Vincent Dekker van Trouw móet wel gek zijn

Redactiestatuut Dagblad Trouw/Karl Marx

Hoeraaah, onze Marian Minnesma is wéér de duurzaamste van de Duurzame 100. En nu even iets kwijt over
Vincent Dekker in ons favoriete dagblad Trouw. Hoe kunnen wij zijn columns anders typeren, dan in schoolpleintermen?

Onder het Trouw-motto ‘waarheid is wat de partij vraagt’steekt Dekker de gek aan met iedere vorm van logica en zelfstandig nadenken.

Lachblad Trouw herschikt de feiten in overeenstemming met De Partij en haar Plan
Dat kan amusant zijn, alleen zijn z’n columns niet lollig maar bloedserieus bedoeld: zo ook zijn nieuwe bijdrage ‘groene energie prijst grijs uit de markt’.

Over ‘voorbeeldland Duitsland’waar Tennet vorig jaar nog 3 maal zo vaak moest ingrijpen om blackouts te voorkomen, dankzij de ‘Energiewende’.

Vincent, ik vind je grappig
Het feit negerend dat ‘groene energie’in Duitsland louter in leven wordt gehouden door de Einspeisegesatz met subsidies over 20 ct per kWh, en zonnestroom leeft van 7 miljard euro subsidie voor minder dan 3 procent basislast, dat het Duitse bedrijfsleven massaal mazen in de wet opzoekt om stijgende energielasten te ontlopen, komt onze Vincent tot de volgende eigenzinnige opvattingen:

De overgang van grijze naar groene stroom lijkt in een cruciale fase te zijn gekomen. Duurzame energie begint ‘fossiele’ energie nu echt uit de markt te prijzen………. (opmerking: kolenstroom kost 4ct per kWh zónder subsidie, ‘groen’begint bij het drievoudige mét subsidie)
Niet verwonderlijk speelt Duitsland een hoofdrol in de transitie naar groene energie. De wereldkampioen ‘zonnepanelen plaatsen’ is ook groot in windenergie en zo hét transitievoorbeeld dat wereldwijd nauwlettend in de gaten wordt gehouden. enzovoort blablabla zzz


De Dekker-theorie luidt dat zonnepanelen het meeste leveren op de momenten dat het meeste nodig is, en dus de stroomprijs drukken. Juist ja. Hoeveel heb je gedronken Vincent?

Kijk, ik kan best lachen om zulke groene jongens, zie de duurzame100.nl: maar stel dat een gereformeerd omaatje in Appingedam zijn stukjes nu leest, of een jongere van de Gristenunie die gelooft dat Trouw lezen wel intellectueel lijkt ( de doelgroep van Trouw): Ok, dan heeft dat geen impact op beleid, maar toch misleidt Dagblad Trouw het Nederlandse publiek door niet te schrijven wat controleerbaar waar is, maar wat men graag wil horen: in de hoop dat het dan vanzelf werkelijkheid wordt.

Je moet wel een ongelooflijke sukkel zijn wil je nog dagblad Trouw lezen.
Laten we wel zijn, dat oude papier is ook totaal niet Duurzaam…Bij dagblad Trouw denk ik aan gereformeerde twijfelatheisten, aangebrande spitskool, huppeltutjes met wereldverbetercomplex en een opzegging van Lucas Reijnders nu hij écht niet meer in de Duurzame 100 staat.

Toch mag je van een krant die zich profileert als kwaliteitsmedium toch een minimale vorm van waarheidsvinding vragen. En dan niet ‘De Waarheid’zoals uit de woelige CPN-jaren van hoofdredacteur Willem Schoonen. Maar dat je standpunten niet laat leiden door wat je WILT geloven om zo het Groene Avondland naderbij te brengen, maar wat je KUNT geloven.

We hebben al een parodie op de Duurzame 100: nu nog een bokaal voor de persoon met de meest geraffineerde Greenspeak. Wie verzamelt er voorbeelden?

