‘Nieuwe Energie’: Nóg een bedrijfslobby die subsidie wil

Het zijn economisch zware tijden, en dan kan iedere bedrijfsbranche wel een steuntje van de overheid gebruiken. Onder leiding van dorpsgenoot en deeltijdboer Ed Nijpels van de groene staatsruif eters van Liberaal Groen zou gisteren met alle fracties zijn besloten tot een ‘Nationaal Energie Transitie Akkoord’.

  Update: Intern informeren bij de fractie waar mijn stem naar toe gaat met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid leert: NEE, het nieuws van ‘energieoverheid.nl’klopt niet. Wel komt er een goede energieparagraaf na de verkiezingen.

Waarschijnlijk lobbynieuwtje van gesubsidieerde roofkapitalisten
Het gaat ook om (uit hun verband gerukte) vrijblijvende uitspraken, gedaan tijdens een debat georganiseerd door de ongetwijfeld gesubsidieerde stichting van D66’er Marco Witsche: ‘Nederland krijgt Nieuwe Energie‘, en elektrische installatiebrancheverengiging Unetovni.

Het nieuws wordt gemeld door een site van ‘geheel onafhankelijke’adviseurs met de naam ‘Energieoverheid.nl’: een club die net als ‘Liberaal Groen’vooral bestaat uit adviseurs die nieuwe energie/geld van de overheid krijgen. En goh, welke branche zou er toch beter worden van het installeren van zonnepanelen en slimme energieverbruikspionagemeters? Ehhh ehhh

We lezen

Het doel van het akkoord is om, over kabinetsgrenzen heen, burgers en bedrijven meer langjarige zekerheid van beleid (= eufemisme voor subsidiebeschibaarheidRZ) te bieden. Alle maatschappelijke sectoren vinden dit cruciaal voor een beter investeringsklimaat.

Het beste Nationale Energietransitieakkoord, is een transitie naar energievormen zonder subsidie. Waarom moeten belastingbetalers én de voormalige nutsbedrijven steunen. én hun adviseurs. Terwijl de klimaatbelastingen nu al de pan uitrijzen, met 120 euro extra per gezin per jaar. Dat bedoelt men hier niet.

Deze getuigenispolitiek betekent dat wij nog meer belastingen gaan betalen om niet renderende energievormen tot in het oneindige te subsidieren, zonder enig effect op het beleden doel: afkoeling van het klimaat, waar het dan ook duidelijk niet om gaat. Iedereen met een IQ boven 2 punten kan dat toch inzien, als hij zijn ogen opent….

Energieoverheid.nl liegt
Het gaat dus om het vullen van zakken van progressieve roofkapitalisten. Excuseer mij voor mijn taalgebruik en laat mij hier juridisch over de schreef gaan, maar een site waar men beweert dat zonnestroom economische groei geeft als energieoverheid.nl: die houdt andere ethische standaarden ten aanzien van waarheidsvinding. Laten wij afsluiten met de quote van milieu-econoom Richard Tol, over de mythe van Groene Groei

“Klimaatbeleid draagt niet bij aan de economische groei of de werkgelegenheid. Integendeel.
Ongeveer 2% van het Bruto Europese Product wordt besteed aan energie. Als de energiesector met 10% groeit, dan groeit de economie met 0.2%. Een kleine sector kan de economische groei niet aanzwengelen. Dat geld in sterkere mate voor de werkgelegenheid. Ongeveer 1% werkt in de energiesector. Als het aantal energiewerkers verdubbelt, dan daalt de werkloosheid licht.”

Door | 2012-09-04T12:57:38+00:00 4 september 2012|28 Reacties

28 Reacties

 1. Niek Rodenburg 4 september 2012 om 14:50- Antwoorden

  Lees dit even:

  Brede coalitie wil een energieakkoord

  http://fd.nl/economie-politiek/299116-1209/brede-

  In mijn ogen heeft de VVD zich volledig verkocht aan de linkse partijen. In ruil voor toezeggingen van die kant zal de VVD er alles aan doen om Nederland te verduurzamen en Rutte in het pluche te houden.

  Helaas kan Leegte het tij niet in z´n eentje keren, dus een stem op hem is een verloren stem.

  Het partijbelang is groter dan de inbreng van Leegte. Om die reden staat hij ergens op plaats 30.

