Veroorzakers duur klimaatbeleid tegen betaling af te schieten

In Canada mag je ook wraak op de ijsbeer nemen met pijl en boog

Dankzij propagandafilms en advertenties met verdrinkende ijsberen, zitten we opgescheept met een geschatte 18 miljard euro kostend klimaatbeleid tot 2020, dat bij alle bezuinigingen (=lastenverzwaringen) volledig wordt ontzien door de Koefnoencoalitie.

Wraak! Schiet ijsberen dood op jachtvakantie
Maar….al jullie boze blanke burgers mogen wraak nemen op de veroorzakers van dit belastingleed: de regering van Nunavut verdrievoudigde voor 2012 het jachtquotum op ijsberen in de Westelijke Hudson Baai, zo vermeldt het persbericht van het Milieuministerie van Nunavut.
Nunavut reserveert 21 procent van de vele honderden afgeschoten ijsberen per jaar voor commerciele jacht: wraak!

Boek Nu!
Je kunt een commerciele jachtreis boeken via Polar Bear Hunting.net naar het land van de eskimo’s en zo’n klimaatmascotte eens goed te grazen nemen: wel ruim 15.000 dollar (of ietsje meer) meenemen, en bevalt dit bureau niet: informeer dan bij de concurrentie. Het afschottarief is ongeveer evenveel als we per gezin kwijt zijn aan klimaatbeleid tot 2020. Voor het redden van de ijsbeer.

Wij van Climategate.nl overwegen nauwe samenwerking met Polarbearhunting.net en houden u op de hoogte van eventuele speciale aanbiedingen voor deze ‘toughest hunt on earth for the dedicated hunter’.

Door | 2012-07-04T10:53:57+00:00 4 juli 2012|17 Reacties

17 Reacties

 1. Niek Rodenburg 4 juli 2012 om 12:03- Antwoorden

  Ik denk dat we, ondanks de toegenomen populatie van de ijsbeer, juist géén wraak moeten nemen tegen de stellingname van propagandafilms en advertenties met verdrinkende ijsberen, door te gaan jagen.

  Er zijn betere manieren om tegen de kosten van het geschatte klimaatbeleid tot 2020, € 18 miljard, te protesteren.

  Laat die beren broodjes smeren, is mijn devies.

  Pas als de beren populatie vertienvoudigd is zien de burgers in dat het hele klimaatbeleid mislukt is en dat is hopelijk al vóór 2020 het geval.

  Door de jacht verknal je letterlijk die kans en groeit de populatie niet verder aan en speel je de organisaties die zeggen dat het slecht gaat met Polar Bear, in de kaart.

 2. Honest Broker 4 juli 2012 om 12:03- Antwoorden

  Kijk, dat is nou een grappig/opmerkelijk/ironisch bericht.

  Blijkt dat deze commerciele jacht ook nog eens een belangrijke inkomstenbron is voor de lokale bevolking, en dat een deel van het geld naar programma's voor onderzoek en bescherming gaat (oh, de ironie …), en dat het uitroepen van de ijsbeer tot beschermde diersoort dus zo zijn nadelen heeft.

  http://www.nationalcenter.org/NPA566.html

  Opmerkelijk genoeg lijken zowel WNF als Greenpeace geen moeite te hebben met deze commerciele jacht. Ik kon er althans niets over vinden op de respectievelijke websites.

  HB

 3. Rypke Zeilmaker 4 juli 2012 om 13:35- Antwoorden

  Volgens berekeningen van klimaatwetenschapper TOm Wigley zou CO2-beleid volgens Kyoto 7 procent minder opwarming geven. Wanneer je dat doorvertaald naar projecties van zeeijs, én aanneemt dat het aantal ijsberen lineair afhankelijk is van zeeijsoppervlak, redden we per jaar 0,06 ijsberen

  In 2009 schoten de Inuit van Nunavut (inclusief gastjacht) 500 van de 800 geschoten ijsberen

  Om één jaar afschot in Nunavut in 2009 te compenseren met Kyoto-klimaatbeleid in beren -waarvan WNF voorstander is- (systeem emissiehandel, windmolens enz) heb je dan 8333 jaren klimaatbeleid nodig. Ik heb niet uitgerekend hoevéél duizend miljard euro per ijsbeer dat dan kost

  De kans is echter groter dan in die periode weer een nieuwe ijstijd is ingetreden, en dan zitten de ijsberen tot in Nederland

  Een voordeel is dan wel dat we hier commerciele jachtreizen op de ijsbeer kunnen verkopen aan rijke Afrikanen en Aziaten, als aanvulling op ons magere bestaan in een 'groene'economie

 4. Rypke Zeilmaker 4 juli 2012 om 13:39- Antwoorden

  De mensen die hier de ironie niet van zien lijden aan relativitus deficientis

 5. Niek Rodenburg 4 juli 2012 om 13:47- Antwoorden

  Natuurlijk zag ik direct de ironie achter het artikel nadat ik de kop had gelezen. Ik kom niet uut Heet'n.

  Om anderen, die de ironie niet inzien, ervan te weerhouden om te gaan jagen, heb ik gemeend te moeten reageren.

  Overigens zegt Google het volgende:

  Uw zoekbewerking – relativitus deficientis – heeft geen overeenkomstige documenten opgeleverd.

