Houdt de winter aan wintersportweerman?

Ook deze week zal de temperatuur in Australie niet in de paarse en roze kleurtjes komen, die het Australische KNMI met persbericht aankondigde. Waarna- hoe voorspelbaar- ons opgewarmde NOS-staatsjournaal in de AGW-hysterie meeging. Zoals ik vermoedde had het toevoegen van twee warme kleurtjes aan de Australische temperatuurschaal meer met een PR-stunt te maken.

Groene utopisten verliezen monopolie in medialand
Niet alleen de Volkskrant volgt ons dagelijks, het Nederlands Dagblad heeft mijn blog daarover geciteerd in een artikel over Australische bosbranden: ‘Branden in Australie mede door Regenjaren‘.

Wetenschapsjournalist en klimaatscepticus (…) Rypke Zeilmaker stelt echter op de blogsite Climategate.nl dat die kleurtjes meer een PR-stunt zijn dan dat ze te maken hebben met de huidige hittegolf. Want stel jezelf de vraag: was op grond van de huidige metingen die extensie nodig? Het antwoord is nee, aldus Zeilmaker die verwijst naar de gegevens in de Climate Statement van het ABM zelf. De hoogst gemeten temperatuur was 48,6 graden (Red Rocks Point), een temperatuur die ruim op de oude schaal pastte. Temperaturen die ook vaker zijn gemeten sinds de records in 1910 begonnen.

Of ik klimaatscepticus ben: ach, ik kijk liever naar wat is gemeten, dan naar wat men projecteert of beweert. Dat is eigenlijk alles…

Bosbranden dankzij extra regen afgelopen jaren
Het Nederlands Dagblad stelt dat de huidige bosbranden zijn te wijten aan weelderige plantengroei, dankzij meer regen in de laatste twee jaren. Die extra plantengroei droogt nu sneller uit door de hete winden en vat vlam. Ook zijn er brandstichters actief bij Melbourne (waar het nu een heerlijke 23 graden is), die voor een oprukkend vuur zorgen.

Zeg Hajo, wintersportweerman: gaat bij ons de winter aanhouden? Ik wil leren ijszeilen..