  Update: Hmmm, abo vereist voor de niet FD lezers. Jammer want het is best een aardig artikel dat de huidige gang van zaken binnen de VVD weergeeft ten aanzien van het energiebeleid in de toekomst.

  De link die Rypke noemt is ook duidelijk en geeft het FD artikel aardig weer, tot aan samenwerking en Open Brief.

  Eén ding is zeker: de burgers krijgen de rekening van al deze duurzame, miljarden verslindende onzin, gepresenteerd.

 2. Niek Rodenburg 4 september 2012 om 15:01- Antwoorden

  Rypke schreef:

  Energieoverheid.nl liegt

  Het gaat dus om het vullen van zakken van progressieve roofkapitalisten. Excuseer mij voor mijn taalgebruik en laat mij hier juridisch over de schreef gaan, maar een site waar men beweert dat zonnestroom economische groei geeft als energieoverheid.nl: die houdt andere ethische standaarden ten aanzien van waarheidsvinding.

  Ik heb verschillende keren kritische kanttekeningen bij sommige misleidende artikelen ingezonden als lezersreactie. Ze weigeren dat consequent te plaatsen.

  Deze website is door mij al maanden geleden bij het grofvuil gezet.

 3. tegenwinder 4 september 2012 om 15:35- Antwoorden

  En wie komen we daar ook weer tegen?
  http://www.nuzakelijk.nl/column-jan-rotmans/29005
  Juist, ja……….

 4. Janwaalwijk 4 september 2012 om 16:38- Antwoorden

  En die Jan Rotmans gaat me daar toch creatief om met de waarheid in die column, zeg, Diederik Stapel waardige beweringen, stokpaardjes als precies weten wanneer het gas op is, schaliegas past niet in zijn straatje uiteraard, alsmede wat mythes als economische groei door onecpnomisch verantwoorde kapitaalvernieting in schone energie. Hoogleraar? Een Groene Clown is het die Rotmans.

 5. Niek Rodenburg 4 september 2012 om 17:15- Antwoorden

  Jan Rotmans ontpopt zich steeds meer als Volksverlakker nummer 1.

  Hij is en blijft een oplichter. Ik zou hem zelfs de kwalificatie Staatsgevaarlijk willen geven.

  De heer dient zo snel mogelijk van zijn functies te worden ontheven.

  Hij zegt onder meer:

  Iedereen die dus de transitie naar schone energie vertraagt, blokkeert bewust de economische vooruitgang van Nederland.

  Je moet maar durven.

 6. Niek Rodenburg 4 september 2012 om 17:22- Antwoorden

  Als Rotmans dezelfde woorden als in het bewuste artikl in de toenmalige USSR had gesproken was hij voor de rest van z´n leven naar Siberië gestuurd om sneeuw te ruimen.

 7. Niek Rodenburg 4 september 2012 om 17:38- Antwoorden

  Jan Rotmans is de verpersoonlijking van een groep volksverlakkers die het inkomen in gevaar ziet komen.

  Het hele arsenaal bangmakerij trucs wordt daartoe uit de kast getrokken en iedereen knikt instemmend.

  Mensen, wakker worden. Van deze man koop je ook geen tweede hands auto.

 8. Amadeus Gould 4 september 2012 om 18:14- Antwoorden

  Ik vraag me af of Arthur Rörsch al een antwoord van Jan Rotmans heeft gekregen.

  Het mooiste is nog het onderschrift die vertelt wie Jan Rotmans nu precies is…

  Jan Rotmans is hoogleraar op het gebied van duurzaamheid en transities en internationale autoriteit op dit gebied. Hij is friskijker, dwarsdenker, kantelaar en zeer actief twitteraar: Twitter.com/janrotmans

  Schaamteloos laat je van jezelf zeggen dat je als professor de hele dag twittert en mensen – met de voet tussen de deur – van jouw bull shit…sorry ideeen probeert te overtuigen.

  Jan Rotmans is een internationale autoriteit op het gebied van duurzaamheid zo lezen we daarboven. En in de column beklaagt de internationale autoriteit, onze J.R., dat we hier in NL bijna niks van (zijn) duurzaamheidsideen overnemen…..wel leuk….ja en dat moet een reden hebben….de fossiele energie mafia…

  Jan Rotmans, die van zichzelf zegt dat hij geen profeet is (maar dat eigenlijk wel van zichzelf vindt – maar je moet nu eenmaal bescheiden blijven – ook al ben je zo vreselijk knap als Jan)…. moet zich zo wel echt de profeet voelen, die niet in eigen land wordt geeerd.