Door | 2012-10-09T22:00:40+00:00 9 oktober 2012|12 Reacties

12 Reacties

 1. LCF 11 oktober 2012 om 18:31- Antwoorden

  Die Vincent Dekker moet vandaag gewoon een stapeltje Duitse kranten kopen. Daar staat het allemaal in:

  Volgend jaar stroom weer 10% duurder bijna geheel op het conto van duurzaamheidstoeslagen! Sinds 2005 zitten we dan op een stijging van 46% en we zijn er nog niet natuurlijk. Er ‘schijnen’ nog kosten aan te komen voor de smart grid namelijk. Ondertussen kunnen we op de Rijn over de kolenschuiten naar de overkant lopen (en wil WWF Duitsland dat er MEER fossielstookcentrales worden bijgebouwd. I FUCK YOU NOT: "ANDERS MISLUKT DE ENERGIEWENDE"!!!) en gaan we hier in de Deutsche Dekarbonisierende Republik (DDR 2.0 wat u wilt) niet slechts in de winter met regelmaat langs de afgrond van een fikse black out.

  Vincent Dekker is een linkse prutser die niet weet waar hij het over heeft. Een journalist die de oudpapierprijs van de stukjes die hij bij elkaar typt niet waard is.

  Le Chef Furieux

 2. LCF 11 oktober 2012 om 18:36- Antwoorden

  Oh vergeten nog:

  De teller van onrendabelen die hun stroomrekening niet meer kunnen betalen loopt hier in de DDR lekker door: We zitten al bijna op 1 MILJOEN stroomlozen.

 3. LCF 11 oktober 2012 om 18:54- Antwoorden

  Ter verdere informatie van de Trouwe prutsjournalist. Die smart grid gaat waarschijnlijk gefinancierd worden door de Duitse verzekeringsmaatschappijen waaronder de Münchener Rück. Je weet wel de MR is leverancier van flutrapportjes aan AR4 van het IPCC waarin we mogen beleven dat het aantal extreme weather events omhoog spuit.

  Deze en andere verzekeraars hebben al een soort akkoord met de Duitse overheid: een gegarandeerde rente van minstens 8%. De burger betaalt.

  Daarnaast zal het me niet verbazen als ondanks deze garantie de verzekeringspremies toch ook nog een tikje hoger gaan uitvallen de komende jaren.

  De Duitse onderklasse gaat binnenkort dus niet alleen stroomloos maar vervolgens ook nog eens onverzekerd door het leven. Een prachtig tussenresultaat.

  “Groen” energiebeleid vergroot de kloof tussen arm en rijk!

 4. Niek Rodenburg 11 oktober 2012 om 20:17- Antwoorden

  dwklcf schreef:

  Oh vergeten nog:

  De teller van onrendabelen die hun stroomrekening niet meer kunnen betalen loopt hier in de DDR lekker door: We zitten al bijna op 1 MILJOEN stroomlozen.

  Eind vorig jaar stond de teller op 650.000 huishoudens afgesloten van energie. Afgelopen zomer: 850.000 en in januari 2013: >1 miljoen.

  Mevrouw Merkel zou zich de ogen uit het hoofd moeten schamen. Dit is een situatie een beschaafd land onwaardig.

  Volgend najaar zijn er verkiezingen in Duitsland. Daar volgt de afrekening voor dit wanbeleid.

 5. boels069 12 oktober 2012 om 00:24- Antwoorden

  Dit is het document waar LCF waarschijnlijk op doelde:

  http://www.wwf.de/fileadmin/fm-wwf/Publikationen-

 6. Ivo 12 oktober 2012 om 09:21- Antwoorden

  Er zullen toch wel meer redenen zijn dan een feed-in tarief dat stijgt naar 5,3 ct per kWh oftewel 15 euro per maand. Natuurlijk is het een hoop geld voor veel mensen, maar dat dit nu voor de afsluiting zorgt …

 7. Niek Rodenburg 12 oktober 2012 om 10:20- Antwoorden

  Ivo, dit feed in tarief is niet de enige energiebelasting voor huishoudens.

  Er zijn legio toeslagen die allemaal met de bouw van windmolens te maken hebben die het voor inmiddels 1 miljoen huishoudens onmogelijk maken om de maandelijkse energienota te betalen.

  Zo gaat op 1 januari a.s. het kilowattuur tarief voor particulieren weer omhoog om de bouw van een nieuw offshore windpark te kunnen financieren.

  De regering heeft besloten dat in het vervolg dit soort extra heffingen door de burgers moeten worden opgebracht bij elke voorgenomen bouw van een offshore windpark.

  Als je weet dat er nog meer dan 40 van die offshore windparken gebouw gaan worden, dan is het duidelijk dat de energieprijzen de pan gaan uitrijzen.

  De verwachting is dan ook dat Duitsland medio volgend jaar Denemarken voorbijstreeft met de energieprijs.

  De Duitse energietarieven zijn dan de hoogste ter wereld.

