Voor beide debatten zette ik de wekker en zo ben ik getuige geweest van misschien wel de grootste politieke omwenteling sinds de val van de muur in 1989. Het eerste presidentiële debat (zie integraal) met een lethargische Obama (die na zijn presidentschap “leraar” wil worden) mondde uit in de meest verpletterende debatnederlaag in de Amerikaanse geschiedenis. Het vide-presidential debate (zie integraal) was enerverend en misschien een gelijkspel, maar Biden was zo dom de fout van Al Gore in 2000 – je tegenstander openlijk te minachten en bespotten – te herhalen (zie analyse) en op het gevoeligste punt zat hij 100% naast de waarheid.

En zo zien we Romney-Ryan “cruising to victory” en hoe ziet de wereld er dan uit? Amerika weer terug bij haar roots van individuele verantwoordelijkheid en waardecreatie vanuit de vrije markt en vooral zeer snel op weg naar energieonafhankelijkheid dankzij schaliegas, schalie-olie en clean coal. Europa met haar klimaatknoedel in verwarring achterlatend of hopelijk op sleeptouw nemend. Wat mij betreft blijf ik liever in de Amerikaanse invloedsfeer dan dat we gefinlandiseerd worden door China. Dat de EU een leidend continent zou kunnen zijn is sowieso lachwekkend. De Nobelprijs voor de Vrede had aan Amerika moeten worden uitgereikt!

Lees EU winning Nobel Peace Prize is beyond parody, like knighting Fred Goodwin in the middle of a mad boom:

Daftest of all is the notion that the EU itself has kept the peace. It was the Allies led by the Americans, the Russians and the British who defeated and disarmed the Germans in 1945. The German people then underwent the most extraordinary reckoning, transforming their country into an essentially pacifist society. The EU had very little to do with it. Throughout that period it was Nato, led by the Americans and British, which kept the peace in Western Europe. The American taxpayer picked up most of the resulting tab, and the British paid a significant part of the bill too.

Hieronder nog een video die toont hoe zielig Biden debateerde…

Nog een maandje en de bevrijdingsvlag kan uit! Alvast snel even een Amerikaanse vlag scoren.