  Jan die op 9 September al jeremierend men zijn lijst van 100 nederlandse onduurzamen beloofd heeft te komen. En aangezien NL al duurzaam onderaan staat volgens Jan…..moet het volgens Jan allemaal wel heel erg zijn, wat die 100 onduurzame NL-ers doen.

  We kijken rijkhalzend naar de lijst uit. Of haakt men op het laatste moment toch maar af met die lijst.

 9. Turris 4 september 2012 om 19:04- Antwoorden

  Rotmans een valse profeet in "Duurzaam" met een gesubsidieerd politiek geënt professoraat.

  Als je een transitie naar blijvend gesubsidieerde duurzame energie propageert, echter géén van de politiek-gepropageerde energie-alternatieven zoals photovoltaïsche zonne-energie (PV) en Windturbine-energie is wetensschappelijk daadwerkelijk als duurzaam gebleken, dan heb je een professor-dogmaticus Rotmans, die tegen de actuele wetenschap in gaat.

  De reden daarvan is gewoon zijn boterham, die gecontinueerd moet worden, afdekkend de gesubsidieerde utopische onzin die hij verkondigt en zenuwachtig twittert.

 10. JanWaalwijk 4 september 2012 om 21:03- Antwoorden

  Wie verzint het om zulke mensen aan de universiteit…te laten doen wat ze doen (met onderwijs heeft het in ieder geval niks te maken) daarmee creer je toch een InHolland achtige opleiding tot charlatan? Ook nog maar even ontopic om nu de hele tijd op Rotmans te vitten al is die column van hem een schaamteloze sollicitatie om zijn paycheck te houden d.m.v. onvervalst energie transitie alarmisme. Maar de VVD, het blijkt dus dat Rutte in hoge mate zijn oren laat hangen naar Nijppels en Winsemius? Zoals gesteld een stem op Leegte is dan een stem op de enige gemuilkorfde roepende in de woestijn terwijl bij alle partijen de gehate knettergekke windmolens doorgaan (als iemand erin wil investeren natuurlijk), ik neig nu erg naar Libertarisch, al vind ik hun ideeen om je eigenlijk op je compound (bewapend??) terug te trekken zonder overheidsbemoeienis niet werkbaar op deze postzegel met een overdosis aan overheidsbemoeienis.

 11. Niek Rodenburg 4 september 2012 om 21:11- Antwoorden

  Jan Rotmans zegt in het NU artikel onder meer het volgende:

  Waar andere landen tientallen miljarden per jaar in schone energie investeren, daar onderinvesteert Nederland in schone energie met ca. 1 miljard per jaar.

  Dat is maar goed ook Jan.

  Juist omdat Nederland minder in de zogenaamde duurzame sector investeert staat Nederland er ten opzichte van de buren zo slecht niet voor.

  Kijk eens naar Duitsland wat de honderden miljarden Euro´s kostende duurzame zegeningen daar teweeg hebben gebracht: 800.000 mensen van energie afgesloten omdat ze de maandelijkse energienota niet meer kunnen betalen. Dat worden er volgend jaar al meer dan 1 miljoen omdat de energierekening volgend jaar bijna het dubbele wordt van wat hij nu is.

  Een hele reeks van bedrijven keert Duitsland de rug toe of stopt gewoon met de activiteiten omdat energie meer dan 50% van de bedrijfskosten uitmaakt.

  Je ziet Jan, jouw voorbeeld dat om ons heen voor tientallen miljarden is geïnvesteerd is een flutvoorbeeld.

  En Jan, luister goed.

  Er is in Nederland niet 1 sector waar zoveel fraude wordt gepleegd, zoveel faillissementen zijn en zoveel met geld geschoven en gerommeld wordt als de duurzame sector die jij zo aanhangt en propageert.

  Vraag het aan jouw vriendje J.P. van Soest. Hij kan je er alles over vertellen. Hij moest zo nodig in Tanzania met het bedrijf waar hij toezicht op moest houden een groep oorspronkelijke bewoners van hun land schoppen tegen betaling van een schandelijk lage fooi. In plaats van jatropha kweken werd er illegaal tropisch bos gekapt.

