Europese burger komt in verzet tegen klimaatgekte

.
Op 8 augustus jongstleden is een officieel burger initiatief, goedgekeurd door de Europese Commissie, van start gegaan om een flink stuk Europees klimaatbeleid op te schorten. De initiatiefnemers hebben nu een jaar de tijd om een miljoen handtekeningen uit 7 landen te verzamelen.
Het resultaat, als dat lukt, zal zijn dat de commissie en het EP naar het voorstel zullen kijken, en dat ze bij beiden hun standpunt zullen mogen verdedigen. Ik verwacht op grond van hieronder besproken ontwikkelingen, dat dat wel degelijk tot concrete wetgeving zou kunnen leiden die een einde maakt aan de verspilling!

Onderwerp:

Suspend the 2009 EU Climate & Energy Package (excluding energy efficiency clauses) and further climate regulations until a climate agreement is signed by major CO2 emitters – China, USA, and India.

Belangrijkste doelen:

1. To stop EU climate policy wasting hundreds of billions of euros on ineffective unilateral action on the climate at a time of economic crisis.

2. To stop carbon leakage – export of jobs and businesses to developing countries without climate legislation.

3. To make fuel and energy cheaper, increase employment and reduce fuel poverty. This will increase social cohesion and reduce social exclusion.

4. To increase energy security by allowing member states to use their own natural energy resources.

Keerpunt
In mijn eerdere blogs gaf ik al aan dat de Nederlandse skeptici, zelfs als hun standpunten door een meerderheid in de 2e kamer zouden worden gedeeld, er niet in zullen slagen de enorme verspilling van overheidsgeld aan klimaatbeleid tot staan te brengen: ons land is nu eenmaal niet in de positie om een juist door onszelf geëist beleid nu weer van tafel te vegen, of ons eraan te willen onttrekken. De Eu doelstellingen zullen dus regeringsbeleid blijven.

Ik kondigde ook al aan dat het EU klimaatbeleid uiteindelijk onder druk van de Oost- en Zuid Europese landen sterk zal worden afgezwakt of zelfs afgeschaft.
Ik kon niet beter op mijn wenken bediend worden!
Dit initiatief zou wel eens het begin van het einde van de Europese klimaatgekte kunnen betekenen.

Klimaatrealisme
Bovenstaande petitie is ijzersterk: er is geen speld tussen te krijgen.
Men wijst erop dat het klimaatbeleid volledig symbolisch is zolang de echte uitstoters niet meedoen, en dat de geldverspilling direct de welvaart van de Europese landen bedreigt.

Dat is belangrijk, niet om de klimaatdiscussie te winnen, maar omdat er een echt valide excuus nodig is voor de niet klimaatgestoorde landen om tegen deze massale verspilling te kunnen stemmen.

Zowel de wankelende Zuid Europese landen als de zwaar op steenkool leunende en ook economisch zwaar door de crisis getroffen Oost-Europese landen hebben er baat bij om de uitholling van de Europese economie door CO2 beleid tot staan te brengen. Datzelfde belang hebben Nederland en Duitsland natuurlijk ook, maar die kunnen nooit het initiatief nemen om hun eigen getuigenisbeleid af te vallen.  Dus laat dit maar door de anderen gebeuren, waarna we ons er wel bij zullen moeten neerleggen….

Toppunt van hypocrisie natuurlijk, maar als het zo moet, dan moet het maar zo.

Uiteraard bevelen wij deze uitermate essentiële actie bij u allen aan, en zullen we u op de hoogte houden van de ontwikkelingen!

.

Door | 2012-09-16T20:00:31+00:00 16 september 2012|30 Reacties

30 Reacties

 1. Scarface 16 september 2012 om 22:55- Antwoorden

  Heb via de link het origineel bezocht, maar wordt er nog niet veel wijzer van, want wat ik wil weten is: WAAR KAN IK TEKENEN?

 2. Niek Rodenburg 16 september 2012 om 23:20- Antwoorden

  Tja Scarface, het lijkt weer op z'n Brussels geregeld.

  Ik kan de website om dit Burgerinitiatief mede te ondertekenen ook niet vinden, maar Theo weet 'm vast wel.

  Overigens hebben we de tijd tot 7 augustus 2013.

