retorische breekijzer om Rutte II als klimaatrealistische havik naar Brussel te sturen!  Het historische gelijk is aan jullie kant! Hier valt roem te behalen. Just do it!

Groet,
Ir. H.J. Smit
Climategate.nl

En nu jullie!

 

Door | 2013-07-21T19:35:20+00:00 12 juli 2012|19 Reacties

19 Reacties

 1. TINSTAAFL 12 juli 2012 om 11:42- Antwoorden

  Frits Bolkestein zei al over Rousseau: "De romantische intellectueel waarmee alle narigheid is begonnen". Velen op climategate.nl hadden je al gewaarschuwd voor de autistische houding van Wilders tegenover de "vijandige" buitenwereld. Wilders kijkt alleen naar het kiezersgedrag en laat iedereen vallen als het hem uitkomt, hij is gewoon de ultieme politieke flapdrol.

  Overigens valt me op dat je mening over je (klimaat-sceptische) favorieten sneller veranderd dan het huidige weer in Nederand.

 2. DWK 12 juli 2012 om 13:29- Antwoorden

  Tinstaafl,

  het valt ook niet mee voor een mens die inziet dat het energiedossier (met op de achtergrond van alarmistische zijde klimaat, duurzaamheid, biodiversiteit etc.) het onderwerp is dat onze toekomst bepaalt.

  Al het andere is gefröbel voor mensen die het interessant vinden over AOW een jaartje meer of minder, gezondheidszorg, onderwijs, hoofddoekjes, snelwegen, tunnels, spoorwegen en weet ik wat al niet te ouwehoeren tot ze een ons wegen. Wat al die onderwerpen met elkaar gemeen hebben is dat ze geld kosten. En één ding is helder, je verdient het niet met dure energie.

  Terwijl de hele wereld bezig is met het veiligstellen van “goedkope” energie en grondstoffen is Europa bezig met het uitgeven van niet verdiende centen.

 3. Niek Rodenburg 12 juli 2012 om 15:16- Antwoorden
 4. JanWaalwijk 12 juli 2012 om 16:06- Antwoorden

  De grote hoofddoekjes jager heeft gesproken inderdaad. Waarom zou hij ook niet, Henk en Ingrid interesseren zich niet voor het feit dat ze getild worden op valse duurzaamheidsvoorwendselen die ergeren zich alleen aan die vent in die jurk met dat rare mutsje op (die trouwens niet eens in hun dorp woont).

  Dus geen PVV maar daar was al nauwelijks sprake van. Wat dan? Mark "als windmolens mij het pluche opleveren dan doen we windmolens" Rutte? De pleegzoon van Herman Wijffels? Denk het ook niet. Denk dat ik maar blanco stem.

 5. DWK 12 juli 2012 om 16:07- Antwoorden

  Laat ik er geen hoofddoekjes

  om winden. Het hele prutsverhaal van Wilders blijkt maar weer eens een soufflé die te snel aan de koude lucht is gezet.

  Lang getwijfeld maar wat mij betreft “gaat dat ‘m dus niet worden”. En laten we eerlijk zijn mensen, die hele club bestaat toch uit mensen waar je niet graag mee in het café gezien wilt worden.

  Neem nou zo’n Bosma. Die draagt ruitjes hemden met streepjesdassen.

  Ik stem dit jaar gewoon weer op Shell o.i.d.

  mvg

  De woedende kok

 6. René Brioul 12 juli 2012 om 18:20- Antwoorden

  Wat al duidelijk was is nu nog duidelijker geworden.

  Wilders wil geen "zelfdenkende fractieleden" want daar heeft hij alleen maar last van.

  Inmiddels heeft Wilders al verklaard dat de Mos absoluut NIET op de PVV kieslijst zal voorkomen.

 7. klimwim 12 juli 2012 om 18:34- Antwoorden

  Ik heb zowel Wilders, Bosma als Agema opheldering gevraagd over dit van-het-pad besluit van de blonde roerganger. Respons was overweldigend, ze buitelden over elkaar heen, fout; ze begrepen het ook niet, eveneens fout. Nada, rien, nichts, radiostilte was mijn deel. De gotspe dat het minst introverte en meest waardevolle teamlid werd gewipt wordt blijkbaar niet onderkent. Zelfs niet na het uitputtende evaluatiegesprek dat met hem is gevoerd.

  Nummer vijftig met voorkeursstemmen lijkt leuk maar eigenlijk heb ik geen behoefte de wereldvreemde PVV top in het zadel te houden. M'n stem te laten vervallen aan genoemde autistsch gehandicapten, geen goed plan. Jammer, het waren prachtige jaren, maar dwaasheid belonen, dat vooralsnog niet.

  Dat Richard heel, heel veel heeft betekend en nog meer gaat betekenen, staat voor mij buiten kijf. Maar dan moet je wel over je schaduw heen durven springen. Ofwel, geen goed plan.

 8. Harry van Schalkwijk 12 juli 2012 om 19:08- Antwoorden

  Kan de kop "Klimaatsceptici gaan voor Richard de Mos op 50"

  worden veranderd in

  "SOMMIGE Klimaatsceptici gaan voor Richard de Mos op 50" ?