  Dat dit bedrijf, genaamd Bioshape, ook nog eens een loopje nam met alle regels van fatsoenlijk zakendoen zal je niet interesseren Jan, maar ze hebben ook de grootste aandeelhouder, jouw plaatsgenoot, partner in crime en duurzame energiegoeroe, Jeroen de Haas van Eneco een loer gedraaid in een uiterste poging van Eneco nog wat miljoenen los te peuteren om verder feest te vieren in Tanzania.

  Weet je Jan, de activiteiten van Bioshape, dus ook van J.P. van Soest, hebben in Tanzania in de streek waar Bioshape werkzaam was een humanitaire ramp veroorzaakt.

  Herinner je je Econcern nog Jan?

  Stond ook onder leiding van zo´n duurzame oplichter, Ad van Wijk, die creatief boekhouden zo hoog in het vaandel had staan dat de Rabo, Delta Lloyd en Fentener van Vlissingen er snel de stekker uit trokken toen het boekhoudkundig trucwerk boven tafel kwam.

  Weet je wat kwalijk is Jan?

  Dat vrijwel het complete management van Econcern nu via een bedrijf Typhoon Capital probeert de Nederlandse Staat weer pootje te lichten.

  Typhoon zweet zich rot, want er is geen bank te vinden die dit gribus zooitje nog 1 Euro wil lenen.

  Kijk Jan, het zijn dit soort voorvallen waarom Nederland niet in jouw duurzame grappen wil investeren. De geldschieters zijn het zat om door die duurzame sector van jouw voor gek te worden versleten en voor gek te worden gehouden.

  Ook in Brussel begint men langzaam te beseffen dat alle plannen om biobrandstof bij benzine te mengen en alle pogingen om minder CO2 uit te stoten eigenlijk te gek en lachwekkend zijn.

  Als er dan nog eens een debiele hoogleraar komt vertellen dat wie de transitie naar schone energie vertraagt bewust de economische vooruitgang van Nederland blokkeert, dan heb je me echt geraakt hoor.

  Ik geef je een advies Jan: laat je handen eens wapperen, doe eens zinvol werk waarmee je een bijdrage aan de Nederlandse economie levert in plaats van afhankelijk te zijn van de Staatsruif en die leeg te vreten.

  Middelen daaruit maken een mens lui, net zo goed als subsidie voor duurzame bedrijven diezelfde bedrijven lui maakt. Ze doen geen barst meer aan productvernieuwing. Hoeft toch niet want het geld stroomt immers gratis binnen.

  En jij maar verkondigen dat wij bewust de economische vooruitgang van Nederland blokkeren.

  Je moest je schamen, proleet*.

  * PROLEET

  1) Bluffer 2) Dikdoener 3) Filister 4) Hork 5) Iemand zonder beschaving 6) Iemand uit een onbeschaafd milieu 7) Iemand van grote levensopvatting 8 Immorele man 9) Kink 10) Kleinburgerlijk mens 11) Lomperd 12) Man van kleinburgerlijke bekrompen opvattingen 13) Niet student 14) Onbeschaafde kerel 15) Friskijker 16) Dwarsdenker 17) Negatieve transitie boer 18) Charlatan 19) Arrogante Delftse Corpbal 20)….vul maar in

  PS Jan, reageer eens op de bouw van 23 kolengestookte centrales in Duitsland.

  Half augustus is daar bij Keulen een kolencentrale geopend waar ze van durven te zeggen dat hij schoon is. Dat schoon houdt in dat deze fossiele centrale maar 13 miljoen ton CO2 per jaar uitstoot in plaats van een vuile die 15 miljoen ton CO2 uitstoot.

  Die ene fossiele centrale stoot per jaar zoveel CO2 uit die overeenkomt met de hoeveelheid CO2 die alle 22 Duitse kerncentrales in nog geen 20 jaar uitstoten.

  23 Duitse fossiele centrales erbij Jan en jij hebt de mond vol over die paar Nederlandse kolengestookte centrales.

  Volgens mij ben je geen proleet, maar stapelgek, of was het nou gek op Stapel?

 12. Arthur Rörsch 4 september 2012 om 21:25- Antwoorden

  @ Amadeus Je vraag over antwoord van Rotmans.

