De Volkskrant doet alles om lieve doch enigszins naieve mensen bang te maken over het klimaat. Ditmaal schrijven ze niet het ANP of Reuters over. Vandaag is het Vlaamse ‘De Morgen’ aan de beurt, die betrouwbare bron van klimaatactivisme: de krant die een huilende Peter Tom Jones opving toen zijn Ecologische Voetafdruk het moest ontgelden. De Morgen op haar beurt bedreef zittend voor de televisie onderzoeksjournalistiek en schreef Channel Four over.

We hebben het klimaat nooit onder controle gehad
‘We hebben de opwarming van de aarde niet meer onder controle’ leert De Morgen/De Volkskrant ons. Er is nooit controle over het klimaat geweest, dus de kop is per definitie onzinnig.

De anatomie van zulke berichten is altijd het zelfde. Er zijn géén nieuwe gegevens, maar er is een voormalige autoriteit, in dit geval ex-IPCC Hoofd Bob Watson die vind dat hij politieke druk moet zetten en de redactie plakt daar een plaatje van een warme zomer bij. Halverwege het bericht komt de aap uit de mouw, aanleiding van alle klimaatgemauw:

Watson baseert zijn conclusie op de klimatologische modellen van de VN en op de vaststelling dat er politiek nauwelijks wat gebeurt.

ZZZZZZ.Slecht voor het milieu, al dat elkaar overschrijvende oud papier dat met beroep op autoriteit politiek bedrijft.