  Waar je verwacht dat je kunt ondertekenen staat:

  Website: We do not have it yet

  Voor andere belangstellenden, volg de link van Theo:

  http://ec.europa.eu/citizens-initiative/public/in

  en wat meer info over het BI in het algemeen.

  http://ec.europa.eu/citizens-initiative/public/ho

 3. DWK 16 september 2012 om 23:49- Antwoorden

  Nou daar wil ik t.z.t. wel even voor gaan zitten. Ik heb zo’n 7000 mailadressen in het bestand. Allemaal mensen die, naar ik aanneem, ook na 2020 graag nog wel een keertje een weekendje weg willen. En dat zit er voor velen niet meer in als we zo door gaan.

 4. Arthur Rörsch 17 september 2012 om 00:43- Antwoorden

  Hallo DWK,

  je hebt kennelijk een aardig klantenbestand (7000)met je herberg in de Eiffel. Mogen mijn vrouw en ik ook eens bij je langs komen om te ervaren wat je in je eigen vak presteert? Wij zijn professioneel gespecialiseerd in de Franse keuken (met Parijs Gordon Bleu diploma), vanwege Indische familie achtergrond in de rijsttafel, vanwege verblijf in Mexico in precolumbiaans cooking) Mijn eigen Duitse achtergrond wil ik ook niet verbloemen want ik hecht zeer aan een goede kartoffel salat).

  Ter geruststelling,hoewel bekend in culinaire kring, we werken niet mee aan de guide M.

  Zonder gekheid. Zou het niet aardig zijn als we met een paar mensen die op deze www met elkaar van gedachte wisselen, ook eens persoonlijk met elkaar spreken, gedurende een ontspannen weekend verblijf in jouw herberg dit najaar?

  Mijn e-mail adres is inmiddels algemeen bekend. arthur@keykey.nl.Het staat open voor aanmeldingen.

  Wat is jou aanbieding?. Mijn voorstel: aankomst vrijdagavond na diner, overnachting zaterdag zondag , diner zaterdag, zondag vertrek na de lunch. Het is maar een voorstel. Je hebt wellicht iets anders in de aanbieding.

 5. DWK 17 september 2012 om 02:16- Antwoorden

  Arthur,

  Hè hè; kijk daar doe je het nou allemaal voor. Ik klop me nu zo’n jaar of twee het bloed uit de vingertoppen met als enig doel DE “Geheimtipp” voor een sceptisch weekendje weg te worden. Ik stuur je binnenkort een suggestie met een avondje frivool Frans en een avondje stevig Duits.

  Bespeur ik het trouwens goed en ben je langzaam het verblijf in hogere luchtlagen aan het verruilen voor doelgerichte actie vanaf de grond of is het een combinatie?

 6. Harry van Schalkwijk 17 september 2012 om 03:21- Antwoorden

  Even terug on topic:

  Dit burger initiatief zou wel eens politiek van groot belang kunnen worden, maar dan vooral in landen waar we vanaf hier praktisch geen invloed op hebben. Zelfs de politieke sfeer in Oost- en Zuid- Europa is voor ons niet eenvoudig te proeven.

  Wel kunnen klimaatbeleid-skeptici van hier de mensen uit deze verder weg gelegen landen aanmoedigen. Internationaal contact kan worden uitgebouwd.

  Belangrijk is, dat afwijzing van het Europese klimaatbeleid niet noodzakelijk hetzelfde is als tegen de Europese Unie zijn.

  Anderzijds is het centraal dwingend opgelegd Europees klimaatbeleid wel een reden om langzamerhand een hekel te krijgen aan de Europese Unie.

 7. Hugo Matthijssen 17 september 2012 om 09:24- Antwoorden

  Er is wat het initiatief betreft een fors probleem.

  Op het moment dat rtl bij het weerpraatje beelden laat zien van de enorme effecten van global warming bereik je de massa niet en kom je niet aan voldoende handtekeningen.

  Essentieel is dat er meer media aandacht komt en duidelijke informatie.

  kosten baten b.v.

  Op dit moment blijkt dat er zeer veel middelen beschikbaar zijn aan de alarmistische kant en zij steeds weer het vuurtje opstoken als het uit dreigt te gaan.

  we hebben op dit moment een enorme brandweerwagen nodig wil er enig effect zijn.

  Wie gaat er tekenen als aan onze kinderen op school geleerd wordt dat wetenschappelijk gezien het bewijs t.a.v. global warming en de gevolgen daarvan net zo sterk is als b.v. de wet van archimedes?

  Een handtekening actie alleen heeft weinig effect en zal uiteindelijk contraproductief werken als er onvoldoende handtekeningen blijken te zijn.

 8. Niek Rodenburg 17 september 2012 om 09:47- Antwoorden

  @Theo.