  Dit schreef ik gisteren naar hem:

  “Beste Jan Rotmans,

  Tot dusver geen reactie van je gekregen op mijn uitdaging om een inhoudelijke wetenschappelijke discussie over klimaatverandering en/of duurzame ontwikkeling aan te gaan.

  Ik veronderstel omdat je niet durft. Je niet beschikt over voldoende fundamenteel wetenschappelijke literatuurkennis, op beide gebieden”

  Daarbij aangetekend, ik heb een overeenkomstige ervaring met een duurzaamheids filosoof in Wageningen en Twente. Op leerstoelen ‘filosofie’.

  @Niek, over de VVD

  Ik zou graag de partij andermaal het boekje ‘Keerpunt 2000. Randvoorwaarden en scenario’s voor duurzame ontwikkeling” onder de aandacht brengen als Bouls het heeft gedigitaliseerd. Het was in wezen het product van de partij commissie Wetenschap & Technologie, waarvan ik voorzitter was met leden als Leendert en Nel Ginjaar en Frits Bolkenstein. De Ginjaars zijn overleden maar wellicht wil Frits nog behulpzaam zijn.

  Voorts, ik heb vertrouwen in Leegte. Hij nam de moeite enige maanden geleden bij mij thuis een college van enige uren aan te horen over de grondslagen van ‘klimaatverandering’. En ik denk dat hij het goed heeft begrepen. En dat hij wel wil om de oppositie tegen de CO2 hype op te voeren. Meer vertrouwen heb ik in de VVD dan in de PVV, die veel verkondigt maar bestuurlijk weinig zal presteren. De VVD verkondigt niet zoveel maar zij heeft straks wel de grootste achterban, vooral in nuchter denkende MKBers.

  Tenslotte, ik discussieer op dit blog even niet verder omdat iets anders mijn aandacht vraagt. En vergeet ook even de ludieke benadering via de Partij van de Planten. We zijn met een aantal lieden bezig de deelname van klimaatsceptici aan een najaarsconferentie van het ministerie I&M vorm te geven. Ik werk aan een discussienota waarin zo neutraal mogelijk het verschil in opvatting tussen AGW protagonisten en antagonisten over de werking van het zogenaamde aardse broeikaseffect uiteen wordt gezet.

  Deze zal ik graag eind deze week aan jullie voorleggen, met vooral de vraag, wat begrijpen jullie wel en niet van mijn uitleg? De essentie van de klimaatdiscussie blijft draaien om begrip en onbegrip over de mogelijke werking van CO2 in de atmosfeer. Maar het is, (ook voor doorgewinterde natuurwetenschappers, laat staan Nijpels cs) , moeilijke materie om uit te leggen, zonder verstrikt te raken in wiskundige formules die de essentiële fysische processen beschrijven. (Lambert-Beer voor absorptie; Planck voor emissie, Navier Stokes voor stromingen).

 13. Arthur Rörsch 4 september 2012 om 21:52- Antwoorden

  @ Niek

  Ik gaf je laatste bijdrage duimpje omhoog, omdat ik het inhoudelijk wel met je eens bent.

  Maar mijns inziens ben je met deze toon toch op de verkeerde weg om aandacht te krijgen voor het serieuze sceptische standpunt over klimaat en duurzaamheid.

  Uitnodiging aan anderen, geef duimpje omhoog aan Niek's bijdrage, maar ook aan deze als men het niet eens is met de toon.

 14. Niek Rodenburg 4 september 2012 om 21:58- Antwoorden

  Arthur, deze hoogleraar heeft keihard in een Fries dagblad gezegd dat de tijd van discussie met klimaatsceptici voorbij is. Hij heeft er geen zin meer in om telkens uit te leggen hoe het klimaat in elkaar zit.

 15. Niek Rodenburg 4 september 2012 om 22:06- Antwoorden

  Arthur, de tijd van discussieren is voorbij. Het is zonde van de tijd.

  Het geluid van ons, critici, begint steeds meer door te klinken in de media. Het gaat tergend langzaam, maar het gaat. En we zullen meemaken dat het hele alarmistische bastion als een kaartenhuis in elkaar stort. Met dank aan deze website Climategate.nl en de tientallen andere websites in de blogsfeer die deze fraude met meetgegevens aan de kaak stellen.

