Mooie discussie op Fox News over de $ 500 miljoen deal tussen Al Gore en Al Jazeera alias de NV Qatar. De Volkskrant plaatst vandaan op p7 een vertaling van een artikel in The New York Times: Gore went to Bat for Al Jazeera, and himself. Die uitdrukking betekent: “te hulp schieten”. De toch wel ultralinkse NYT is natuurlijk ook erg pro Al Jazeera zoals je in dit opiniestuk leest. Onze nationale linkse krant daarentegen is oprecht kritisch en beschaamd over de gang van zaken. De door VK gekozen kop is: “Al Gore verdient grof aan Al Jazeera – Milieugoeroe doet goede zaken met emir van Qatar”.

Betere planeet
De discussie op FOX heeft een mooi staartje over wat “goed ondernemerschap” inhoudt. De een zegt dat het geweldig ondernemerschap is als je een TV-channel opbouwt wat niemand kijkt en je het een paar jaar later voor 500 miljoen verkoopt. Ik denk dat dat ook zo is. Het is echter geen MVO en ook allerminst “duurzaam” in de positieve zin van het woord. De vraag is aldoor: wanneer heeft ioemand genoeg geldt en krijgt iemand oog voor het algemene nut. Zie Bill Gates die zijn vermogen ook niet met lieve methodes vergaarde, maar die nu van een Saulus een Paulus is geworden. Bij Al Gore is dus de grote vraag: “Wanneer heeft deze hypocriete linkse roofridder genoeg en wanneer gaat hij zich inzetten voor een betere planeet?”