httpv://www.youtube.com/watch?v=6-9yJAPxf6Y&feature=youtube

Ik heb meerdere vrienden en familieleden die in de olie-industrie en aanverwante takken werken. Eén daarvan – nog niet uit de kast gekomen als scepticus- stuurde mij een presentatie die Bob Shoup gaf voor de Houston Geological Society, zoals over de manipulatie van temperatuurdata (GiSS) door Nasa van James Hansen.

Op dit moment stijgt de temperatuur van onze alarmistische huisreaguurder Neven tot kookpunt natuurlijk, want
a. Houston is oil capital van de grote satan van het grootkapitaal, de Verenigde Staten
b. Neven’s andere huisblog, waar hij gelijkgestemden vindt, Desmogblog legt een lijst aan van alle ‘misdunkers’, die opgewarmde heropvoeding nodig hebben van een munttheedrinkende doucheplassende linksmens. Desmogblog heeft al een ‘file’aangelegd over onze Bob, een bescheiden petroleum ingenieur/geoloog die zij via ‘ad hominem’ de mond willen snoeren. Volgens klimaatfanatici ben je alleen geloofwaardig wanneer je door de Brusselse milieuambtenarij wordt betaald.

Nu bedrijft Desmogblog niet bepaald een vorm van dieptejournalistiek: iedereen kan googlelen. Bob Shoup zal de eerste zijn om toe te geven dat hij olieman is, die bij exploratie wel 46 procent kans op succes heeft, maar wat zou dat: de vraag is natuurlijk, of wat hij aandraagt klopt of niet

Shoup keek eens onder het genot van een biertje naar het ‘bewijs’dat de Verenigde Naties, pardon klimaatwetenschap nu heeft verzameld voor haar Agenda 21, pardon begrip van het klimaatsysteem.

Dan maakt het niet uit of Bob een bi-seksueel marsmannetje is zonder enige achtenswaardige reputatie, of gezonden door afgezanten van de planeet Zoltar met belangen om onze aarde te koloniseren, ’s ochtends danst op een olieput en drie keer hallelujah roept. Klopt het of niet, hij vraagt het u zelf: komt u maar…. het argument van politici, journalisten en vrouwen is meestal: ja maar, heel vele knappe mensen zeggen iew duswelbeswel en hij is omgekocht door de olieindustrieeezzzzzz iew.

Kopen we niets voor, ga je betrokken voelen bij onderdrukte vrouwen van het Buziwalezivolk in Opper Volta samen met Oxfam Novib na een lezing in De Rode Hoed. Maar verveel ons daar niet mee..Zzzz, de meerderheidsmening, wie zich daardoor laat overtuigen is ook overtuigd door Maurice de Hond en zijn ’90 procent van de Nederlanders vinden dat…’ moleculen in Bulgaarse yoghurt verboden moeten worden omdat je van moleculen misschien wel ziek wordt. Wel heel gezellig, als zoveel mensen dat vinden. 50 procent van de Nederlanders vindt dat er een verbod op het giftige diwaterstof-oxide moet komen…

Haal de feitelijke fouten uit het verhaal van Shoup, dat is de opdracht aan u lieve Climategate-kindertjes… Oh ja, ik heb ook dé verklaring gevonden waarom Groen Links nauwelijks nog zetels kreeg: haar partijprogramma werd al door de VVD uitgevoerd, en Femke is weg. Dus waarom zou je als liefhebber van groene planeconomie nog Groen Links stemmen als je Rutte hebt…