  Dat doorklinkende kritische geluid wordt naar mijn stellige mening verzwakt door in discussie te gaan met een groep lieden die klimaatvervalsing predikt.

  Zelfs in Brussel begint men door te krijgen dat het woord duurzaam een gotspe is.

 16. DWK 4 september 2012 om 23:15- Antwoorden

  De essentie van de klimaatdiscussie?

  Die is dat we bij de huidige stand van de techniek alleen “in staat zijn” onze CO2-uitstoot te verminderen in tijden van economische crisis.

 17. Niek Rodenburg 5 september 2012 om 08:01- Antwoorden

  Normaliter houd ik niet van dit soort propaganda, maar vandaag een uitzondering omdat het onderwerp mijn bijzondere belangstelling heeft. Misschien ga ik er wel heen om mevrouw van Veldhoven even wakker te schudden.

  Alterra Wageningen UR organiseert op 5 en 6 september 2012 in samenwerking met Staatsbosbeheer en GreenAlert een aantal masterclasses rondom de thema’s Biobased Energy en Gezondheid & Natuur. Inspelend op de actualiteit van de verkiezingen op 12 september dit jaar volgt op 5 september in het voormalige zendergebouw van Radio Kootwijk aansluitend een verkiezingsdebat over de toekomst van biomassa bij de energievoorziening.

  Voor de bijeenkomst en het volgen van een ´Masterclass´ moet natuurlijk flink betaald worden.

  Alleen zon en wind zijn immers gratis…..

  Vanmiddag tussen 1600 en 1700 uur is de toegang echter gratis bij een discussie waar ook het publiek bij wordt betrokken.

  Aanwezig vandaag zijn onder andere mevrouw Stientje van Veldhoven van D66.

  Morgen om dezelfde tijd Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren en Jeroen Dijsselbloem van de PvdA. Dan gaat het over de rol die de natuur kan spelen bij het omlaag brengen van de kosten van de gezondheidszorg.

  Vandaag dus De toekomst van biomassa bij de energievoorziening.

  Jammer dat Esther Ouwehand er vandaag niet is.

  Verdienen aan biomassa

  De biobased economy is booming. Er zijn veel nieuwe initiatieven om nieuwe installaties te bouwen om daarmee energie en/of grondstoffen uit biomassa mee te maken. Helaas gaat het allemaal niet zo makkelijk. Veel initiatieven redden het niet of gaan failliet. Daar zijn diverse redenen voor.

  In deze masterclass willen we daarop ingaan en de voetangels en klemmen die we tegenkomen zien om te buigen naar kansen op succes.

  Het evenement wordt gehouden in het voormalige Zendergebouw van Radio Kootwijk, Radioweg 1 te Radio Kootwijk, Apeldoorn

 18. Niek Rodenburg 5 september 2012 om 08:06- Antwoorden

  Duitsland heeft net zo´n arrogante kwast als Jan Rotmans.

  Lees maar.

  http://notrickszone.com/2012/09/04/fraunhofer-ins

 19. Amadeus Gould 5 september 2012 om 10:29- Antwoorden

  Bij Alkmaar begon de Victorie van de Lage Landen tegen de Spanjaarden…nu begint ie in Haarlem voor een windturbinevrij NL….;-)

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/12893122/__Gee

  Hoor ik daar de tanden van de reeds genoemde R'damse hoogleraar knarsen?

 20. Niek Rodenburg 5 september 2012 om 10:30- Antwoorden

  Provincie Noord Holland verbiedt bouw windmolens op land:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/12893122/__Gee

  Een duidelijke stap om deze krankzinnige ontwikkeling definitief te stoppen.

  Andere provincies kijken jaloers toe hoe Noord Holland dit doet….

 21. Niek Rodenburg 5 september 2012 om 10:31- Antwoorden

  Hoor ik daar de tanden van de reeds genoemde R’damse hoogleraar knarsen?

