Was Mark Rutte maar Joop “aardgasbaten” Den Uyl!

Terecht spreekt de Telegraaf vandaag simpelweg van ROOF als het gaat om de exploderende zorgpremies. Tja, hadden we allemaal maar Libertarische Partij moeten stemmen want in hun programma staat klip en klaar:

Daar wij van mening zijn dat alle mensen recht hebben op de vruchten van hun arbeid wijzen wij alle overheidsmaatregelen af die bestaan uit het onder dwang verkrijgen van geld of goederen van individuen.

Ik protesteer dat men Mark Rutte nu met Joop den Uyl vergelijkt! Het is een schande dat men de groene draaikont Mark “windmolens draaien op subsidie” Rutte durft te vergelijken met onze oppersinterklaas. En eerlijk gezegd vind ik het feit dat Den Uyl onze aardgasbaten heeft verspild helemaal niet zo’n drama. Liever een gulle sinterklaas zonder groene fabeltjes, dan benepen duurzame mannetjes. Samsom en Rutte hebben heus geen supergroen programma gesmeed maar hun SDE subsidieregeling blijft van kracht en ze willen investeren in de “veelbelovende technologie” van windmolens op zee. Nu zeg ik:

Met groot plezier betaal ik mijn zorgpremie van 482 eu per maand, maar mag ik dan ook mijn bijdrage aan die windmolens schrappen? Fred Udo schat onze totale windverkwisting op 4 miljard per jaar. Dat is 235 euro per Nederlander en zou dus op ons gezin 1410 euro per jaar schelen. En mag ik gewoon mijn eerlijke portie van onze gigantische schaliegasvoorraden (schattingen variëren van 3 tot 30 keer Slochteren!) NU ontvangen. Laten we dat gas winnen en verspillen zoals Den Uyl het deed. Nakomende generaties vinden wel weer wat anders. Kernfusie. Aardwarmte. Door nu al dat gas te benutten, te verkopen en op te fikken helkpen we onszelf en de plantenwereld en de biodiversiteit en de vergroening van de aarde dankzij CO2-bemesting. Onder het veelzeggende motto: “Earth first – we will strip mine the other planets later!”

En iedereen die de afgelopen jaren niet moord en brand heeft geschreeuwd over onze kostbare duurzame religie. Die moet nu niet ineens moord en brand gaan schreeuwen over een paar honderd euro zorgkosten. Wat dus wel goed is is beide thema’s verbinden en zeggen “klimaatbeleid kost banen in de zorg en in het onderwijs”. Of beter: “Klimaatbeleid maakt meer kapot dan je lief is”. En allemaal in koor:

Nog niet genoeg gelachen? Kijk dan hieronder naar de Lucky TV parodie op de homo-erotische relatie tussen Rutte en Samsom.

Tja, zo’n stoere walvisredder daar valt de verder seksloze Rutte blijkbaar op.

Door | 2012-10-31T23:05:16+00:00 31 oktober 2012|8 Reacties

8 Reacties

 1. Hajo 31 oktober 2012 om 18:52- Antwoorden

  Hallo! Mag ik een reactie! Dit is een leuk artikel! 😉

 2. Rypke 31 oktober 2012 om 20:11- Antwoorden

  Hajo, je hebt gelijk, wat een leuk verhaal

  Frans KLimaatalarm Timmermans op Buitenlandse Zaken, het einde van het liedje is: gij zult dokken

 3. Ook Boos 31 oktober 2012 om 20:56- Antwoorden

  Sorry, ben nog een beetje onthutst over wat er naar buiten is gekomen over het kabinetsbeleid.

  Ik moet ook steeds weer denken aan die rekenfout van 50 miljard die Mark Rutte maakte. Is het wel zo verstandig om de VVD met de gemeenschappelijke portemonnee om te laten gaan?

 4. DWK 31 oktober 2012 om 22:20- Antwoorden

  Ja en nog 's sorry. Ik zie de laatste dagen hier en daar wat bedragen zorgpremies voorbij komen en kan maar niet ontdekken waar jullie zorg zit.

  Ik zit al een jaartje of wat rond de 1.000,- europiekies man vrouw kind.

  En voor van alles en nog wat afrekenen bij huisarts en apoth.

  En Hajo, het supergroene van het programma zit 'm in de aanstaande willoze uitlevering aan Brussel. In die zin is onze oppositie ridicuul; werkelijk een gevecht tegen windmolens.

  Je ziet trouwens dat Samsom de laatste dagen vreselijk veel moeite heeft om de grijns van z'n tronie te houden.

  Voor de lieve kindertjes: Kies Portugees als 3e taal!

 5. DWK 31 oktober 2012 om 22:21- Antwoorden

  Per Maand dus

 6. Hajo Smit 1 november 2012 om 00:06- Antwoorden

  Sorry allemaal!!! Ik had verkeerde video onder het bericht geplakt!! Nog een keer kijken: Rutte en Samsom bij Pauw & Witteman volgens LuckyTV. Hilarisch….

 7. TINSTAAFL 1 november 2012 om 00:58- Antwoorden

  groot plezier betaal ik mijn zorgpremie van 482 eu per maand

  Dit is wel voor inkomens van meer dan €70.000 Hajo hmmm

 8. boels069 1 november 2012 om 11:40- Antwoorden

  De chaos rond de op te hoesten kosten voor de zorg wordt veroorzaakt door onduidelijkheid over de huidige inkomensafhankelijke bijdrag van 7,1% (werkenden en uitkeringstrekkers) of 5% (pensioenen, excl. AOW).

  Komt de aangekondigde 11% in plaats van genoemde percentages of niet.

  Slordig.

Geef een reactie