Een nieuw artikel in Die Welt van 29 december meldt hoe de Energiewende in ‘groen voorbeeldland’Duitsland stuit op haar buurlanden: Polen en Tsjechie bouwen aan de grens schakelaars om de dump van wisselvallige windstroom uit Duitsland te keren. De dure onbetrouwbare (= duurzame) energie uit windmolens is er teveel als zij niet nodig is, en te weinig als gebruikers er om springen.

Energiewende isoleert ‘voorbeeldland’ Duitsland op het stroomnet
Het internationale net moet die wisselvalligheid van het Duitse ‘groene’energiebeleid opvangen. Dat geeft steeds meer gevaar voor blackouts. De Polen en Tsjechen bedanken daarvoor want de Duitsers hebben nooit om toestemming gevraagd aan hun buren. Zij bouwen nu aan de grens schakelaars om zich van het Duitse net af te sluiten. Duitsland dreigt zo door de Energiewende- het afschakelen van 8 functionerende kerncentrales en meer ‘groene’energie- een eiland te worden op het internationale net.

    Opnieuw blijkt: van alle vage definities die er aan ‘duurzaam’hangen is er maar één concreet: duurzaam is vooral erg duur.

Wij van Climategate.nl wensen u een gezellig, feestelijk en vrolijk uiteinde zonder duurzame kater de volgende ochtend!