  Op nationaal niveau zal er iemand moeten zijn die de software download waarmee dit burgerinitiatief wordt ondersteund.

  Er zal een website moeten komen, maar daar krijg je dacht ik EU subsidie voor.

  De nationale 'autoriteit', wat dat dan ook moge zijn, moet toegang krijgen tot de website om te controleren of alles wel netjes verloopt. Volgens de beschrijving van de software zitten daar de nodige beschermingsmaatregelen voor ingebouwd.

  Weet onze 'nationale autoriteit' al van dit burgerinitiatief? Zijn ze al wakker in Den Haag?

  Voor alle zekerheid de website http://www.euburgerinitiatief.nl gereserveerd.

 9. Niek Rodenburg 17 september 2012 om 09:54- Antwoorden

  @Hugo.

  Ik denk dat je te somber bent.

  Als de EU inwoners dit lezen:

  To make fuel and energy cheaper

  dan denken ze , niet geschoten is altijd mis, en zullen ze heus wel tekenen.

  Het feit alleen al dat die EU burgerinitiatief plaatsvindt duidt er op dat de stemming in Brussel ten aanzien van het klimaat drastisch aan het veranderen is.

  Dar de honderden miljarden dit deze ongein allemaal kost, beter kunnen worden besteed.

  Kijk naar de plannen om minder biodiesel bij te mengen.

  Ze worden echt wakker daar in Brussel, maar dat moet ook wel, want er komen in diverse grote EU landen verkiezingen aan….

 10. BezorgdeBurger 17 september 2012 om 09:55- Antwoorden

  Toch maar effe op WUWT gaan kijken, ben niet aan het trollen!! Leuke introductie trouwens eerste post meteen deleten 🙂

 11. JanWaalwijk 17 september 2012 om 10:02- Antwoorden

  Het is iets, maar ik geloof niet dat ik het er volledig mee eens ben, eerst maar eens uitzoeken wie dit precies zijn, ze gaan er namelijk van uit dat er wel degelijk een probleem is met plantenvoedsel en dat eerst eens China, India, etc een overeenkomst moet tekenen voordat de EU weer het idiote voortouw hierin neemt. Ik ga dit voorlopig niet steunen. Mijn oplossing (onmiddelijk ontslag van de "klimaat-commissaris" en terugdraaien van alle maatregelen) zal het ook nooit redden maar ik vind dit een verdacht initiatief.

 12. tegenwinder 17 september 2012 om 10:02- Antwoorden

  Ik vraag me af hoe het verhaal van Pat Swords hier in past:

  http://www.epaw.org/media.php?lang=en&article

  Hoewel dus duidelijk is dat EU-lidstaten de wet overtreden door dat milieumaatregelen niet werden onderworpen aan de regels die werden opgesteld door de EU en waar zij (de lidstaten) aan gehouden zijn door het ondertekenen van de de Conventie van Aarhus, blijkt uit de reacties dat er geen donder mee gedaan wordt?:

  http://www.epaw.org/media.php?lang=en&article

  En dat kan dus zomaar?

  Zo'n burgerinitiatief zou (nu) toch helemaal niet nodig moeten zijn? Ben ik nu zo dom of naïf ? (of misschien beide?)

 13. BezorgdeBurger 17 september 2012 om 10:03- Antwoorden

  Paper voorspelt nieuwe ijstijd!!

  Prachtig verhaal toch voor de MSM en de PO. Slaat het initiatief alleen maar beter aan door twijfel en verwarring.

 14. Niek Rodenburg 17 september 2012 om 10:18- Antwoorden

  @tegenwinder

  Ik denk dat de UNECE sancties in het vooruitzicht gaat stellen als de EU dit Ierse initiatief blokkeert.

 15. Koud 17 september 2012 om 10:25- Antwoorden

  Zelfs Niet Gekozen Organisaties krijgen genoeg van Europa's groene navelstaren:

  http://www.oxfamnovib.nl/Europas-dorst-naar-biobr

 16. tegenwinder 17 september 2012 om 11:09- Antwoorden

  De EU-lidstaten) overtreden op dit moment hun eigen WETGEVING! En de UNECE heeft dit officieel bevestigd. Welk orgaan kan de EU dwingen die regelgeving correct uit te voeren? M.a.w. wie berecht de EU bij overtredingen?

