Vanavond bekendmaking nieuwe Duurzame 100 betuttelaars

Vanavond is het CO2-bubbelgala in duurzaam congrescentrum Antropia waar 100 minst CO2 uitstotende couch potato’s, oh nee de 100 meest naar klimaatconferenties vliegende heilige boontjes worden gerangschikt op hun meritocratische verdiensten voor het terugdringen van groeigas en daarmee het o zo nodige afremmen van de vaderlandse economie. Surf daarom vandaag nog even zo vaak als maar kan naar de zeer enstig gemeende parodie op Duurzame100.nl en kijk vanaf 16.30 uur op De Dagelijkse Standaard naar mijn artikel Green Today, FUBAR tomorrow.

Door | 2012-10-10T09:08:33+00:00 9 oktober 2012|3 Reacties

3 Reacties

 1. TINSTAAFL 9 oktober 2012 om 22:12- Antwoorden

  Ook zonnegod Henk Keilman is te dicht bij de zon gekomen…

 2. klimaatonnozelaar 10 oktober 2012 om 00:21- Antwoorden

  Al bladerend door de nieuwe Duurzame 100 kwam ik bijgaande freudiaanse verspreking tegen in de tekst van nr. 11 Nico Anten, de hoogste nieuwe binnenkomer.

  11 Nico Anten

  functie: Lean and Green

  geboortejaar: 1961

  Nico Anten, directeur van Connekt, heeft een buitengewoon succesvol CO2-besparingsprogramma Lean and Green opgezet voor logistieke bedrijven. Zo'n 77 verladers, 124 vervoerders en 10 gemeenten doen er inmiddels aan mee.

  Binnen het Lean and Green Programma verplichten de verladers, vervoerders en gemeenten zich de CO2-uitstoot in vijf jaar met meer dan 20 procent te reduceren, zodat dat dit bij de bedrijven ten koste gaat van de winstgevendheid." zie: http://www.trouw.nl/tr/nl/8844/De-Duurzame-100/in

  Gelet op het vervolg van de tekst neem ik aan dat hier het woord "zonder" had moeten staan.

  "Verduurzamen kun je niet opleggen'', aldus Anten. ,,Je kunt de voortrekkers binnen ondernemingen hooguit uitnodigen om ervaringen te delen, te leren van de beste praktijkvoorbeelden en waar mogelijk samen te werken. Dat is wat we doen."

  Oke, typfoutje maar wel een opvallend foutje. Er is toch een stevige jury en een redactieteam dat de teksten opstelt en controleert? Iedereen heeft er overheen gelezen.

 3. Niek Rodenburg 10 oktober 2012 om 05:17- Antwoorden

  Ook zonnegod Henk Keilman is te dicht bij de zon gekomen…

  Tja, grote charlatan met een heel spoor van schuldeisers achter zich aan.

  Iemand die Bulgarije wilde vol zetten met zonnepanelen, maar zogenaamd werd bedonderd door investeerders. Haha, laat me niet lachen. Wilde ook in China voor € 1 miljard windmolens neerzetten.

  Is maar op 1 ding uit: subsidie. Groen is poen staat bij Keilman hoog in het vaandel.

  Zelfde golflengte als Ad van Wijk. Veel geschreeuw, weinig inhoud.

  De nieuwe top 100 betuttelaars heeft een hoog charlatan gehalte.

  Je zult als lid van het Koninklijk Huis ook maar in diezelfde lijst staan met figuren als Ad van Wijk en van Soest.

  Ze zijn rechtstreeks bij grote tot zeer grote faillissementen betrokken waar nog steeds een smerige criminele sfeer omheen hangt.

  Onze kroonprins moet zich inmiddels afvragen waar hij mee bezig is. Eerst vorig jaar al schouder kloppend op de foto met maffiafiguur Schotte op Curaçao en nu weer op een lijst omringd door allerlei randfiguren.

  Het bedrijf van van Soest ging zelfs bij een criminele organisatie op de bedeltoer om € 5 miljoen te mogen lenen, nadat Nederlandse banken duidelijk hadden gemaakt dat van Soest geen geld kreeg omdat zijn jatropha project in Tanzania niet binnen het duurzame kader van de banken lag.

  Nee JP, dit wordt de Dag van de Treurnis in Klarenbeek vanwege het zakken van 18 plaatsen.

  En dan heb ik het nog niet eens over de nummer twee, Polman, die massaal palmolie in de producten van Unilever stopt, waar tienduizenden hectare oerwoud in Indonesië voor moet worden gekapt. Boef. Noemt je dat duurzaam?

  Ik gebruik al tijden geen spullen van Unilever meer waar palmolie in zit. Zouden meer mensen moeten doen.

  Kennelijk doet de blog sfeer inclusief Climategate.nl het erg goed gezien de niet aflatende kritiek op klimaatcritici door JP. Hij laat geen medium ongebruikt om z'n verhaal over critici te spuwen. Kennelijk worden zijn tweets niet meer zo intensief gelezen vanwege de non-informatie die er meestal te vinden is dat hij de pers op moet zoeken om z'n hersenspinsels te verspreiden. Ik lees alleen nooit wat over z'n knollen in het weiland die bergen methaan verspreiden.

  Laten we in de blog sfeer doorgaan en er voor zorgen dat deze zogenaamde milieudeskundige met z'n mede charlatans volgend jaar uit de top 100 verdwijnen.

Geef een reactie