Skutsjesilen? We kunnen hier weer ijszeilen

Die Welt in Duitsland brengt vandaag een artikel ‘Wissenschaftler warnen vor Eiszeit’, waarin Russische biochemici Wladimir Baschkin en Rauf Galiulin worden aangehaald die de komst van de ijstijd voorspellen, met een vleugje Svensmark: zij gaan in prognoses van afnemende zonne-activiteit, zoals we hier al bespraken. Ondertussen zien Duitse ornithologen vogels die in Zuid Duitsland aankwamen, en weer omkeerden omdat het kwik tot -19 was gedaald. In de Verenigde Staten liggen de noordoostelijke staten ook onder een meter sneeuwdek.

Winters worden warmer en natter!
Mainstream-media bleven en blijven nog berichten volgens de CO2-gerichte tunnelvisie, dat alles alleen maar warmer wordt en onze schuld is. Paul Homewood van ‘Not a lot of people know of that’ houdt op zijn Britse blog het falen van Britse media bij in hun verslaggeving over milieu en klimaat.

Vandaag- terwijl bij mij in Langweer de jachthaven is dichtgevroren- duikt hij een bericht op van de BBC in winter van 2007, toen het kwik gemiddeld op 5,4 graden bleef steken: warm voor dat seizoen.

Uiteraard verbond de BBC minder ijs een sneeuw direct met ‘de opwarming van de aarde door CO2’, waarbij ze volgens het klassieke journalistenrecept een deskundige optrommelden om hun voorgekookte standpunt gezag te geven:

Interviewed by the BBC, Met Office meteorologist Wayne Elliott had this to say:-
“It is consistent with the climate change message. It is exactly what we expect winters to be like – warmer and wetter.”
Perhaps he should have added – “except when they are colder and drier”.


Terwijl het – met New York in ijs- nu ijzig stil blijft bij de cheerleaders van het progressief establishment, NRC Handelsblad, wisten ze met Sandy in oktober nog wel raad: komt door Global Warming. AGW-campagne door op haar bekende quasi-genuanceerde wijze orkanen als Sandy met CO2 en ‘de opwarming’te verbinden met het bericht ‘sandy gevoed door opwarming’- tegen alle bewijs in, waar ze midden in het bericht lippendienst aan bewijzen- terwijl de kop van het bericht hun politieke standpunt agendeert.

Een zelfde golf van warmte en natheid ‘door de klimaatverandering’ging door onze media in 2006 na de klimaatscenario’s van het KNMI, zoals op ‘duurzaamnieuws’, NRC

De opwarming heeft verschillende effecten. Door een toename van neerslag komt er meer water via Rijn en Maas naar Nederland tijdens de wintermaanden, ook al doordat er in de bergen meer regen valt en minder sneeuw.

…en de Volkskrant. Media die nu stil blijven, want natuurlijk is de huidige kou ‘natuurlijke variatie’, alleen als het warmer is pakken ze uit op de voorpagina ‘zie, het is uw schuld’.

De NOS ging in 2010 nog eens voor wat warmte en natheid waarbij ze ook een verklaring vonden voor wat KNMI-wetenschappers zelf NIET snapten, en waar ze graag onderzoek naar doen: ze moeten de NOS-redactie maar bellen en Bram Schilham vragen. Want het blijkt volgens de NOS dat Nederland sneller opwarmt omdat we dichter bij de Polen zitten en verder af van oceanen.

Laten we kortom enige bescheidenheid betrachten en erkennen dat niemand weet welke kant het klimaat nu echt opgaat, maar dat het duidelijk is dat de invloed van de zon is onderschat en CO2 is overschat. We gaan het zien…Aan de reageerders de vraag of ze meer mensen van het establishment op het web kunnen vinden die in zelfbenoemde kwaliteitsmedia zich te buiten gingen aan warme en natte winters, onze schuld enzovoort.