Laf hoor van de EU! Nu met de staart tussen de benen wegkruipen, terwijl je eerder nog met een handelsoorlog tegen de VS hebt gedreigd. Natuurlijk ook een handelsoorlog tegen China maar dat durfden ze toen al niet te roepen. China zette de aanschaf van tientallen airbussen on hold. Amerika en andere landen verboden hun airlines de CO2-tax aan de EU te betalen. En dus komt kameraad klimaatkommissaris Connie Hedegaard met dit slappe persbericht. Een jaar uitstel om te zien of de International Civil Aviation Organisation (ICAO) een wereldwijde CO2-tax of CO2-trading kan implementeren. Not!

EUphone!
Dus zeg ik tegen de EUSSR: kijk nu eens in de geschiedenisboekjes naar de USSR hoe je dit soort dingen aanpakt: om te beginnen creëer je een goelag voor lastige bloggers en sceptische wetenschappers. Mijn adres: Waterjuffer 1 Krommenie. Kom me maar halen. Tot 13 uur of anders na 18 uur. Ik pak mijn tandenborstel al vast. Dan moeten BMW, Mercedes en Audi verplicht worden enkel en alleen nog elektrische trabi’s te produceren. Opladen alleen als het waait! De Europese economie zakt dan zo in dat we de euro moeten terugtrekken als internationaal converteerbare munt. Met autorazzia’s laden we binnen een jaar alle fossiele voertuigen uit het straatbeeld. Op grote tankers naar de opkomende economieën om nog wat deviezen te scoren voor de apparatsjiks die dan in speciale partijwinkels nog iphones kunnen kopen. De rest van de bevolking gaat aan de EUphone!

Malthus
Dan moeten we miljarden gaan betalen aan subversieve groeperingen in China en VS. Niet die postcodeloterij miljoentjes. Nee, serieus geld naar broederpartijen in die landen. Ik bedoel met een miljard of drie en free pizza for everybody hadden we Ralph Nader of Al Gore met een onafhankelijke partij wel tot president kunnen maken. En die Xi Jinping? Ook niet echt een milieuactivist. Kom op! Wat ging er mis waarom Maurice Strong onder het pseudoniem Mang Song niet allang hoogste baas in China is? En nu hebben ze ook nog zijn “kindje” de eenkindpolitiek afgeschaft. En die Xi Jinping schijnt naast zijn ene officiële kind nog 3 andere koters te hebben. Malthus draait zich om in zijn graf.

Nee, mevrouw Hedegaard! Zo gaat het natuurlijk nooit lukken om onze economie met 5% per jaar te laten krimpen. Toon nu eens klimaatballen!