Meer turbines, ruimte zat en al eeuwenlang reuze innovatief

In een omslagverhaal van Elsevier zet Simon Rozendaal deze week nogmaals alle bewijzen op een rij, waarom een rationeel denkend mens in normale tijden voor afschaffing zou zijn van de VVD-plannen: nog 1500 extra windturbines planten. De turbinisering van Nederland, stalen Paaseiland-monumenten van een beschaving in verval.

Plots word je wakker en ben je ‘boze burger’
Steeds worden critici van de duurste en meest opzichtige manier om een ton CO2-uitstoot te mijden weggezet als ‘boze burgers’: iemand voor wiens ‘emoties’je als bestuurder begrip moet tonen om dan er over heen te walsen met de Crisis en Herstelwet in handen. Heel visionair is dat dan, bestuurlijke daadkracht.

Zie ook dit commentaar van ‘communicatiespecialist’ Remco de Boer in De Ingenieur, die Greenpeace aanraadt te demonstreren vóór iets, in plaats van enkel teugen:

Zou het niet consequent consequent zijn als er ook campagnes komen vóór de energievormen die volgens Greenpeace ‘goed’zijn? Dat ook gemeentehuizen worden bezet waar tegen windturbineparken is gestemd. Dat ook de confrontatie wordt gezocht met de BOZE BURGERS die niets-komma-nul van windenergie moeten hebben?

Plotse geestelijke aandoening: Anti-windmolenitis
Plots word je op een dag wakker en ben je- geheel redeloos en zonder argumenten- boze burger. Onverklaarbaar. Op de één of andere manier krijg je blijkbaar een geestelijke aandoening zodra je bezwaar maakt tegen molens in je achtertuin en van je leefomgeving houdt. Waarbij je zelf bijdraagt aan de subsidie van 80 mille per jaar per molen die je niet wilt.

Ook voetballer en DWDD-tafelgast Jan Mulder- terugverhuisd naar landelijk Groningen- is tegenwoordig boze burger tegen windmolens. De Volkskrant heeft tegenwoordig ook haar eigen boze burger-columnist, Jan Bennink, die -geheel onverklaarbaar- kritiek uit op ‘Meer Europa’. Zonder enige reden, onverklaarbaar, al die boze burgers, terwijl onze bestuurders zo betrouwbaar, standvastig en integer zijn. Ja stuur daar Greenpeace maar op af. Die zijn tenminste redelijk……