  Ook Amadeus, maar je hoort ook de tandwielbakken van oude windmolens knarsen. Bovendien, goed nieuws kan altijd dubbel geplaatst worden.:)

 22. Niek Rodenburg 5 september 2012 om 10:42- Antwoorden

  Het is jammer dat Noord Holland geen zeggenschap heeft over het kustgebied:

  Eneco wil nieuw offshore windpark voor Bergen aan Zee bouwen

  op

  http://fibronot.nl/nieuwsartikel2012-250-eneco-wi

 23. tegenwinder 5 september 2012 om 11:28- Antwoorden

  @Niek: de stop op het bouwen van windmolens in NH heeft echter voorlopig nog geen consequenties voor het totale quotum van 6000 Megawatt op land. Zodra het IPO niet zelf tot een verdeling komt (en dat wordt steeds moeilijker als b.v. NH zich terugtrekt) gooit demissionair minister Verhagen de Rijks Coördinatieregeling weer in de strijd en plaatst hij die 6000 Megawatt gewoon op plekken waar de plannen al klaar liggen. (bv. in heel Groningen) Alles hangt dus af van de samenstelling/ instelling van een nieuw kabinet. Gezien de tendens(geen enkel groot debat besteedt aandacht aan de inefficiënte maatregelen op het gebied van milieu en energievoorziening)valt er niet veel te verwachten op korte termijn. De politiek wil duidelijk op dit moment zijn vingers niet branden aan zo'n heikel onderwerp.

 24. Niek Rodenburg 5 september 2012 om 11:28- Antwoorden
 25. Amadeus Gould 5 september 2012 om 12:41- Antwoorden

  Het blijven hele linkse ARP-ers die jongens en meisjes van de CU…Wisten we al niets nieuws onder de zon…

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/articl

  Hoe NL en de wereld door deze lieden, Slob en Voordewind, die ergens in hun leven een klap van de molen moeten hebben gekregen, met hun duurzame voordewind etc. etc. gebazel duurzaam nog verder in het slob gebracht moet worden…daar gaat het stukje over.

  Woorden als olieverslaving…..pleidooi voor de duurzame indoctrinatie op scholen…. bewieroking – eh daar doen ze niet aan bij de CU – de hemel in prijzen van den Uyl’s toespraak (want dat raakt een ook gevoelige snaar bij VK lezertjes, moeten Slob Voordewind gedacht hebben) om het zuinig aan te doen..met de autovrije Zondag (ja, die willen ze bij de CU natuurlijk ook om hele andere redenen)…de maximum 100km/u (waar ze met heimwee aan terugdenken).

  Ach, u kent ze wel, die typetjes die met 102 km/u op een snelweg inhalen of op de linkerbaan blijven plakken waar je (voorheen 120, nu vaak) 130 km/u mag. En over dit milieu verantwoorde (rij-)gedrag ook opscheppen aan de toog met ’n niet te zuipe maltbiertje in de hand. Bah, bah, bah (©HajoSmit).

 26. Leo Bokkum 5 september 2012 om 13:07- Antwoorden

  Hoezo geen nieuwe windmolens meer in Noord-Holland?

  Zet de champagne maar weer in de kelder want het grootste project (de Wieringermeer verpesten met euromast-hoge subsidiemolens) gaat gewoon door:
  http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/sch

 27. JanWaalwijk 5 september 2012 om 14:51- Antwoorden

  @Amadeus: blijven linken naar dit soort onzin. Zelf zou ik nog niet dood willen gevonden worden met mijn IP adres op de VK site maar hulde voor je moed om je tussen zulke tranentrekkende onzin te wagen. En tranentrekkend is het wederom, en ronduit bizar, Gristenen met een holistische boodschap???????

  Misschien kan Theo Wolters een keer een blog wijten aan hoe het nu werkelijk zit met de eindigheid van vooral de olievoorraden, want nu schijnt iedereen ineens te weten wanneer de olie op is, is dit vooral uit een holistisch gedachtengoed ontsproten en blaat men elkaar ongeneerd na of is er (wat ik me bijna niet kan voorstellen) 1 of andere OPEC pief geweest die dit verklapt heeft?

  Niet tranentrekkend maar ronduit misselijkmakend is de verwijzing naar de ronduit (kan geen ander woord bedenken dan) schofterige indoctrinatie van het Groene Voetvolk van de toekomst, is hier nou echt niks tegen te doen met z'n allen????

 28. Niek Rodenburg 5 september 2012 om 17:06- Antwoorden

  @Leo Bokkum

  Het stond wel in de gedrukte versie van de hier genoemde krant, maar niet op het Internet en daar werd naartoe gelinkt.

  In ieder geval bedankt voor de aanvulling.

Geef een reactie