Met dank aan Diederik Samsom gaat de opslag op de energierekening door: gezinnen betalen straks per jaar nog eens 120 euro extra, om dure inefficiente energie te bekostigen (duurzaam). In Duitsland komt het ‘groene’energiebeleid steeds meer onder vuur, zoals in Die Welt in het artikel ‘die krassen Fehlprognosen beim Okostrom: terwijl Angela Merkel had beloofd dat de extra kosten voor ‘groene’energie niet boven de 3,6 cent per kWh zouden komen ligt de prijs nu al op 5,6 cent, en deze blijft stijgen.

    Een gezin met 4500 kWh verbruik is zo liefst 252 euro per jaar extra kwijt om het klimaat te bezweren voor Greenpeace en vrinden.

En zoals het nu lijkt: dankzij de ruimhartige subsidiering van zonnepanelen werden er zoveel geïnstalleerd, dat dit de Duitse energieconsument tot 2020 liefst 110 miljard euro zal kosten. In Nederland lees je daar niets over, alleen bij ons dus.