 17. JanWaalwijk 17 september 2012 om 11:21- Antwoorden

  @Koud: Dat men oorspronkelijk (Ook Gij, Diederik??) massaal voor biobrandstof was en na voorschrijdend inzicht zogenaamd tot inkeer is gekomen moet deze organistaties tot in de eeuwigheid worden nagedragen vind ik.

  Wat de petitie betreft, ik ben het met Theo eens dat dit een klein sprankje hoop is om de EUSSR ooit tot inkeer te laten komen, dan moet het maar onder het mom van een nieuw Kyoto, misschien belangrijk om de Tsjechen en hun president aan boord te krijgen.

  Ik heb dus nog tot augustus volgend jaar de tijd om na te denken, dan wordt het als het miljoen handtekeningen gehaald wordt vast wel 2017 eens een keer behandeld….

 18. Niek Rodenburg 17 september 2012 om 11:25- Antwoorden

  M.a.w. wie berecht de EU bij overtredingen?

  Je zou een klacht kunnen indienen bij het Europese Hof in Luxemburg, maar ik verwacht dat Pat Swords, eventueel samen met de het Compliance Committe van de UNECE, de nodige juridische stappen gaat ondernemen.

  Overigens, wat ik al schreef, de UNECE kan aan de EU ook sancties opleggen.

 19. Niek Rodenburg 17 september 2012 om 11:27- Antwoorden

  Ik heb dus nog tot augustus volgend jaar de tijd om na te denken, dan wordt het als het miljoen handtekeningen gehaald wordt vast wel 2017 eens een keer behandeld….

  Ik dacht dat er een timeline op één van die EU websites stond, maar 2017 lijkt me erg pessimistisch Jan.

 20. Niek Rodenburg 17 september 2012 om 11:33- Antwoorden

  JanW schreef:

  Dat men oorspronkelijk (Ook Gij, Diederik??) massaal voor biobrandstof was en na voorschrijdend inzicht zogenaamd tot inkeer is gekomen moet deze organistaties tot in de eeuwigheid worden nagedragen vind ik.

  Eén ding staat al vast, namelijk dat de EU uiterlijk 2020 alle subsidies voor de productie van biobrandstoffen afschaft. Los van dit burgerinitiatief.

  Zie ook

  Europese Unie wil grens gebruik biobrandstoffen en stop op subsidies

 21. Hugo Matthijssen 17 september 2012 om 11:51- Antwoorden

  Niek

  Tussen nu en 2020 gaan er nog veel mensen dood van de honger en zullen vele anderen ernstig beperkt zijn omdat ze nog net niet dood zijn gegaan.

  Op dit moment heeft met in de VS zowat alle mais reserves omgezet in ethanol en heeft men nu o.a. speciale energiemais geselecteerd en ook nog eens een aantal forse fabrieken neergezet om van mais bioplastic te produceren.

  Nu de maisoogst is mislukt in de VS gaan we echt deze fabrieken niet stilzetten maar gaan ze de wereldmarkt op om de laatste resten op te kopen.

  Dat drijft de prijs op en waar je als arme burger tot op heden nog kon eten van je verdiende euro per dag zie je nu je kinderen verhongeren.

  Als je dan weet dat de laatste jaren ook de prijzen van granen, suiker en eetbare oliën de olieprijzen zijn gaan volgen en Rusland een exportverbod op granen heeft afgekondigd is het wel duidelijk wat er aan de hand is.

  Nog even en een heel groot deel van de wereldbevolking wordt heel erg boos op ons.

 22. Hugo Matthijssen 17 september 2012 om 11:55- Antwoorden
 23. Niek Rodenburg 17 september 2012 om 12:10- Antwoorden

  Nog even en een heel groot deel van de wereldbevolking wordt heel erg boos op ons.

  Hugo, een klein deel van de wereldbevolking is nog steeds woest op een Nederlands bedrijf en het management.

  In Tanzania, daar heb je hem weer zul je denken, zijn een groot aantal inwoners van een dorp door dat bedrijf van hun land geschopt omdat er zo nodig een plantje moest groeien waar biodiesel uit geperst kon worden.

  Dit plantje zou volgens alle wetenschappelijke onderzoeken die er maar tevoorschijn werden getoverd, op uiterst schrale grond kunnen groeien.

  Een mens vraagt zich dan af waarom het plantje door Bioshape dan niet op schrale grond werd gepoot, maar dat in plaats daarvan de zeer vruchtbare bovenlaag van al dan niet illegaal gekapt tropisch bos voor moest worden gebruikt.

