Belgenmop: Zingen voor ‘Het Klimaat’

In hun ijver zich onsterfelijk belachelijk te maken voor het nageslacht en vele generaties na hen, hebben Belgische milieuactivisten iets nieuws bedacht: ze gaan- ik lieg niet- zingen voor het klimaat

Op 22 september gaat het land van Schanulleke – waar Walen en Vlamingen het al niet eens worden over de taal van een menukaart- de hele wereld zingend oproepen als één Vlaams blok achter de agenda te staan van het mondiale ecofascisme.

Awel, grootvader ware ge zot geworden?

‘Had gij een pintje teveel gedronken opa’, vraagt kleindochter in 2050. Nee, zegt grootvader dan. Dit is waarom hij het deed, 22 september 2012:

Omdat al meer dan twintig jaar wereldleiders het probleem van de klimaatsverandering (….)voor zich uit schuiven en wij dat beu zijn (….). Beu te moeten wachten (…), beu te moeten horen dat het allemaal niet zo makkelijk is (….). Daarom roepen we iedereen in België op om mee te komen zingen. Daarvan maken we een filmpje en dat sturen we de wereld rond. Zodat ook buiten België mensen aan het zingen slaan. (….) Zodat er echt iets gebeurt voor het te laat is.(…)

  (…)= u mag hier lachen


Allee, doen de meiskes van K3 ook mee?
Ooit als muziekrecensent een positief stukje geschreven over de Belgische satanische hardcoreband Length of Time, met wat gezellige swastika’s en een offerritueel in het binnenwerk, zanger geinspireerd door Charles Manson. En u dacht dat de duvel niet bestond. Nou, als er zelfs Belgische satanische hardcore bestaat zou ik die overhaaste metafysische conclusie nog eens heroverwegen.

De strakke riffs van gitarist Michel Kirby op een ritmesectie met zo’n lekker knallende snaredrum leverde ze een dikke voldoende in muziekblad Oor, en wat die zanger uitschreeuwt versta je toch niets van: hij kon zelfs een beetje lekker Ozzy-achtig uithalen. Het platenlabel stuurde me toen een stapel nieuwe cd’s waar de orgaanhandel en bloedspetters afspatten, als dank. Sindsdien geloof ik dat de zielszorg in Belgie toch meer professionele aandacht verdient.

Het Belgische initiatief ‘zingen voor het klimaat’ heeft dat geloof met verder bewijs versterkt.

Door | 2012-09-10T22:15:44+00:00 10 september 2012|6 Reacties

6 Reacties

 1. Rypke 10 september 2012 om 23:40- Antwoorden

  In welke krochten van de Anale Driehoek is dit idee geboren: Kontich? Aarsbergen?

 2. Rypke 10 september 2012 om 23:55- Antwoorden

  Ik bedoel, de Nederlandse milieubeweging moet zich nu toch bezinnen op een antwoord hoe de Belgen hier te overtreffen

  Een actie als 'neuken voor de neushoorn', daar gaat het ook niet zo best meer mee schijnt het

  Ik probeer even mee te denken. We hebben al klimaatneutraal klappertanden voor kleuters: de Warme Truiendag van 'klimaatzuster'Annemarie Pronk, die met subsidie uit Stichting Kennis voor kLimaat de verwarming in kleurterklasjes hartje winter uitdraait, voor het klimaat. Waartoe zijn ze nog meer in staat?

 3. DWK 11 september 2012 om 00:48- Antwoorden

  Zingen voor het klimaat?

  Niks nieuws:

  https://www.youtube.com/watch?v=QlvRRHNShfY&f

 4. JanWaalwijk 12 september 2012 om 11:54- Antwoorden

  Ook MEGA irritant, na het VRT weerbericht , waarbij sowieso het geluid alleen aangaat als die dame met die grote ogen het presenteert, alarmist Frank de Boosere kan ik sowieso neit verdragen met zijn continu "te heet/koud voor de tijd van het jaar" wordt vermeld dat een automerk "trotse sponsor van het KLIMAAT" is, walgelijk, Belgen gebruiken sowieso klimaat/milieu/natuur kriskras door elkaar, zo is recycling "goed voor de natuur".

 5. Yves Vanden Bosch 13 september 2012 om 00:57- Antwoorden

  Jullie zouden best iets doen aan jullie "Vlaams" accent, het is al even erg als Luns Frans horen spreken. Veel plezier met de verkiezingen, hoeveel zetels heeft de PVV weer verloren?

  Je zou voor minder zingen…

 6. DWK 13 september 2012 om 01:57- Antwoorden

  Ik zie dat het Belgen-meldpunt weer open is.

Geef een reactie