Adviesraad Barrosso bewaakt wetenschapspolitieke eenvormigheid EU

De toekomst van de Europese economie in één beeld


Euractiv meldde 28 februari dat Eurocraat Manuel Barrosso zich door een nieuwe 15-koppige Science & Technology Advisory Council laat adviseren. De klimaatfeministe en Schots microbiologe Anne Glover, kreeg 13 maanden voor instelling al de leiding. Ze waarschuwde toen dat Europa meer haast moet maken met het duurder maken van energie/lamleggen van economie, vergezeld van de meest uitzinnige uitspraak van de eeuw:

Anne Glover (hoofdadviseur wetenschap (…!!!!) Europese Sovjet): “Make no mistake, if we had unabated man-made climate change, we would go through an absolutely horrible period of conflict and migration, until the world’s population started diminishing very rapidly.”

Als een hond een koe was had ze uiers. Dat krijg je als een feministische microbiologe verstand gaat krijgen van klimaat, en ook nog roept dat beleid zich op bewijs moet baseren.Ze besluit:

“Evidence is quite a precious thing. It’s normally produced at a substantial cost, it’s peer-reviewed,. So you have a very robust valuable resource, and people need to be very certain why they would reject it.”

Blijkbaar is het voldoende om een academische positie te hebben, en ‘bewijs’te roepen als lege bezwering, zonder de betekenis recht te doen en allerlei ongefundeerde niet bewezen apocalyptische scenario’s te schetsen om je beweringen kracht bij te zetten. En als mensen dat gedrag niet accepteren heb je ‘meer communicatie’nodig.

De rest van het 15-koppige gezelschap bestaat uit evenveel om hun trouw aan de Eurocratie geselecteerde figuren, zoals de Duitse Pier Vellinga, Joachim Schelnnhuber, klimaatfluisteraar van Merkel en directeur van het Duitse epicentrum van klimaatalarmisme, het PIK:

Alan Atkisson (Sweden), Ferdinando Beccalli-Falco (Italy), Victor de Lorenzo (Spain), Tamás F. Freund (Hungary), Susan M. Gasser (Switzerland), Søren Molin
(Denmark), Joanna Pininska (Poland), Alexandre Tiedtke Quintanilha (Portugal), Ortwin Renn (Germany), Riitta Salmelin (Finland), Pat Sandra (Belgium), Hans-Joachim Schellnhuber (Germany)Roberta Sessoli (Italy), Cedric Villani (France) and Ada E. Yonath (Israel).

Wie logisch nadenkt ziet dat zo’n raad nooit een wetenschappelijke functie kán hebben. Wetenschap is georganiseerde onenigheid, terwijl deze raad eenvormigheid moet afdwingen. De meest voor de hand liggende reden van zo’n raad is dat Eurocraten zich nu nog beter achter ‘de wetenschap’kunnen verschuilen om hun beleid een zweem van onvermijdelijkheid te geven, en tegelijk eigen verantwoordelijkheid te verdunnen. Ja sorry, ‘De’wetenschap zegt het dus we moeten wel.

Ik bedoel, Europolitici zijn niet in bewijs geïnteresseerd. Ze denken Machiavellistisch. Je kunt Anne nu ook via twitter volgen, samenwerkend met idioten die oproepen tot verdere politisering van wetenschap als kettingrookster Lidia Brito waar ik in Triest mee ontbeet. Je kunt Anne Glover zien meedoen met de ‘ask for evidence’-campagne, terwijl ze de ene na de andere uitzinnige uitspraak doet vanuit politieke motieven. Wat leven we toch in interessante tijden.

Door | 2013-03-04T11:36:08+00:00 4 maart 2013|12 Reacties

12 Reacties

 1. prediker 4 maart 2013 om 11:29- Antwoorden

  Ach jaaa..

  ECtaken to court for inaction over carbon theft
  Swiss cementcompany Holcim is seeking damages from the European Commission over the theftof carbon allowances in 2010.
  One millioncarbon allowances were stolen from Holcim’s account at the Romanian carbonregistry that year. About 90,000 of those allowances were recovered in Italy inDecember, but the rest remain unaccounted for.
  Holcimbelieves the commission should have ordered other countries’ carbon registriesto block further transfers of the stolen allowances after the Romanianauthorities informed them of the theft. It filed the court claim in July 2012,a spokesman for the company told ENDS.
  Holcimcontends that the EU executive could have used information from its owninternational transaction log, as well as information received from theRomanian registry operator, to stop the stolen allowances being traded.
  After thetheft, Holcim asked it to track the allowances using their serial numbers andfreeze accounts holding them, but the commission refused to do so, citing aconfidentiality rule of the registries regulation.
  “As a result,Holcim Romania stolen allowances could not be recuperated and some may be stillfreely traded on the market, whereas others have been surrendered forcompliance by other operators. Holcim Romania wants to recover the damagesuffered by the lack of action of the EC,” the spokesman said.
  The firmfiled a separate claim against Romania’s environmental protection agency, whichoperated the country’s carbon registry, in November 2011. It is seeking torecover financial losses caused by the theft. The agency failed to respect itsobligations regarding the security of the registry, it says.
  The spokesmanwould not disclose the amount of damages at stake in either case.
  Holcim, oneof the biggest surplus holders in the EU’s emissions trading scheme (ETS),makes millions each year through sales of carbon allowances.
  Financial results published onWednesday revealed that it gained CHF62m (€50.8m) from carbon allowance salesin 2012. That was only 2% less than its 2011 profit from allowance sales, inspite of a slumpin carbon prices over the period.
  The companywill pump the money into energy efficiency improvements across its businesses,it said in its results statement. Campaign group Sandbag estimates that Holcimaccumulated 17.4 million surplus allowances between 2008 and 2011.
  Nationalcarbon registries have now been mergedinto a single EU registry to improve security in the ETS, which has suffered numerous cases of theft and tax fraud.

