Terecht spreekt de Telegraaf vandaag simpelweg van ROOF als het gaat om de exploderende zorgpremies. Tja, hadden we allemaal maar Libertarische Partij moeten stemmen want in hun programma staat klip en klaar:

Daar wij van mening zijn dat alle mensen recht hebben op de vruchten van hun arbeid wijzen wij alle overheidsmaatregelen af die bestaan uit het onder dwang verkrijgen van geld of goederen van individuen.

Ik protesteer dat men Mark Rutte nu met Joop den Uyl vergelijkt! Het is een schande dat men de groene draaikont Mark “windmolens draaien op subsidie” Rutte durft te vergelijken met onze oppersinterklaas. En eerlijk gezegd vind ik het feit dat Den Uyl onze aardgasbaten heeft verspild helemaal niet zo’n drama. Liever een gulle sinterklaas zonder groene fabeltjes, dan benepen duurzame mannetjes. Samsom en Rutte hebben heus geen supergroen programma gesmeed maar hun SDE subsidieregeling blijft van kracht en ze willen investeren in de “veelbelovende technologie” van windmolens op zee. Nu zeg ik:

Met groot plezier betaal ik mijn zorgpremie van 482 eu per maand, maar mag ik dan ook mijn bijdrage aan die windmolens schrappen? Fred Udo schat onze totale windverkwisting op 4 miljard per jaar. Dat is 235 euro per Nederlander en zou dus op ons gezin 1410 euro per jaar schelen. En mag ik gewoon mijn eerlijke portie van onze gigantische schaliegasvoorraden (schattingen variëren van 3 tot 30 keer Slochteren!) NU ontvangen. Laten we dat gas winnen en verspillen zoals Den Uyl het deed. Nakomende generaties vinden wel weer wat anders. Kernfusie. Aardwarmte. Door nu al dat gas te benutten, te verkopen en op te fikken helkpen we onszelf en de plantenwereld en de biodiversiteit en de vergroening van de aarde dankzij CO2-bemesting. Onder het veelzeggende motto: “Earth first – we will strip mine the other planets later!”

En iedereen die de afgelopen jaren niet moord en brand heeft geschreeuwd over onze kostbare duurzame religie. Die moet nu niet ineens moord en brand gaan schreeuwen over een paar honderd euro zorgkosten. Wat dus wel goed is is beide thema’s verbinden en zeggen “klimaatbeleid kost banen in de zorg en in het onderwijs”. Of beter: “Klimaatbeleid maakt meer kapot dan je lief is”. En allemaal in koor:

Nog niet genoeg gelachen? Kijk dan hieronder naar de Lucky TV parodie op de homo-erotische relatie tussen Rutte en Samsom.

Tja, zo’n stoere walvisredder daar valt de verder seksloze Rutte blijkbaar op.