  Alle verhalen die je leest dat de Duitse elektriciteitsprijs zo laag is dankzij zonne- en windenergie moet je dus met een grote korrel zout nemen.

  De Duitse consumenten merken daar niets van. Integendeel.

 8. Ivo 12 oktober 2012 om 10:36- Antwoorden

  De feed-in is toch juist bedoeld om die windmolens en zonnepanelen te betalen van de gegarandeerde opbrengst van de geleverde elektriciteit? Als dat dan ook nog door andere heffingen en belastingen wordt gedaan moet dat complementair of dubbelop zijn. Weet je of er ergens een echt overzicht is van de opbouw van energieprijzen in de verschillende landen?

 9. LCF 12 oktober 2012 om 13:01- Antwoorden

  Het probleem is doodsimpel. Het groene tuig dat dit allemaal verzonnen heeft (mijn moeder had het altijd over ‘tuig van Laban’ waarover een andere keer meer) maakt in de “verantwoording” voor zijn kunsten gebruik van twee haaks op elkaar staande (economische) principes.

  Enerzijds de Marxistische truc om allerlei ideologische doelen d.m.v. subsidies door te drukken. In dit geval dus groene stroom om de aarde te redden. Als het dan (wat je mijlenver ziet aankomen) helemaal uit de klauwen gaat lopen beroept men zich doodleuk op het staalharde principe van de marktwerking. Lees maar even mee hoe in het vakblad voor amanteur-Marxisten de Trierischer Volksfreund de komende stijging aan de burger wordt verkocht:

  “Warum steigen die Förderkosten? Zum einen ist die Zahl der Solaranlagen stark gestiegen, aber auch bei Windparks gibt es Zuwachs. Dann ist da die komplizierte Berechnung der Umlage: Mehr Wind- und Solarstrom macht mittags, wenn viel Strom verbraucht wird, teure Gaskraftwerke überflüssig. Das senkt die Einkaufspreise für Strom. Gibt es für grünen Strom weniger Geld, wächst die Differenz zum garantierten Vergütungssatz (= het feed in tarief DWK). Diese Differenz müssen die Bürger zahlen.“

  Als klap op de vuurpijl krijgt het grootkapitaal dus de schuld:

  „Das Problem: Die Versorger geben die gesunkenen Einkaufspreis für den Strom nicht an die Endkunden weiter – diese werden mit höheren Umlagen und Abgaben belastet.“

  Ik geloof dat ik jullie de smerigheid van deze giftige cocktail niet hoef uit te leggen. De crux zit ‘m in “de dure stroom uit gas gestookt centrales”. Ik ben bang dat dit soort uitleg er bij de totaal gehersenspoelde Duitsers ingaat als Bockwurst in een Bayernsupporter.

  Duitsland (en daarmee Europa) heeft zichzelf een vicieuze cirkel met kannibalistische trekjes ingedraaid.

  Groen energiebeleid vergroot de kloof tussen arm en rijk!

 10. TINSTAAFL 12 oktober 2012 om 13:04- Antwoorden

  Dus degene die afgesloten zijn hadden beter zonnepanelen kunnen kopen met subsidie?

  Natuurlijk is het een hoop geld voor veel mensen, maar dat dit nu voor de afsluiting zorgt …

  Stroomprijs in Duitsland is de laatste 10 jaar 10 jaar gestegen van €0,15 naar meer dan €0,25. In de 10 jaar daarvoor waren de prijzen nauwelijks gestegen. Gasprijs is de laatste 10 jaar meer dan verdubbeld. In de 10 jaar daarvoor was er ook nauwelijks een stijging.

  Waarschijnlijk is het voor veel huishoudens de laatste druppel?

 11. Niek Rodenburg 12 oktober 2012 om 13:08- Antwoorden

  Hier wordt een mens toch niet goed van?

  Europese Unie wint Nobelprijs voor de Vrede

  op

  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Europese-Unie/3

 12. LCF 12 oktober 2012 om 13:36- Antwoorden

  Tinstaafl schrijft: “Dus degene die afgesloten zijn hadden beter zonnepanelen kunnen kopen met subsidie?”

  Daar zeg je iets grappigs. De lol van subsidie is namelijk dat ze vaak onbereikbaar baar is voor de onderkant van de samenleving. Moeilijk zonnepanelen plaatsen op de galerij van de Berlijnse woonkazerne.

  Zoals gezegd: Groen energiebeleid vergroot de kloof tussen arm en rijk!

Geef een reactie