Knut Löschke des duivels over vorming “Klimajugend”

Knut Löschke was een van de sprekers op het FDP klimaatcongres van 30 juni

Nooit zal ik de indringende toespraak vergeten van Knut Löschke, de man die in 1950 in Duisterste DDR dagen werd geboren en die in de tachtiger jaren probeerde binnen het communistische bestel toch een zelfstandige IT-onderneming op te zetten. Na de wende kon deze natuurkundige helemaal los als ondernemeren schopte hij het ook tot bijzonder hoogleraar en commissaris van de Deutsche Bahn. Zie verder Wikipedia en say no more.

Schokkend
De climax van de klimaatlezing van Löschke was zonder meer het moment waarop hij vertelde dat zijn zoon van school thuis kwam met de mededeling dat het misdadig was om twee auto’s te hebben – ook als je in een gezin woont waar beide ouders ondernemer zijn. So much for the bright European future! Maar dit was nog van een clichématig anekdotisch niveau. Niet clichématig, maar gewoon ronduit schokkend was wat Löschke vervolgens citeerde uit Integriertes Energie und Klimaschutzkonzept für die Stadt Leipzig – Analyse und Handlungsempfelungen (download pdf– Seite 83, Maßnahme 7.3.

Dit is zo schokkend dat ik het pas onder de streep zet…

Maßnahme 7.3 – Informationsveranstaltungen, Motivation von Schülern
Analog zu der Maßnahme 7.1 sollte für die Motivation von Schülern eine gesonderte Kampagne gestartet werden. Durch die Institution der Schule ist es möglich, Kinder besonders für den Klimaschutz zu sensibilisieren. Es wird als wichtig angesehen, dass bestimmte Verhaltensmuster (Stichwort Nutzerverhalten) bereits in jungen Jahren geprägt werden. Aufgrund der differenzierten Wissensaufnahme und -verarbeitung von Kindern gegenüber Erwachsenen sollten spezielle Kampagnen auch unter Mithilfe von Pädagogen ausgearbeitet werden. Der große Vorteil kann hier sein, dass Kinder ihr erlerntes Wissen mit nach Hause nehmen und auch dort ihre Eltern beeinflussen können.

Deze tekst in een strategiepaper voor een Oost-Duitse stad amper een kwart eeuw na de val van de muur? Is Duitsland niet het land waar de Hitlerjugend en in het Oosten na WWII de Freie Deutsche Jugend (FDJ) precies op die manier opereerden? Wat zeggen onze alarmistische huistrollen hiervan? Hoeveel tekenen van een bepaalde signatuur moet een beweging hebben voordat mensen de schellen van de ogen vallen?

Ik denk dat we hier echt alleen maar tegen kunnen strijden door de parodiewebsites klimaatjeugd.nl en klimajugend.de in te richten of gaan we daarmee net zo ver over de schreef als de 10:10 alarmistische videocampagne even terug? En moeten we het serieus houden zoals de zojuist opgerichte Scottish Climate & Energy Forum dat meteen aan het begin het produceren van deugdelijk onderwijsmateriaal bovenaan de agenda heeft geplaatst!

Löschke had nog veel meer goede noten op zijn zang dus download vooral de volledige lezing.

Door | 2012-07-03T10:39:03+00:00 3 juli 2012|5 Reacties

5 Reacties

 1. Niek Rodenburg 3 juli 2012 om 12:55- Antwoorden

  Deze tekst in een strategiepaper voor een Oost-Duitse stad amper een kwart eeuw na de val van de muur? Is Duitsland niet het land waar de Hitlerjugend en in het Oosten na WWII de Freie Deutsche Jugend (FDJ) precies op die manier opereerden?

  De muur mag dan afgebroken zijn, na de ´bevrijding´ van Oost Duitsland zitten nog legio voormalige oost Duitse politici en ambtenaren aan het roer in Bonn met voorop de bok de Bundeskanzlerin en de President.

  Hun niet geringe invloed loopt dwars door het voormalige vrije West Duitsland heen. Enfin, je hebt het zelf gemerkt toen je naar Dresden reed.

  De Stasi was er niets bij, maar je kon in ieder geval proberen door het prikkeldraad weg te vluchten.

  Nu wordt de jeugd op scholen gevangen gehouden om met het gedachtengoed van E. Honnecker en W. Ulbricht te worden geïndoctrineerd.

  En de jeugd mag de ouders die wel vrij onderwijs hebben gehad, proberen om te praten.

  En langzaam maar zeker gaat dit gedachtengoed richting Brussel.

 2. Scarface 3 juli 2012 om 21:40- Antwoorden

  Zoals gezegd: de Groene Khmer

  En dit is het zoveelste bewijs. Wat een gekkenhuis.

 3. Niek Rodenburg 4 juli 2012 om 11:12- Antwoorden

  De Duitse minister voor Cultuur, Neumann, heeft een week geleden tijdens een toespraak op de Vrije Universiteit van Berlijn gezegd dat de jeugd op school de scheidslijn tussen democratie en dictatuur niet kent.

  Een onderzoek onder 5000 scholieren, dat werd uitgevoerd tussen 2009 en 2012 in de hoogste klassen van scholen in Baden-Württemberg, Bayern, Nordrhein-Westfalen, Sachsen-Anhalt en Thüringen, heeft dit uitgewezen.

  Dus wordt de jeugd nu op democratische wijze de eerste beginselen van de dictatuur bijgebracht:

  Hoe maak ik Duitsland volledig groen en hoe leg ik mijn ouders uit dat de exorbitant hoge kosten van dit groene plaatje door hen dienen te worden opgebracht middels de zoveelste opslag op de energierekening?

 4. Niek Rodenburg 4 juli 2012 om 11:23- Antwoorden

  In een 30-tal artikelen, geplaatst op Fibronot.nl tussen 17 januari 2012 en 27 juni 2012 over de Duitse Energiewende is aangetoond dat de Duitse energiepolitiek en dan met name de offshore windsector, volledig mislukt is en aan de beademing ligt. Zie: http://fibronot.nl/dossier-wind-3/ De Duitse Energie Sector

  Banken willen niet meer investeren, bedrijven trekken zich terug of gaan met bosjes tegelijk failliet.

  Het lijkt er op dat deze situatie zich in Nederland ook gaat voor doen: Na Typhoon nu ook Eneco op zoek naar miljard voor bouw offshore windpark op http://fibronot.nl/nieuwsartikel2012-184-na-typho

  In een alles of niets poging komt de Duitse regering nu met voorstellen om de offshore windplannen vlot te trekken. Deze miljarden verslindende operatie moet natuurlijk weer door de Duitse consumenten worden opgehoest.

 5. DWK 8 juli 2012 om 15:09- Antwoorden

  Goed, we weten

  nu dat de Klima-Gestapo loert op de kinderzieltjes van onze Oosterburen.

  Verslag van de FDP zelf: http://www.youtube.com/watch?v=97-n4nfMwIY&fe… incl. een zeer goed Duits sprekende Hajo “aus Holland”.

  Hoopgevend: FDP Sachsen zet permanent overlegplatform op rond dit thema en de volgende conferentie staat op de rol (Energiepolitik).

  Weinig hoopgevend: de vanzelfsprekendheid waarmee FDP Sachsen-kopstuk het bezopen woord Klimaschutz in de mond neemt. Alsof het een Bratwurst is.

Geef een reactie