Bovenstaande kiek van onze nationale windmolencowboy Maxime Verhagen is ergens genomen op de Nederlandse Antillen. In Nederland is Verhagen natuurlijk als rurale ras-CDA-er op hand van al de windmolenboeren die op kosten van de grootstedelijke medeburger windmiljonair worden. Zie deze uitzending van KRO’s brandpunt met Sven Kockelmann als luis in de pels. En dus zit hij in zijn laatste demissionaire weken aardig in zijn maag met het rapport van Cees Le Pair waarover VVD-er René Leegte recent kamervragen stelde nota bene op basis van een blogartikel hier.

Dit is wat Verhagen vandaag naar de Tweede Kamer liet sturen:

Geachte Voorzitter,

Op 12 augustus 2012 ontving ik Kamervragen van lid Leegte over het netto vermogen van windmolens naar aanleiding van een bericht over een studie van de heer Lepair. In deze studie wordt intensief gebruik gemaakt van openbare statistieken van het CBS. Daarom heb ik deze studie en de daarin gehanteerde methodologie aan het CBS voorgelegd. Ik wil het oordeel van het CBS betrekken bij de beantwoording. Het CBS heeft echter aangegeven daar wat meer tijd voor nodig te hebben. Dat maakt dat ik niet in staat ben om de vragen binnen de gestelde termijn te beantwoorden.

(w.g.) drs. M.J.M. Verhagen
Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie

Van mijn kant nog een tip aan Verhagen:

wordt na je politieke carrière geen duurzame energie bobo. Doe het zoals voormalig bondskanselier Gerhard Schröder die voor Gazprom’s Nordstream aan de slag ging. Kies fossiel! Dat is tenminste een duurzame job. Of anders hier nog deze leuke vacature van Natuur en Milieu – Adviseur Klimaat & Energie (32 uur). Graag ieders reactie hieronder!