De toekomst van de Europese economie in één beeld


Euractiv meldde 28 februari dat Eurocraat Manuel Barrosso zich door een nieuwe 15-koppige Science & Technology Advisory Council laat adviseren. De klimaatfeministe en Schots microbiologe Anne Glover, kreeg 13 maanden voor instelling al de leiding. Ze waarschuwde toen dat Europa meer haast moet maken met het duurder maken van energie/lamleggen van economie, vergezeld van de meest uitzinnige uitspraak van de eeuw:

Anne Glover (hoofdadviseur wetenschap (…!!!!) Europese Sovjet): “Make no mistake, if we had unabated man-made climate change, we would go through an absolutely horrible period of conflict and migration, until the world’s population started diminishing very rapidly.”

Als een hond een koe was had ze uiers. Dat krijg je als een feministische microbiologe verstand gaat krijgen van klimaat, en ook nog roept dat beleid zich op bewijs moet baseren.Ze besluit:

“Evidence is quite a precious thing. It’s normally produced at a substantial cost, it’s peer-reviewed,. So you have a very robust valuable resource, and people need to be very certain why they would reject it.”

Blijkbaar is het voldoende om een academische positie te hebben, en ‘bewijs’te roepen als lege bezwering, zonder de betekenis recht te doen en allerlei ongefundeerde niet bewezen apocalyptische scenario’s te schetsen om je beweringen kracht bij te zetten. En als mensen dat gedrag niet accepteren heb je ‘meer communicatie’nodig.

De rest van het 15-koppige gezelschap bestaat uit evenveel om hun trouw aan de Eurocratie geselecteerde figuren, zoals de Duitse Pier Vellinga, Joachim Schelnnhuber, klimaatfluisteraar van Merkel en directeur van het Duitse epicentrum van klimaatalarmisme, het PIK:

Alan Atkisson (Sweden), Ferdinando Beccalli-Falco (Italy), Victor de Lorenzo (Spain), Tamás F. Freund (Hungary), Susan M. Gasser (Switzerland), Søren Molin
(Denmark), Joanna Pininska (Poland), Alexandre Tiedtke Quintanilha (Portugal), Ortwin Renn (Germany), Riitta Salmelin (Finland), Pat Sandra (Belgium), Hans-Joachim Schellnhuber (Germany)Roberta Sessoli (Italy), Cedric Villani (France) and Ada E. Yonath (Israel).

Wie logisch nadenkt ziet dat zo’n raad nooit een wetenschappelijke functie kán hebben. Wetenschap is georganiseerde onenigheid, terwijl deze raad eenvormigheid moet afdwingen. De meest voor de hand liggende reden van zo’n raad is dat Eurocraten zich nu nog beter achter ‘de wetenschap’kunnen verschuilen om hun beleid een zweem van onvermijdelijkheid te geven, en tegelijk eigen verantwoordelijkheid te verdunnen. Ja sorry, ‘De’wetenschap zegt het dus we moeten wel.

Ik bedoel, Europolitici zijn niet in bewijs geïnteresseerd. Ze denken Machiavellistisch. Je kunt Anne nu ook via twitter volgen, samenwerkend met idioten die oproepen tot verdere politisering van wetenschap als kettingrookster Lidia Brito waar ik in Triest mee ontbeet. Je kunt Anne Glover zien meedoen met de ‘ask for evidence’-campagne, terwijl ze de ene na de andere uitzinnige uitspraak doet vanuit politieke motieven. Wat leven we toch in interessante tijden.