Voortijdig lekken slaat het PR-feest voor IPCC dood

Ook zo benieuwd naar het nieuwe IPCC-klimaatrapport AR5 van de Verenigde Naties? Zelf heb ik al eerder de meeste hoofdstukken van Werkgroep 2 in handen gekregen via een kennis (niet Marcel) en plechtig beloofd deze onder embargo te houden. Ik zou een prebuttal schrijven over ‘oceaanverzuring’, ’tipping points’ en andere als meest waarschijnlijk gebrachte ‘worst case scenario’s’.

De USB-stick-affaire
Dat wordt steeds lastiger nu blogger Donna Lafromboise 3 USB-sticks heeft gekregen met daarop het grootste deel van de inhoud van werkgroep 2 van het komende klimaatrapport. Ze bevestigt wat mij ook al opviel: het IPCC leert in veel hoofdstukken weinig. Het gaat nog steeds in zee met activisten van Greenpeace en WWF.

Met hoofdauteur en oplichter Oeve Hoegh Gouldberg vraag je om eenzijdige worst case scenario’s. Verder heeft het gebruik van het woord ’tipping point’ een zeker kantelpunt bereikt.