Günther H. Oettinger geniaal met nieuw 20% target EU

In Dresden op de Klimakonferenz van de FDP verklapte de liberale europarlementariër ons al dat men in Brussel stilletjes bezig is het blijmoedig geïmplementeerde klimaatbeleid langzaam maar zeker weer terug te draaien. Welnu als we Peter Ehrlich (nee, ik moest ook 2x lezen of het niet Paul E. was) van de Duitse redactie van de Financial Times mogen geloven heeft Günther H. Oettinger, voormalig minister president van het industriële powerhouse Baden-Würtemberg, ironisch genoeg door de Fukushima bonus opgevolgd door de eerste Groene minister-president in Duitsland, en nu energie commissaris van de EU in Berlijn een opmerkelijke Brandrede gehouden waarin hij 4 opmerkelijke dingen zegt:

Komen ze:

 • Tussen 2007 en 2009 waren er te veel “Gutmenschen” in het europarlament en was het klimaatpolitieke elan “overtrokken”
 • Europa moet niet verder gaan dan de waarschijnlijk haalbare 20% in 2020 CO2-targets om niet failliet te gaan
 • Europa moet überhaupt af van de klimaattargets en in plaats daarvan een target zetten om de huidige 18% van BNP industriële productie op te krikken naar 20%
 • Nokia was in 2010 het laatste Europese bedrijf dat mondiaal een topplaats had qua R&D, maar Nokia zal het waarschijnlijk niet gaan redden

We vergeven Oettinger dat hij ons ASML even vergat en anders misschien ook Philips nog wel, maar verder zeg ik: wat een vent! Ik bedoel met zo’n kerel met ballen aan het roer en congé voor de boomknuffelende Connie Hedegaards van deze wereld offer ik de Nederlandse mediacratie graag voor een Brusselse technocratie. Maar we vertrouwen het nog niet helemaal natuurlijk… Wel een mooi staaltje framing natuurlijk om het loze klimaattarget van 20% te vervangen door een wel zinnig industrieel target van 20%. Bring it on!

 

Door | 2012-10-06T00:52:52+00:00 6 oktober 2012|3 Reacties

3 Reacties

 1. boels069 6 oktober 2012 om 02:30- Antwoorden

  Net als de BRD is NL een rijk land.

  Een mogelijke en eerlijker verdeling van die rijkdom is onmogelijk gemaakt door een sluiks toegenomen invloed van groenlingen die zelf geen bijdrage hebben geleverd aan die rijkdom.

  De diameter van de slang van het subsidie-infuus nadert met rasse schreden die van een rioolafvoer.

  Ik zou zeggen: doortrekken!

 2. Koud 6 oktober 2012 om 13:32- Antwoorden

  Hmm..
  Een europa dat streeft naar een hogere industrieële productie, zichzelf ontdoet van onzinnige groene regeltjes.
  Niemand die meer over CO2 neuzelt, maar gewoon aan het werk gaat. Zelfs de mainstream media mijden CO2, en CO2 neutraal is al helemaal not-done.
  Alle 'Duurzame' 'ondernemers' gewoon weer echt innovatief bezig, en niet alleen maar uit de subsidie ruif etend.
  Stoppen met die horizonvervuiling en black-out opwekkers van windmolens, en gewoon ons schaliegas benutten, lekker goedkoop en efficient.
  Alle wetenschappers die welk onbenullig onderzoek dan ook gefund proberen te krijgen door het te koppelen aan het klimaat, eerst hard uitlachen en dan wegsturen.

  Zou het echt kunnen?

 3. baksteen 8 oktober 2012 om 12:05- Antwoorden

  Hoe komt het toch dat politici altijd pas gaan luisteren als ze de puinhoop daadwerkelijk zien liggen.

  Maar goed, scherven opruimen dan maar weer en, natuurlijk, lang en veel meer belasting betalen.

  De media mijden inderdaad de term Co2 en hebben die al lang vervangen door klimaatverandering, vraag maar aan de Telegraaf, die grossiert er kritiekloos in.

Geef een reactie