 6. Yves Vanden Bosch 4 juli 2012 om 14:06- Antwoorden

  Realiseren zich jullie wel dat dit een haatboodschap is? Waarschijnlijk wel, want de notie "ironie" wordt hier door de strot geramd.

 7. Turris 4 juli 2012 om 15:07- Antwoorden

  Ironie heeft altijd een moeilijk bestaan.

  Sommige mensen bezitten niet de intelligentie het begrijpen, anderen begrijpen het prima, echter willen het met opzet niet begrijpen en reageren politiek als zijnde in hun diepste (geloof/wezen) gegriefd.

  Dit stukje is een iroisch gevalletje van zout in de open wonde wrijven. Ik sluit me aan bij Nieks eerste commentaar.

  Maar wel leuk…..

 8. DWK 4 juli 2012 om 16:00- Antwoorden

  Veel te duur!

  In Rusland schiet je ze voor minder dan de helft. Handje contantje.

 9. TINSTAAFL 4 juli 2012 om 16:28- Antwoorden

  Uw zoekbewerking — relativitus deficientis — heeft geen overeenkomstige documenten opgeleverd.

  Quidquid Latine dictum sit altum videtur…

 10. Niek Rodenburg 4 juli 2012 om 17:04- Antwoorden

  🙂

 11. Boels069 5 juli 2012 om 12:14- Antwoorden

  Mann en Jones:

  "Ik zag twee heren broodjes smeren…."

 12. Theo
  Theo 5 juli 2012 om 14:30- Antwoorden

  Dit jagen voor behoud is een merkwaardig fenomeen.

  Ik kwam het het eerst tegen toen ik onderzoek deed naar mijn absoluut favoriete beest, de Gold Takin (Tah-Kin), habitatcollega van de verschrikkelijke sneeuwman.

  Ik had dit onwaarschijnlijke schepsel gezien in Blijdorp en was er meteen helemaal weg van.

  De afstamming is onduidelijk: hij gedraagt zich als een berggeit: kan op bijna verticale wanden lopen op de kleinste ribbeltjes, en doet dat zelfs als hij getreiterd wordt door de in Blijdorp op dezelfde rots wonende apen. Bloedstollend eng! Want het dier heeft het postuur van een bison, maar dan met prachtige gouden manen…

  Hij is zeldzaam, enleeft in ene tweetal reservaten. Om die in stand te houden is er commerciële jacht. Want het schijnt jagers een enorme kick te geven om een zeer zeldzaam dier te doden.

  Je bent er zo'n $25.000 aan kwijt, voor het schieten zelf zelfs maar $13.000. Dat is zelfs minder dan voor een ijsbeer, waar afschot zeer noodzakelijk is vanwege de plaag die ze inmiddels vormen.

  http://www.fourstaradventures.com/gold_takin.htm

  http://www.scirecordbook.org/golden-takin/#A119

  Ik kan daar met mijn verstand niet bij. Zo'n prachtig en zeldzaam dier!

  Ik krimp al in elkaar als er in een film een klassieke auto wordt vernield.

  Maar ik kan er geen principieel bezwaar tegen bedenken….

 13. Hajo 5 juli 2012 om 16:30- Antwoorden

  @Theo: groot wild beschermen d.m.v. gecontroleerde jacht in reservaten kan model staan voor de nieuwe gedachte van nieuwe milieubeweging… de aardse natuur als een tuin waarin wij naar hartenlust leuke dingen mogen proberen binnen ethische grenzen. En het afschieten van dieren die een prachtig vrij leven hebben gehad is vele malen ethischer dan de bioindustrie of arend-doorklievende-windmolens. We moeten echt leren zien "het is ons feestje" hier op aarde. Ook die nertsenfokkerij in NL is natuurlijk helemaal prima. Je kunt niet enerzijds dagelijks honderdduizenden kippen afslachten voor kiloknallers en tegelijkertijd nertsenfokkerij verbieden. En dat vlees van die nertsen komt heus ook wel goed terecht…

 14. Ivo 5 juli 2012 om 18:12- Antwoorden

  Het vervelende is dat die beesten toch gefokt worden, maar dan in landen waar de regels minder "diervriendelijk" zijn. Wij "schone handen", de nertsen een slechter leven.

 15. Turris 6 juli 2012 om 09:32- Antwoorden

  Uit het leven gegrepen: Vond bij het leegruimen van mijn moeder's kledingkast een in perfecte staat verkerende nertsbontjas. Hij moet minimaal 40 jaar oud zijn. Mijn dochter kon niet over het hart krijgen de bontjas te dumpen. Hij hangt in haar kast nu,…. voor de aankomende ijstijd.

  Dat noem ik nog eens DUURZAAM.

 16. René Brioul 6 juli 2012 om 11:06- Antwoorden

  Het klimaat en alles daaromheen (en nog veel meer) is gewoon BIG BUSINESS.

  Deze big business staat ook volledig los van enige vorm van realiteit c.q. waarheidsvinding, gewoon OMDAT het big business is.

  Volg de geldstromen en zie wie daar proefondervindelijk ervaring mee hebben opgedaan en nog steeds ervaring(en) opdoen.

 17. Roel Meijer 8 juli 2012 om 23:32- Antwoorden

  Zeilmaker, je quote is gewoon ziek. Voor de lol een prachtig dier afmaken….?

  Niet makkelijk, maar je hebt deze keer jezelf overtroffen….

Geef een reactie