 9. Hajo 12 juli 2012 om 20:04- Antwoorden

  @Harry: "ironie" is hopelijk een toegestane stijlvorm…

  …en ik stem gewoon LP of als Rutte mijn stem echt niet kan missen gewoon VVD hoor.

  Maar echt als Richard op 50 was gekomen had ik het overwogen. Eigenlijk zou Richard een eigen partij moeten starten: GroenIsPoen of zo….

  Gaan met die klimaatbanaan!

 10. peter klein 13 juli 2012 om 03:38- Antwoorden

  De Mos liet in de kamer gewoon het anti alarmistosch geluid horen.

  Prima.Maar ik had het beter gevonden wanneer ie ook eens van zijn lessenaar had óp gekeken.

  Verder ben ik blij dat de pvv uit het catshuisoverleg is gegaan, want daarmee is de klemttoon op europa gekomen. En het is stuitend te zien hoe de meest wel bespraakte politici aangeven geen onderscheid weten te maken tussen Europa, Eu en eurogebied.

  Alsof denemarken noorwegen engeland niet meer bestaan, en zwitserland op sterven na dood is.

  Bizar

 11. Bert Westera 13 juli 2012 om 11:36- Antwoorden

  Nog niemand op het idee gekomen, dat dit een plan de campagne is?

  Drie mensen al opgestapt of nog wel meer, allemaal uiterst negatief over de heer Wilders en zijn PVV. Echter niet de opgestapte de Mos, deze man blijft alles wat PVV is steunen etc en wil zelfs graag terug. Wilders sluit de man straks weer heerlijk in zijn armen. SUPER STUNT.

 12. Niek Rodenburg 13 juli 2012 om 12:14- Antwoorden

  Als de peilingen blijven zoals nu dan kon je wel eens gelijk hebben.

 13. Turris 13 juli 2012 om 12:24- Antwoorden

  Europa als politiek Unie is een doodgeboren kindje. De supranationale staat de alle beslissingen neemt in het parlement, en de soevereiniteit afzweert: Klimaat-,Milieu-, CO2-belasting, Belasting "harmonisatie", Pensioenen "harmonisatie", Banken "toezicht", Opkopen junkbonds van de infuus-economieën door ECB / ESM. etc.

  Politieke Unie Europa is een 100% adept van het (inmiddels wereldwijd failliet gegane) internationale socialisme. het is een dwaalricting een onhaalbare utopie. Het kan alleen maar mislukken en (het trieste) nadat we leeggeplunderd zijn door de infuus-economieën.

  Voorstanders:

  * CDA

  * D66

  * GroenLinks

  * PvdD

  Meelopers:

  * VVD

  * SP

  Twijfelaars:

  * CU

  * SGP

  Tegen:

  * PVV

  * Diverse splinterpartijen, TON, Leefbaar, Piratenpartij etc.

  Volgens Syp Wynia (Lse4) zal Europa de inzet van de 2de Kamerverkiezingen worden en zullen de verliezers bij de EU-Politiek-Unie "meelopers en twijfelaars" te vinden zijn.

  Hoeveel tijd hebben de "meelopers en twijfelaars" nog om hun onduidelijke politieke koers te wijzigen?

 14. Niek Rodenburg 13 juli 2012 om 12:34- Antwoorden

  Hoeveel tijd hebben de “meelopers en twijfelaars” nog om hun onduidelijke politieke koers te wijzigen?

  Dat doen ze niet.

  De drang om mee te regeren is zo groot dat ze alles waar ze ooit op duurzaam gebied op tegen waren, zullen laten vallen.

  We wachten gewoon op een totale blackout. Dan gaan de ogen open.

 15. DWK 13 juli 2012 om 21:08- Antwoorden

  De Mos, zoontje, roze plopkap.

  http://www.geenstijl.tv/2012/07/zendtijd_voor_pol

 16. Harry van Schalkwijk 14 juli 2012 om 16:10- Antwoorden

  Zou dit filmpje hem de das om gedaan hebben?
  http://www.dumpert.nl/mediabase/1389821/688b0155/

 17. George 14 juli 2012 om 21:40- Antwoorden

  Lees het boekje "de democratie voorbij" en je zult inzien dat stemmen op welke partij dan ook, geen enkele zin heeft. Alle lobbyclubs, subsidieslurpers, bonusjagers en andere verborgen werklozen zullen blijven doen waar ze goed in zijn, die stem je echt niet weg hoor! Tot september zullen deze uitvreters het druk hebben, daarna keert de rust weder en blijft alles, voor hen tenminste, bij het oude.

 18. Zlorpje 15 juli 2012 om 13:37- Antwoorden

  Eén opmerking maar: Wilders noemde Erdogan een "freak" vanwege diens beroemde uitspraak: "Minaretten zijn onze bajonetten, koepels onze helmen, moskeeën onze kazernes en gelovigen onze soldaten". Ik geef Wilders daar groot gelijk in.

 19. […] waren wij al klaar met de PVV toen Richard de Mos oneervol werd ontslagen (lees nog eens mijn brief aan Wilders die ik schreef om De Mos te behouden). Hij was toch een beetje de grote held van de klimaatsceptische beweging die het als Calimero […]

Geef een reactie