Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy

Richard Muller spreekt bij Rachel Maddow vrijelijk uit dat wat hem betreft alle ontwikkelende naties over moeten stappen op shale gas als oplossing voor global warming. Muller kreeg veel geld voor zijn onderzoek van de Koch broertjes en volgens het kritische blog over de superrijken IFG Oligarchy Blog zitten de Kochs heel dik in de shale gas revolutie. Lees het artikel: “Koch Industries Involved In Fracking Boom“.

Zelden was onderzoeksjournalistiek zo makkelijk! 1 + 1 = 2. Maar wat doen de Nederlandse media? Schaapachtig nablaten dat “de geniale natuurkundige Richard Muller – voorheen scepticus – nu geheel is bekeerd tot het klimaatalarmisme”. Ik corrigeer: de heer Muller is geheel bekeerd tot zijn eigen would-be Einstein imago en zijn eigen portemonnee. Waarbij ik hem nalaat dat ik ook ver heen zou zijn als ik al jonge onderzoeker een MacArthgur Genius Award van 500.000 euro in de schoot geworpen had gekregen zoals Muller in 1982 overkwam.

Maar goed: dit keer kunnen we zelfs de vijand raadplegen om Mullers snode plannetjes te doorzien. Niemand minder dan Michael – hockeystick – Mann schrijft over zijn eerwaarde collega:

My view is that Muller’s efforts to promote himself by belittling the collective efforts of the entire atmospheric/climate research community over several decades, though, really does the scientific community a disservice. Its great that he’s reaffirmed what we already knew. But for him to pretend that we couldn’t trust this entire scientific field until Richard Muller put his personal stamp of approval on their conclusions is, in my view, a very dangerously misguided philosophical take on how science works. It seems, in the end–quite sadly–that this is all really about Richard Muller’s self-aggrandizement :(

Zou er voor mij dan ook nog een carrière als klimaatalarmist zijn weggelegd? Dat ik me zeg maar door de vaderlandse windmolenindustrie dik laat betalen om ineens on air te gaan om te verklaren dat ik nu eindelijk in zie dat global warming for real is? Nee, dat gelooft na de natte koude juli niemand meer in Europa. Wat in Amerika natuurlijk anders ligt! Zouden de Kochs ook hebben betaald voor weermanipulatie om de huidige kokend hete Amerikaanse zomer te creëren? Het is toch echt wel heel bedenkelijk als je ziet dat wetenschap met een dikke portemonnee of politieke macht of beide elke kant op te duwen is die je maar wilt.

Gelukkig hebben we de blogosfeer nog en Anthony Watts met zijn nieuwe peer reviewed Muller bashing paper en Roger Pielke Jr. die zich op Twitter terecht afvraagt: “Can I have what Muller is smoking?