Hoera: er is nog eens kans dat klimaatsceptici kunnen stemmen op de dappere Richard de Mos, die zeer succesvol was in de periode na Climategate waarin Jacqueline Cramer en Kees Vendrik uiteindelijk aan het kortste einde trokken. Dit zou kunnen als het Wilders zou behagen onze eigen Hansje Brinker alsnog op de lijst te plaatsen, simpelweg door de huidige 49 ja-knikkende kandidaten aan te vullen tot 50. Fans en sympathisanten lanceren daartoe HoudDeMosInDeKamer.nu, waar iedereen zijn dringende advies ten faveure van De Mos aan de Grote Roerganger kan uitbrengen.

Oplettende lezers zullen het afgelopen jaar hebben gemerkt dat mijn aanvankelijke sympathie voor de PVV geheel is verdampt, waarbij voor mij het omslagpunt niet was het mislukte Catshuis-overleg, maar de beschimpingen van Wilders aan het adres van de Turkse premier Erdogan. Mijn stem zwierf de laatste weken tussen de Libertarische Partij en de VVD, maar heb ik misschien dus ook weer de optie De Mos, die door Wilders totaal ondankbaar werd gedemoveerd naar de Haagse Raad. De Mos vraagt zich terecht af hoe hij nog in die Haagse Raad kan opereren als zijn partij het vertrouwen in die mate in hem opzegt.

Richard de Mos is binnen het Nederlandse parlement de sleutelbewaarder tot de enige don’t worry be happy miljardenbezuiniging zie mogelijk is: onze astronomische duurzaamheidsaflaten in de vorm van windmolens en andere quichotische projecten. Al dan niet dankzij hem is de PVV nog steeds de enige partij met een uitgesproken klimaatsceptisch programma (download). Maar Wilders en ook zijn ideoloog Bosma zijn nog steeds blind voor de overeenkomsten tussen de reactionaire krachten in de islam en de reactionaire krachten in de milieubeweging. Wie dat wel ziet en wie daar wel tegen strijdt is Richard de Mos, en daarom moet hij die 50e plek krijgen.

Ik hoop zelfs dat hij genoeg voorkeurstemmen krijgt voor 3 zetels, zodat …..

…. zodat hij het vrij snel na de verkiezingen aan zou durven de Groep De Mos te gaan vormen. Nederland heeft recht op een eerlijke democratische milieupartij! Het liefst zou je zien dat De Mos zich nu al zou afsplitsen, maar dan dreigt hem een roemloze afgang zoals het Hero Brinkman ten deel zal vallen. Nee, in de politiek is het juist moedig compromissen te sluiten en je partij trouw te blijven zo lang het nog de beste plek is om je land nu te dienen of in de toekomst te gaan dienen (vgl. de partijtrouw van Gorbatchov).

Surf daarom snel naar HoudDeMosInDeKamer.nu en stuur ook jouw brief aan Wilders en zijn Politbureau!

Mijn brief?

Geachte heren Wilders en Bosma,

Wist U dat Jean Jaques Rousseau, de geestelijk vader van romantiek daarmee de voorvader van de milieubeweging, een uitgesproken bewonderaar was van Mohammed? In zijn beroemde boek het Sociale Contract keert hij zich tegen het Christendom dat mensen een individuele band met God gunt in een domein dat buiten de politiek staat. Hij prijst het systeem van de Islam aan waarin een religie en staat versmelten en je een totale onderwerping van het individu aan de staat hebt.

Ik pleit er al jaren voor dat jullie de milieubeweging als tweede grote vijand neerzetten naast de islam…. en vóór het “gevaar Europa” want zonder het blinde milieugeloof van de Brusselse bureaucraten is Brussel nog best wel te pruimen. De belangrijkste reden om uit de EU te willen stappen – dan wel de EU drastisch te willen hervormen, is het godsdienstwaanzinnige totalitaire klimaatpolitiek uit Brussel. Jaag de landbouw en de klimaatlobby met pek en veren uit Brussel….

…. en steek jullie trouwe medestrijder Richard de Mos nu eindelijk eens de helpende hand toe in het Nederlandse parlement in plaats van hem in te perken tot een dorpsstrijd tegen een klimaatneutraal Den Haag. Hijs Richard op een schild en vorm samen het retorische breekijzer om Rutte II als klimaatrealistische havik naar Brussel te sturen!  Het historische gelijk is aan jullie kant! Hier valt roem te behalen. Just do it!

Groet,
Ir. H.J. Smit
Climategate.nl

En nu jullie!