 2. prediker 4 maart 2013 om 11:53- Antwoorden

  Lees ook statisticus William Briggs over het nut van het geven van ‘advies over klimaatbeleid’
  http://wmbriggs.com/blog/?p=7436

  There is no reason to ask for advice on what to do about the climate because nobody knows what the ideal climate is. By “nobody” I mean no body, no person, no living or dead soul, no individual no matter his, or even her, “degree” or credential or experience. The very concerned, the activists, the nerve-racked environmentalists, the emotionally and financially committed, the mindful, the most deeply vexed greens; none of these have any idea what the climate should be.

 3. Turris 4 maart 2013 om 12:00- Antwoorden

  @ Prediker : Ik ga jouw eerste blogbijdrage zo niet lezen. Gaarne wat spaties invoegen. Returns weghalen en alinea regels invoegen.

 4. Niek Rodenburg 4 maart 2013 om 21:59- Antwoorden

  Denken jullie er even aan dat het de 23-ste van deze maand weer earth hour is?
  Even een uurtje de lampjes uit om de ijsberen te redden, volgens een grote poster die ik vanmiddag zag hangen.

  Ik reed er een beetje snel langs, maar volgens mij stond er op de poster dat je dit keer zelf het uur mag uitkiezen dat je de lichten dooft.

 5. Niek Rodenburg 4 maart 2013 om 22:05- Antwoorden

  Op de Maasvlakte staat een splinternieuwe en schone gascentrale stil omdat er een overschot aan gesubsidieerde windstroom uit Duitsland komt.

  http://fibronot.nl/nieuwsartikel2013-075-schoonste-gascentrale-staat-stil/

  En nu de grafiek uit de volgende link.

  http://notrickszone.com/2013/03/04/germanys-wind-performance-was-just-as-bad-as-great-britains-sun-and-wind-are-often-awol/

  Waar zit dan dat overschot?

 6. Turris 4 maart 2013 om 23:28- Antwoorden

  “Earth hour, dat je de lichten dooft”.

  Is het een geestelijke mindset en voorbereiding op de aanstaande “Strohmnetz Bruch” of “Power Outage” of in duidelijk Nederlands, nationale stroomuitval?

  De Oostenrijkse energie-industrie ziet een toenemende kans op black-outs!

  http://www.format.at/articles/1224/930/331134/e-wirtschaft-blackouts

 7. G.Deckzeijl 5 maart 2013 om 10:22- Antwoorden

  Het klimaat is niet maakbaar.
  http://tinyurl.com/agecgpm

 8. JanWaalwijk 5 maart 2013 om 10:54- Antwoorden

  @Niek, dat je zelf het uur mag kiezen dat ondervangt alles, dan wordt het dus na letterlijk twee weken lang ergernis (voor mij)en gejubel (van de plaatselijke sufferdjes) over Kinder Longontstekingsdag nu weer maandenlang gemiep over dat Earth Hour dat er tussen twaalf uus ’s avonds en zeven uur de andere ochtend wel 80% van de huishoudens meedeed aan WNF Ego Trip Hour!!! Walgelijk is en blijft het. Misschien nog maar eens een roepende in de woestijn ingezonden brief eraan wagen krijg ik weer een paar weken telefoontjes met onbekend nummer waarin men niet meer weet te melden dan “klik”.

 9. TINSTAAFL 5 maart 2013 om 12:22- Antwoorden

  PIK’s Schellnhuber…. hmmm… soms zegt een foto meer dan 1000 commentaren…

 10. DWK 5 maart 2013 om 12:58- Antwoorden

  Voor meer foto’s zie hier:

  http://www.filmtotaal.nl/foto.php?film=9783&id=5397

  Zag trouwens de grote professor, doctor hajert gisteren in het journaal de stelling verkondigen dat onze transitie naar duurzaam de vergelijking met onze inspanningen tijdens de wederopbouw met gemak kunnen doorstaan.

  Zouden ze zo langzamerhand helemaal gek geworden zijn daar in Bilthoven?

 11. Niek Rodenburg 5 maart 2013 om 14:39- Antwoorden

  PIK’s Schellnhuber…. hmmm… soms zegt een foto meer dan 1000 commentaren…

  Als je goed kijkt zie je dat de prof met z’n rechterhand steeds het hoofd van Kari Norgaard omlaag duwt.

Geef een reactie