De Duitsers hebben al jaren hun eigen leninistische Politbureau: het PIK te Potsdam waar de heren Rahmstorf en Schellnhuber al jaren een machtsovername à la Hekking te Juinen beogen. In Nederland hebben we ook op deze wijze de hiërarchie Bea – Marianne Minnesma – Mark Rutte. In die volgorde. Pierre Gosselin steekt nu echter de vlag uit nu hij ziet dat mijn naamgenoot Hans-Joachim Schellnhuber begonnen is Merkel openlijk te attakeren: het zekerste bewijs van irrelevantie. Hij schrijft humoristisch als altijd:

Merkel needs to get with it, Schellnhuber’s saying. Obviously she hasn’t been listening to him much lately. Gee, I wonder why. After all, she’s only had the financial collapse of Europe to worry about. Like she couldn’t devote more time to a fantasy crisis?

En hij verwijst naar het alarmistische blog Klimaretter en naar Der Spiegel hier om te laten zien hoe Schellie los gaat tegen Merkie. En dit hele gedoe openbaart eens te meer waar de hele alarmistische gemeenschap op uit is: op basis van “wetenschappelijke logica” – neo-Marxistische anti-democratische politiek voeren. Waar is de tijd gebleven waarin onderdanen die hun vorst op deze wijze toespraken simpelweg de tong werd uitgerukt? Ik moet me even overwinnen, maar vind dat zelfs de huidige Mark Rutte in zijn huidige gedaantenverwisseling gewoon het RESPECT verdient dat een staatsman toekomt. En klimaatactivisten zijn geen staatsmensen maar zielige Hekkings die inderdaad in de duistere jaren voor climategate even aan de macht hebben ogen ruiken!

Ik bespleit al enige tijd openlijk heulen met de oliemaatschappijen door ons sceptici. Gewoon geen gene meer. Overal op de foto met sjeiks en oliebaronnen! Geld pakken waar we het pakken kunnen. En het helemaal niet verbergen. De loftrompet steken over de vergroenende want CO2-vrijmakende fossiele energie. Gewoon de hyperbool maken van het verwijt van de tegenpartij dat we ooit een paar ruggen hebben aangenomen. Gewoon een Porsche met Shell-logo voor de deur. En wat kijkt die man leninistisch eng! Kunnen we dat soort creeps niet al op hun uiterlijk van het maatschappelijk debat uitsluiten?

Bij deze wens ik voor Sinterklaas een sadistisch kill/debate the alarmists game! Ik moet de woede ergens kwijt voor ik weer stoicijns glimlach over de ondergang van de klimaathype.

PS Ik heet Hans Jolmer gelukkig en niet Hans Joachim!