.
Op 8 augustus jongstleden is een officieel burger initiatief, goedgekeurd door de Europese Commissie, van start gegaan om een flink stuk Europees klimaatbeleid op te schorten. De initiatiefnemers hebben nu een jaar de tijd om een miljoen handtekeningen uit 7 landen te verzamelen.
Het resultaat, als dat lukt, zal zijn dat de commissie en het EP naar het voorstel zullen kijken, en dat ze bij beiden hun standpunt zullen mogen verdedigen. Ik verwacht op grond van hieronder besproken ontwikkelingen, dat dat wel degelijk tot concrete wetgeving zou kunnen leiden die een einde maakt aan de verspilling!

Onderwerp:

Suspend the 2009 EU Climate & Energy Package (excluding energy efficiency clauses) and further climate regulations until a climate agreement is signed by major CO2 emitters – China, USA, and India.

Belangrijkste doelen:

1. To stop EU climate policy wasting hundreds of billions of euros on ineffective unilateral action on the climate at a time of economic crisis.

2. To stop carbon leakage – export of jobs and businesses to developing countries without climate legislation.

3. To make fuel and energy cheaper, increase employment and reduce fuel poverty. This will increase social cohesion and reduce social exclusion.

4. To increase energy security by allowing member states to use their own natural energy resources.

Keerpunt
In mijn eerdere blogs gaf ik al aan dat de Nederlandse skeptici, zelfs als hun standpunten door een meerderheid in de 2e kamer zouden worden gedeeld, er niet in zullen slagen de enorme verspilling van overheidsgeld aan klimaatbeleid tot staan te brengen: ons land is nu eenmaal niet in de positie om een juist door onszelf geëist beleid nu weer van tafel te vegen, of ons eraan te willen onttrekken. De Eu doelstellingen zullen dus regeringsbeleid blijven.

Ik kondigde ook al aan dat het EU klimaatbeleid uiteindelijk onder druk van de Oost- en Zuid Europese landen sterk zal worden afgezwakt of zelfs afgeschaft.
Ik kon niet beter op mijn wenken bediend worden!
Dit initiatief zou wel eens het begin van het einde van de Europese klimaatgekte kunnen betekenen.

Klimaatrealisme
Bovenstaande petitie is ijzersterk: er is geen speld tussen te krijgen.
Men wijst erop dat het klimaatbeleid volledig symbolisch is zolang de echte uitstoters niet meedoen, en dat de geldverspilling direct de welvaart van de Europese landen bedreigt.

Dat is belangrijk, niet om de klimaatdiscussie te winnen, maar omdat er een echt valide excuus nodig is voor de niet klimaatgestoorde landen om tegen deze massale verspilling te kunnen stemmen.

Zowel de wankelende Zuid Europese landen als de zwaar op steenkool leunende en ook economisch zwaar door de crisis getroffen Oost-Europese landen hebben er baat bij om de uitholling van de Europese economie door CO2 beleid tot staan te brengen. Datzelfde belang hebben Nederland en Duitsland natuurlijk ook, maar die kunnen nooit het initiatief nemen om hun eigen getuigenisbeleid af te vallen.  Dus laat dit maar door de anderen gebeuren, waarna we ons er wel bij zullen moeten neerleggen….

Toppunt van hypocrisie natuurlijk, maar als het zo moet, dan moet het maar zo.

Uiteraard bevelen wij deze uitermate essentiële actie bij u allen aan, en zullen we u op de hoogte houden van de ontwikkelingen!

.