In hun ijver zich onsterfelijk belachelijk te maken voor het nageslacht en vele generaties na hen, hebben Belgische milieuactivisten iets nieuws bedacht: ze gaan- ik lieg niet- zingen voor het klimaat

Op 22 september gaat het land van Schanulleke – waar Walen en Vlamingen het al niet eens worden over de taal van een menukaart- de hele wereld zingend oproepen als één Vlaams blok achter de agenda te staan van het mondiale ecofascisme.

Awel, grootvader ware ge zot geworden?

‘Had gij een pintje teveel gedronken opa’, vraagt kleindochter in 2050. Nee, zegt grootvader dan. Dit is waarom hij het deed, 22 september 2012:

Omdat al meer dan twintig jaar wereldleiders het probleem van de klimaatsverandering (….)voor zich uit schuiven en wij dat beu zijn (….). Beu te moeten wachten (…), beu te moeten horen dat het allemaal niet zo makkelijk is (….). Daarom roepen we iedereen in België op om mee te komen zingen. Daarvan maken we een filmpje en dat sturen we de wereld rond. Zodat ook buiten België mensen aan het zingen slaan. (….) Zodat er echt iets gebeurt voor het te laat is.(…)

    (…)= u mag hier lachen


Allee, doen de meiskes van K3 ook mee?
Ooit als muziekrecensent een positief stukje geschreven over de Belgische satanische hardcoreband Length of Time, met wat gezellige swastika’s en een offerritueel in het binnenwerk, zanger geinspireerd door Charles Manson. En u dacht dat de duvel niet bestond. Nou, als er zelfs Belgische satanische hardcore bestaat zou ik die overhaaste metafysische conclusie nog eens heroverwegen.

De strakke riffs van gitarist Michel Kirby op een ritmesectie met zo’n lekker knallende snaredrum leverde ze een dikke voldoende in muziekblad Oor, en wat die zanger uitschreeuwt versta je toch niets van: hij kon zelfs een beetje lekker Ozzy-achtig uithalen. Het platenlabel stuurde me toen een stapel nieuwe cd’s waar de orgaanhandel en bloedspetters afspatten, als dank. Sindsdien geloof ik dat de zielszorg in Belgie toch meer professionele aandacht verdient.

Het Belgische initiatief ‘zingen voor het klimaat’ heeft dat geloof met verder bewijs versterkt.