  Ondanks deze vruchtbare bovenlaag moest het plantje vrijwel dagelijks met water besproeid worden, kreeg het bergen kunstmest en nog eens zoveel bergen pesticiden over de bladeren gespoten om te voorkomen dat schimmels de planten verwoestten.

  De inwoners van dit dorp en hun voorouders waren van de grond afhankelijk omdat ze er al eeuwen lang maïs, suikerriet, cassave en tabak verbouwden.

  En nu zijn ze van de één op andere dag van hun land gegooid tegen een vergoeding van een paar cent.

  Deze mensen zijn tot op de dag van vandaag afhankelijk van giften of een rijke suikeroom uit Dar es Salaam die af en toe wat eten komt brengen.

  Middelen van bestaan hebben deze mensen niet meer, geld is er niet dus kunnen ze nergens eten kopen.

  Ik schreef hierboven: een klein deel van de wereldbevolking is nog steeds woest op een Nederlands bedrijf en het management.

  Als dat management, bestaande uit de heren Cor Vaes, Wilbert Hermans en Jan Paul van Soest het lef heeft om eens in dat gebied te gaan kijken welke humanitaire ramp ze hebben veroorzaakt kan ik je een voorspelling geven wat er met hen gebeurt: ze worden aan de dichtstbijzijnde baobap boom opgehangen nadat ze eerst met speren en machetes zijn doorzeeft.

  Zo woest zijn ze nog steeds omdat alles wat ze hadden hen door deze grootgraaiers is ontnomen. Ze hebben niets meer te verliezen.

  Als tien procent van het bedrag dat in het faillissement van Bioshape nog zoek is wordt aangewend om deze mensen te helpen zouden ze een zonniger toekomst hebben dan nu het geval is.

  En dit is dan boosheid op kleine schaal…..

 24. Arthur Rörsch 17 september 2012 om 15:18- Antwoorden

  @ DWK

  En ik maar zoeken waar je herberg ligt.

  Ik begrijp, twee uur rijdend vanaf Maastricht bij de 1283ste windmolen rechtsaf.

  Heet het Meerfeld, Kylltal, Rheintal?

  Een weekend- verblijf lukt ons niet. Het wordt een paar doordeweekse dagen, midden oktober of november.

  Gaarne spoedig je bericht.

 25. Hugo Matthijssen 17 september 2012 om 16:48- Antwoorden

  Niek

  Dat zijn maffia praktijken onder welke vlag dan ook.

  Moet je ook eens zien hoeveel grond er nu al bezet wordt met onze excuus boompjes,waar kort daarvoor nog voedsel werd verbouwd.

  Dat komt nog boven het grondbeslag voor biobrandstof.

  Je zou dit kunnen vertalen als misdaad tegen de mensheid.

  Er gaan de komende paar jaar meer mensen sterven van de honger ten gevolge van onze biogekte als in alle oorlogen in de vorige eeuw samen.

 26. Geronimo 24 november 2012 om 17:50- Antwoorden

  Vooral doorgaan met verbeteren van het klimaat en vermindering CO2!

  Liefst nog met verdubbelde inzet. Mensen verhongeren niet door "biogekte" maar door

  Structurele ondermijning van onze eigen (natuurlijke) voedingsbodem.

 27. Niek Rodenburg 24 november 2012 om 19:30- Antwoorden

  Geronimo.

  Geef mij eens 1 reden waarom wij minder CO2 zouden moeten uitstoten als China in 1 dag méér CO2 uitstoot wat wij in 1 jaar besparen.

  Lees deze website eens:

  A graphical look at worldwide CO2 numbers

  op

  http://wattsupwiththat.com/2012/11/23/a-graphical

 28. boels069 24 november 2012 om 23:28- Antwoorden

  @Geronimo:

  Mensen verhongeren door slecht of ontbrekend burgerlijk bestuur.

  Klimaatverandering heeft daar niets mee te maken.

  Biogekte bevorder je als je groene amateurs het werk van vakmensen laat doen.

 29. […] René Leegte de kamer in! 115.  13 september 2012 Nederland kleurt blauw 116.  16 september 2012 Europese burger komt in verzet tegen klimaatgekte 117.  17 oktober 2012   Gezonde groene economie is een sprookje 118.  30 oktober 2012   Rutte […]

 30. […] en de vernietiging van Griekenland 2012/02/13/   “Elke Griek een Volk” 2012/09/16     Europese burger komt in verzet tegen klimaatgekte 135. 24 november 2013  Slotdebat DDS over alternatieven voor de euro 147. 6 mei 2014  1. Het […]

Geef een reactie